Баба Марта наближава,а СЕПТЕМВРИйче все по-голямо става!!! Тема 3

• 36 759
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Забравих да питам колко е голямо, върви 3 дни напред, мерихме му сърчицето, носле, мозък.На този етап не искам да знам пола.

Голяма магия и вълнение е да го видиш това човеченце за първи път и как си мърда и подскача.

# 106
*Noel* не ги давай тези епруведки на веднъж просто, аз също няма да го издържа и си давах през различни дни кръв за различните изследвания...Аз постепенно си ги правих  Wink

# 107
Личният лекар ли ви пуска тези кръвни? Не мога да разбера защо на мен никакви до сега не са ми искали нито пуснали Sad Дори не си зная кръвната група, при следващия преглед ще разпитам....

# 108
  • София
Здравейте момичета,
съжялявам че нямам време да ви следя, сега прегледах

Герда,
много се радвам за хубавите новини

аз имам едно питане, ако може да ми дадете съвет. Гинеколожката при която ходя не работи със здравна каса, единия вариант да остана при нея да си плащам всичко, което като като изследвания излизало около 130лв общо за цялата бременност + прегледите, тя не взема много и с мъжа ми решихме, да остана при нея понеже съм доволна. Другия вариант е да се запиша при друг лекар за ЖК и като искам пак да ходя при нея.
Сега съм много объркана, дали е ОК така да не се водя документално, според нея няма проблем и болничен си издава и не дай си Боже се наложи болница, пак нямало проблем щом съм бременна и здравно осигурена. Ако се запиша придруг лекар и ходя и при нея се притеснявам да не ми кажат различни неща и само да ходя от лекар на лекат и така... изпаднах в тази дилема. Има ли други от вас, които няма да се водят на ЖК по здравна каса? Какво мислите за това? newsm78

# 109
  • Варна
Здравейте момичета,
съжялявам че нямам време да ви следя, сега прегледах

Герда,
много се радвам за хубавите новини

аз имам едно питане, ако може да ми дадете съвет. Гинеколожката при която ходя не работи със здравна каса, единия вариант да остана при нея да си плащам всичко, което като като изследвания излизало около 130лв общо за цялата бременност + прегледите, тя не взема много и с мъжа ми решихме, да остана при нея понеже съм доволна. Другия вариант е да се запиша при друг лекар за ЖК и като искам пак да ходя при нея.
Сега съм много объркана, дали е ОК така да не се водя документално, според нея няма проблем и болничен си издава и не дай си Боже се наложи болница, пак нямало проблем щом съм бременна и здравно осигурена. Ако се запиша придруг лекар и ходя и при нея се притеснявам да не ми кажат различни неща и само да ходя от лекар на лекат и така... изпаднах в тази дилема. Има ли други от вас, които няма да се водят на ЖК по здравна каса? Какво мислите за това? newsm78
На твое място бих се записала и някъде по ЗК - така ще имаш и повече прегледи, което всяка бременна желае... изследванията ще са ти безплатни и пак ще си ходиш при твоята не бих се и замислила дори... нищо не губиш,само печелиш Simple Smile

# 110
  • София
Аз също не се водя на ЖК по здравна каса. Харесвам си лекарката, а тя не работи по ЗК. И аз така го смятах, към 150лв за изследвания + 20ина лв прегледи на месец (моята ги води вторични, за да са по-евтини). При друга по ЗК нямам намерение да ходя, струва ми се безсмислено. Ако възникне проблем, естествено бих поискала второ мнение, но засега всичко е наред и дано остане така. Така или иначе ФМ и другите по-скъпи изследвания са платени, така че освен кръв и урина и 2 ехографа нищо друго не губиш. Важното според мен е да си при лекар, на който вярваш и харесваш Peace

# 111
Мариета добре дошла 😊 Всичко ще е наред.Дуфастона май е голямо спасение.
И аз обмислях вариант да ходя при гинеколога от който съм много доволна(той също не работи по ЗК), но ме спря това, че живея на 120км от клиниката, в която работи.Спрях се на доста млад лекар от града, в който вече живея и съм много доволна.Не съжалявам за избора си 😊 ММ все ми казва,че е за младите лекари,понеже са нахъсани за развитие и утвърждаване и като видя наблюдаващия ми и вика "Ама той много млад.Що не ми каза?" 😆

