5-и клас – не му се учи. Вие как се справяте?

• 67 014
  • 1 161
  •   1
Отговори
# 1 125
  • Варна
      ...Т.е. съществува възможност оценките от пети клас да влияят на балообразуването. Какво ще се случи в бъдеще е неизвестно, но на първата родителска среща, на целия випуск директорът ни обясни, че тези оценки ще са от значение за кандидатстване след седми клас.
....
Това не е било май много коректно. Такова нещо, доколкото знам, още не е решено.

А дано, но нищо чудно и да се случи.Аз претръпнах, ще си изкласяваме в кварталните училища.Ако му се учи после да си стяга задника.

Светкавица не само в причастието е проблема.Всичките им определения така замотано са написани,че свят да ти се завие.

# 1 126
Имахме родителска среща преди началото на учебната година.Тогава го съобщиха.
След това- на всяка родителска среща ни го напомняха учителите.
В Наредбата е посочено, че в свидетелството за основно образование фигурират оценките от пети клас.
Щом това е така, логично е да бъдат взети като балообразуващи от свидетелството.
Друг е въпросът, какво ще се реши след две години.
Не, не е логично.
2. оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в VII клас, определени от педагогическия съвет и превърнати по скала в точки в съответствие с ДОС за оценяването на резултатите от обучението на учениците.

# 1 127

"Оценките от свидетелството за основно образование по два учебни предмета, изучавани в раздел А от учебния план в седми клас"

Т.е. оценките са "от свидетелството за основно образование"- а те са тези, от 5,6,7, клас.

В т. 2 "Седми клас" се отнася до  предметите, изучавани в учебния план, а не до оценките.

# 1 128
В т. 2 "Седми клас" се отнася до  предметите, изучавани в учебния план, а не до оценките.
Напротив, но този спор вече сме го водили. Не смятам да го повтарям. Трудно ми е да повярвам, че за едни паралелки максималният бал ще е 500, а за други - 700.

# 1 129
Напротив, но този спор вече сме го водили. Не смятам да го повтарям. Трудно ми е да повярвам, че за едни паралелки максималният бал ще е 500, а за други - 700.

Наистина няма смисъл.
Няма да е бал 700.

# 1 130
Аз спор не съм видяла, ако някой има ясна информация може да я сподели, разбира се, ако му се занимава.

# 1 131
  • София
Промени винаги може да има...
Пълно безумие е това,което направиха МОН с тазгодишните петокласници.
Имам усещането,че се цели засилване на чувството на страх,неизвестност и неяснота.Кому е нужно това?!?
Тези хора стъпвали ли са в българско училище,работили ли са с деца?!?
Ей такива едни въпроси ми се въртят в главата напоследък...

# 1 132
  • Варна
Промени винаги може да има...
Пълно безумие е това,което направиха МОН с тазгодишните петокласници.
Имам усещането,че се цели засилване на чувството на страх,неизвестност и неяснота.Кому е нужно това?!?
Тези хора стъпвали ли са в българско училище,работили ли са с деца?!?
Ей такива едни въпроси ми се въртят в главата напоследък...

Да и аз се чудя виждали ли са дете на живо или само на снимка.Такива безмислици измислиха,че нямам думи.И другото интересно е че учителите си мълчат,от там и ние родителите.

# 1 133
А, леко с промените.
Съдът вече преди години имаше възможност да постанови, /беше по въпроса с ДЗИ-тата/ че условията, при които се завършва дадена образователна степен, следва да са налице в началото на съответната степен и да касаят само учениците, които започват или ще започват да се обучават в съответната степен при приемането и влизането в сила на новите положения. Заварените положения, тези от преди промените, не ги касае нов план и нови правила.
Не че не могат да сътворят безброй глупости, но лично аз смятам да се ползвам от тази практика по аналогия.  Sunglasses За детето ми ще важи за седми клас това, което е било налично като уреба при постъпването му в пети клас.

http://www.mediapool.bg/vas-zaplashi-sas-zatvor-prosvetniya-mini … te-news18965.html

http://btvnovinite.bg/article/21548-Roditeli_na_zrelostnitsi_ot_ … hebna_godina.html

# 1 134
  • София
както се казва - no shit! Направо ме замагьосахте!

# 1 135
  • София
Страхотна формулировка, предлагам този текст да се дава на тестовете. Който го разбере правилно - бонус точки, който го преразкаже на човешки език - автоматично изкарва изпита по БЕЛ с пълно 6.

# 1 136
  • волно калдъръмче
Страхотна формулировка, предлагам този текст да се дава на тестовете. Който го разбере правилно - бонус точки, който го преразкаже на човешки език - автоматично изкарва изпита по БЕЛ с пълно 6.
Не е трудно.

Раздел А са задължителните учебни часове. От тях педагогическият съвет в училището избира двата водещи предмета и определя балообразуването (удвояване, утрояване на оценката).

# 1 137
И нашите ще имат НВО по География на 07.06. Учителката им го съобщи мисля, че беше началото на месеца. Подготви им тест от 80 въпроса да се подготвят. Вчера им казала, че тази оценка няма да влияе върху срочните и годишните им оценки. Според мен се прави за да се види, как децата се справят с промените в материала.

# 1 138
  • Варна
И нашите ще имат НВО по География на 07.06. Учителката им го съобщи мисля, че беше началото на месеца. Подготви им тест от 80 въпроса да се подготвят. Вчера им казала, че тази оценка няма да влияе върху срочните и годишните им оценки. Според мен се прави за да се види, как децата се справят с промените в материала.

Е как решиха точно с Географията да проверяват,да проверят с Български език или Математика,там е най-сложния материал и най-големия по обем.

# 1 139
Тези, които тепърва ще са пети клас, вече ще имат учебници със сигурност. Тези, които обаче започват шести клас, може би пак ще имат проблеми - през този месец ще тече одобряването на новите проекти за учебници за втори и шести клас от страна на експертите, после те ще се оценяват от учителите и училището ще решава на кой одобрен учебник ще се спре. На мен ми се струва доста амбициозно на 15. септември сагата да е приключила.
А разни НВО без значение за кандидатстване вече никак не ме плашат, като гледам - и моя четвъртокласник.

Общи условия

Активация на акаунт