Информация за МБАЛ Надежда (на д-р Стаменов) - 11

• 96 744
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Изобщо не разбрах кога са ми сложили катетър, а махането беше напълно безболезнено.
+1

# 346
 Благодаря на всички ви,момичета! Hug bouquet няма да чета... много,много Laughing
Значи и ако не купя колан/гащи,каквото е там най-добре,може и от аптека в болницата,ако потрябва. Даже звучи добре,че и притъпява болката

# 347
И аз не съм разбрала кога са ми сложили катетър. След упойката е било. Той ми беше най- най-малка грижа.
Скрит текст:
По-гадното беше, че упойката не ме хвана добре и усещах болка. Явно не можеше да ме приспят, защото имаше проблеми и трябваше първо да извадят съкровището. След като си го погушках и цунках си поспах до края. Бях мноого благодарна.
Но не се шашкайте, аз съм извънреден случай. В повечето случаи ако не хване упойката не е проблем да е пълна.

# 348
Аз също си взех колан от болницата, от тези с двойното залепване. Доволна бях много и доста го ползвах.
За катетъра - имам ясен спомен, сложиха го след упойката, спомням си, че краката ми бяха оловни и едвам ги сложих в поза пеперуда. Махането беше в реанимацията, преди раздвижването и след сутрешен тоалет от санитарките. Не си спомням да ме е боляло. Просто беше пипкаво свалянето.
Другото важно нещо лично за мен са тези постоперативните дишащи гащички - има няколко вида по аптеките, в Надежда ми дадоха, но тези, които лично си избрах от аптеката (5 броя, цена към 16 лева) ми бяха най-удобни. Можеха да се перат на 60 градуса, та изкарах първия месец спокойно.

# 349
Санитарките свалят катетри?

# 350
  • В сърцето на любимия човек
Санитарките свалят катетри?
Не, нито свалят катетри, нито правят тоалет. Това го правят сестри/акушерки. Санитарката само носи подлогите и после ги събира  Peace
За раздвижването също медицинско лице ни помагаше, на всяка жена индивидуално. Аз бях стабилна и въпреки това ме държа през цялото време здраво за ръката.

# 351
Сори, неясно съм го написала.
В реанимацията първо санитарките направиха сутрешен тоалет с подлога, а подмиването беше с нещо подобно на чайник.
Мина визитация и започнаха да ни раздвижват две-три майки едновременно, дадоха чайчета със захар. В момента, в който бяхме във вертикално положение, бяхме готови за подвизи и сваляне на катетър.
Сестрите свалят катетъра, докато сме прави, но подпрени за леглото, помогнаха да сложим гащичките.
Накараха ни да направим няколко тегела в реанимацията и после с количките горе по стаите.

# 352
Момичета, не се шашкайте от тези неща. Това са стандартни медицински процедури, които ще помните точно 1 минута след раждането. Не забравяйте истинската причина, за да сте в болницата - срещата с бебчо. Всичко друго е тривиално, отминава бързо и се забравя. Дори малко да боли, изпитанията ви след това при отглеждането на дете са далеч по-сериозни. Ако с един катетър или с една клизма не можете да се справите, как ще се справите с бебето ?

# 353
Аз реших, че няма нищо срамно и бях непукист за всичко, освен за страданията на бебо. Толкова се уплаших за него, че не можех да спра да рева. И като се роди не го чух да проплаква веднага, а той се бил нагълтал с води и затова. Като му чух гласчето пак ревнах от облекчение.
Само че беше адски студено в операционна и не можех да спра да треперя, не знам как успяха да сложат упойката.
Не са ме държали за ръката като ме раздвижваха, само вървя до мен акушерката-сестрата.  Катетъра ми го свалиха в полулегнало положение. Нямаше болка. Нищо страшно Simple Smile

# 354
  • София
Електра, никое бебе не изревава на секундата Simple Smile
А в операционните нарочно поддържат по-студено, заради кървенето по време на операция

# 355
Оф, имах чувството, че чаках цяла вечност. Тъкмо отворих уста да питам какво става и го чух. А в епикризата така пише - че е изплакал след като са аспирирани зелените ми води. Горкото ми то, с каква гадост се е нагълтало Confused

# 356
  • София
Всички се нагълтват, повече или по-малко. При секцио обикновено е повече, защото при нормално раждане, половината води (предни) изтичат преди самото раждане, докато при секцио е малко по-друга постановката.
Всички бебета ги аспирират. Някои гинеколози още като извадят бебето го аспирират или направо неонатолозите го правят.

# 357
Хм, аз раждах и по двата начина  Mr. Green
15 часа след изтичане на водите нормално и след проблем с тоновете на бебето - спешно секцио.

# 358
Не е всички, моята мацка не са я аспирирали, но и тя не изплака веднага. Изчакахме с рязането на пъпната връв както исках и изплака след като я срязаха. След това се 'бондвахме и импринтвахме'  така че неонатолозите не я взеха веднага. Но нямаше никакви секрети и затова се съгласиха явно.
Електра- респект!

Последна редакция: пн, 27 мар 2017, 19:26 от Анонимен

# 359
Хм, аз раждах и по двата начина  Mr. Green
15 часа след изтичане на водите нормално и след проблем с тоновете на бебето - спешно секцио.

И аз така, но 12 часа. Герои сме.

Общи условия

Активация на акаунт