# 112
  • София
Кога трябва да се прекрати спането по корем?

# 113
Кога трябва да се прекрати спането по корем?
Ох, и на мен ми е много трудно да се откажа от него... Laughing

# 114
Че защо да се отказваме?

# 115
Mladamama благодаря мисля че ще хвана момента тъй като сега съм 11+1 ..  Hug
Спането по корем и на мен ми е любимо. Мисля че е рано да се отказвам защото бебче е още долу разположено не е пораснало и в корема.. но избягвам пък чисто да се ОпнА по корем..
Момичета кажете нещо за имунната система, какво да взимам? Нещо много съм болнава и се страхувам ..не знам какво да пия да се заздравя? Имам домашен бъз но чета че не било добре бременна да го пие.. дайте съвет..

# 116
Love_your_Smile това, което от опит знам че действа, е смес от джинжифил, мед и лимон - богата на вит.С, противовъзпалителна и стимулираща имунитета смес. Пък джинджифилът е с изключително благоприятен ефект върху храносмилателанат система и помага при гадене, абе направо създаден за бременни  Joy Смилаш с бледндер 1 лимон (без кората и семките  Simple Smile), 3-4 сантиметрово  парче обелен джинджифил. В сместа разтваряш една пълна чаена лъжица мед. Ако идеята е само да стимулираш имунитета 1 супена лъжица на гладно е достатъчна. Ако си болна може да приемаш ударно цялата смес за един ден. Аз си хапвам половината сутрин и вечер (не по късно от 18-19ч, че има шанс да те тонизира и поразсъни ). Количествата в рецептата са си малко ориентировъчни. По оригинал лимонът се мели с кората и има повече мед , но аз го намалям, за да не приемам толкова много за един ден. Ако се хапва по лъжичка, две на ден може да се увиличи меда, че си е лютивичко . Може да се приготви и  в по-голяма доза. Съхраняваш в стълено бурканче в хладилника до 1 седмица. Става и за по-големички дечица, които вече хапват мед. Може да си разтваряш по лъжичка и повече във фрешове, смутита, домашна лимонада, сокове, дори вода. Вариантът разтворен в компот или сок е супер за дечица. Сместа се понася много добре дори при киселини, но винаги когато коремчето ми е по-развълнувано и особено сега, когато приемам повече от нея, предпочитам да не е на гладно за всеки случай (една бисквитка или нещо мако върши работа).  Друга хитрос - потапям супента лъжица първо в малко мед и после загребвам от лимонената смес. Така като хапнеш и преглътнеш бързо в устата остава меденият вкус.
Друго добро средство  е чая от ехинацея. Разрешен е за бременни.
Разбира се приемът на повече свежи плодове и зеленчуци (особено кивита и портокали) е само бонус за твоя имунитет.

# 117
Внимателно с ехинацеята.
Аз знам, че не е ок (особено ако си бременна с момче).

На момичетата с инвитро им изписват  Биозин мама за имунитет.

# 118
Личният лекар ли ви пуска тези кръвни? Не мога да разбера защо на мен никакви до сега не са ми искали нито пуснали Sad Дори не си зная кръвната група, при следващия преглед ще разпитам....
От женската консултация ми дадоха направления. При първия преглед те гледат на ехограф, вземат ти микробиология и цитонамазка и ти дават направления за кръв и урина. Изследванията за кръв включват пълна кръвна картина, кръвна група, васерман и хив. Аз си знам кръвната група, но нямам документ, а те искат да им дам за досието, и така ми се получават доста изследвания накуп.

# 119
Аз пък четох, че по временме на настинка при брименни е ОК, но не съм го обсъждала с гинеколога ми.  Даже търсих на няколко места да си го купя  Embarassed. Сега виждам, че има и обратни мнения, така че наистина май е по-добре да се пропусне  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт