Баба Марта наближава,а СЕПТЕМВРИйче все по-голямо става!!! Тема 3

• 36 701
  • 744
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Аз си мисля ,че мнението на генетика относно БХС,е по важно от колкото на гонеколога ти!

# 676
Здравейте, момичета 😊
Аз пак съм в болница.След двата кръвоозлива започна да ми тече кафява кръв и усещах напрежение ниско в корема и имах чувството,че нещо пак ще потече.Днес дойдох на един междинен преглед да видим как е положението и доки каза че бебо е добре(със сини гащи ще сме) и имам ниска плацента,на което се дължи цялото кървене.Сега ще съм 5 дни под наблюдение и на системки.

# 677
skailes, дано плацентата се вдигне с времето и да спре кървенето. Доколкото знам за това състояние трябва по-често наблюдаване от АГ. Дано всичко е наред.

# 678
 Здравейте! Не бях влизала два дни и едвам Ви дочетох.
 Скай-с предната Б. бях с ниска плацента.АГ-то каза да се пазя много,без секс и мога да прокървя. Нямах проблеми,с времето се вдигна и родих естествено. Прегледите ми бяха стандартни-1път на месец.
 Снощи ми се случи нещо много странно. От предната Б. знам,че не трябва да си пипам корема,защото предизвиква контракции. Обаче снощи не можах да се стърпя. Както ми бяха ръцете в/у кореМа осетих все едно нещо вътре се скъса. Първо в дясно(след като се прозявах) после в средата(след кашлица).Цялата подскочих. Много се уплаших. Нямам болки. Но какво може да е? ММ казва,че е бебчо,но съм 12 с.то е много малко за това ,което усетих.
 Хубав ден.

# 679
За пръв път чувам да не си пипаш корема🙁

# 680
  • София
Е как ще се къпеш и мажеш против стрии без да си пипаш корема   Shocked
Аз не само го пипам, ами и редовно си го галя. С миналата бременност също бях така, контракции никога не съм имала (родих секцио).

Аз плюх срещу БХС, но го направих, защото ми влиза в пакета за проследяване и сега ужасно съжалявам  Confused
Естествено намериха за какво да се хванат, за да ме натиснат да си направя и хорионбиопсия (срещу скромните 700лв), въпреки, че рискът за Даун ми е 1:1650, което е чудесен резултат. Да, ама нухалната транслуценция била с 0.1мм над нормата и затова по-добре било да се изследвам. Мислех да откажа, но така като ти го поднесат започва едно съмнение да гризе...
Та утре съм на хорионбиопсия. Стискайте палци да мине безпроблемно манипулацията, защото е рискова и малко ме е страх  Confused

# 681
Mam-Mim чуй се с лекаря си.Вероятно може да е някакъв спазъм.
Адри стискам палци всичко да е наред ☺
И на мен в болницата ми казаха да не си пипам коремчето, за да не предизвикам контракция, но аз си го пипкам от време на време 😆 Откакто съм в 14г.с. усетих бебо няколко пъти.Първоначално си помислих,че си втълпявам, но се повтори още два пъти на същото място 😊

# 682
  • София
Адри, стискам палци. Според мен излишно се тормозиш и всичко ще е наред.

# 683
Адри, успех и бързо да минава хорионбиопсията. Бъди колкото се може по-спокойна по време на процедурата и всичко ще мине леко.  
Колко мм измериха НТ на ултразвук?

Аз също знам,  че пипането на корема предизвиква контракции.  Особено е важно за жените, които през цялата бременност имат такива,  приемат лекарства и лежат за задържане.  Ако всичко е наред при бременната няма такова ограничение.

# 684
Адри, колко ти е нухалната транслуценция? Какво е това 0,1 мм. над нормата?! Марков на мен ми каза ОКОЛО 2 мм е на бебето ми, но не и с точност.

skiles, стискам палци! В коя болница си?

# 685
Е как ще се къпеш и мажеш против стрии без да си пипаш корема   Shocked
Аз не само го пипам, ами и редовно си го галя. С миналата бременност също бях така, контракции никога не съм имала (родих секцио).

Аз плюх срещу БХС, но го направих, защото ми влиза в пакета за проследяване и сега ужасно съжалявам  Confused
Естествено намериха за какво да се хванат, за да ме натиснат да си направя и хорионбиопсия (срещу скромните 700лв), въпреки, че рискът за Даун ми е 1:1650, което е чудесен резултат. Да, ама нухалната транслуценция била с 0.1мм над нормата и затова по-добре било да се изследвам. Мислех да откажа, но така като ти го поднесат започва едно съмнение да гризе...
Та утре съм на хорионбиопсия. Стискайте палци да мине безпроблемно манипулацията, защото е рискова и малко ме е страх  Confused

Лелее, как 700 лв. Аз съм в четвъртък на хорионбиопсия при Чавеева... 300 лв ми казаха...

# 686
 Успех момичета с тези процедури.

# 687
Със сигурност няма да е с Даун, обаче така като ти представят нещата ти няма как да откажеш. Как ще живееш следващите 6 месеца в съмнения и притеснение.

Стискам палци всичко да е наред. Ако те задържат да нощуваш там със сигурност ще се засечем в четвъртък по стаите Simple Smile

# 688
  • София
Лелее, как 700 лв. Аз съм в четвъртък на хорионбиопсия при Чавеева... 300 лв ми казаха...

300лв е само взимането на пробата. Но изследването на тази проба е още 250. Ако искаш пък за допълнителни неща да изследват, не само за стандартните 3 най-срещани аномалии, сумата скача още.

Нормата на нухалната транслуценция е до 3мм (в някои статии пише до 3.5, но повечето приемат 3 за гранична). На моето бебе е 3.1мм. Всички други показатели са в норма, а кръвните резултати са повече от добри.

Последна редакция: ср, 15 мар 2017, 14:54 от Адри́

# 689
Успех мами и всичко да е наред  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт