редно ли е 2-ри клас госпожата да ги насилва да играят с определени деца?

• 28 926
  • 434
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Представи си, че това не е училищен клас, а стандартен офисен колектив. Приемливо ли е в офиса 5 колеги да си говорят, да дойде 6-ти колега и всички дружно да му обърнат гръб? Не, не е социално приемливо.
Приемливо ли е след работа 5-те колеги да изпият по бира? Да, приемливо е.
Същата аналогия ми дойде и на мен.

# 46
"Проблем на българското училище не са децата, нито учителите, а родителите".
Всеки опит да бъде подкопан авторитета на учителя от родител мисля, че трябва да се санкционира подобаващо. После защо само неграмотници ставали учители, защо нямало кой да учи децата? Ето едно добро обяснение на причините само тези, дето не стават за нищо, да стават учители.

Учителката е напълно права. Мъчи се жената да поправи сакатлъците от домашното възпитание на някои родители. Не трябва поне в това да й се пречи, защото го върши без да е длъжна. Припомням пак, че ролята на училището е да обучава, образова децата, не да ги възпитава. Възпитанието е грижа на семейството. Ама не всички се справят.

# 47
Аз извода си го направих вече, кому беше нужно цялото подскачане, вместо отначало да напишеш точно и ясно. Или просто не ти хареса прочетеното...

# 48
Аз лично на такава случка въобще не бих обърнала внимание дали е права или не госпожата. Дъщеря ми бих я накарала да се постави на мястото на другото дете и сама ще си направи извода, че да си игнориран не е забавно.

Извода е, че на горкото момиченце му се е наложило да изтърпи несправедливо според майката наказание и му е наранено достойнството. Даже мога да предположа, че дъщерята на авторката не е била тази, която е казала, че играта е започнала и е 100% невинна и наказана. И понеже до сега не й се е случвало й е трудно да го преживее.

# 49
В английско школо се е самоубило 16 годишно момиче, защото са я тормозили в училище.В статията ми направи впечатление - бабата споделя, че нито един съученик не е честитил рожденния ден на въпросното момиче.

В на племенничето класа децата отбягвали едно дете,защото родителите били бедни и нямали възможност да му купят модерен таблет.

# 50
  • Варна
За една гоненица голяма драма. Ми тъпо е да откажат да включат детето, категорично.

# 51
Аз извода си го направих вече, кому беше нужно цялото подскачане, вместо отначало да напишеш точно и ясно. Или просто не ти хареса прочетеното...
интересуваше ме отговор по същество,не за конкретната ситуация.
ето описах я и пак се вихрят фантазии,самоубийства,глупости.

# 52
Аз се чудя защо въобще си давате децата в тези ужасни български училища, където учителките все не са прави, все са в ущърб на нечие детенце, все са недооценили някое прекрасно мамино слънчице?
Ей, ако съм учителка, не мога да ви издържа! Наистина! Учителите имат ПЕДАГОГИЧЕСКО образование и за много ситуации в бита на децата имат обяснение, мотив за поведението и решенията си. А майките най-често имат само претенции и невъзможност дори да обяснят сърби ли ги, боли ли ги!
П.С. Госпожо, не съм искала да ви засегна, но моля ВИ, поне в днешния ден, обяснете на детето си, че изолацията е също тормоз!

# 53

Знам,че всички го знаят това,но все пак...

# 54
Мишел не може да обясни нещо, което не разбира.

# 55
Учителката е напълно права. Мъчи се жената да поправи сакатлъците от домашното възпитание на някои родители. Не трябва поне в това да й се пречи, защото го върши без да е длъжна. Припомням пак, че ролята на училището е да обучава, образова децата, не да ги възпитава. Възпитанието е грижа на семейството. Ама не всички се справят.
Абсолютно съм съгласна! Много добре е постъпила госпожата, просто някой трябва да си вземе поука, вместо да се оплаква.

# 56
П.С. Госпожо, не съм искала да ви засегна, но моля ВИ, поне в днешния ден, обяснете на детето си, че изолацията е също тормоз!
                                     "НЕ НА ТОРМОЗА В УЧИЛИЩЕ"
ще обясня,ще обясна,нали това написах.
и на петте деца ще обясня че техните права са ПОД тези на шестото.

# 57
  • Варна
Едно си баба знае... къде отиде на права и свободи, за елементарно възпитание говорим. Ако бяха допуснали детето в тъпата им гоненица с какво щяха да им се накърнят правата?

# 58
Обясни му...как да се държи в общество. Че живота не е само Аз, Аз, Аз.... Laughing

# 59
michelle_ma_bell, за какви права говориш и що за глупости. Ако така си възпитавате децата, радвам се, че не съм ви в близкото обкръжение.

Обясни на петте деца за колектив, емпатия, чувства ей такива неща. То и ти явно си настроена срещу шестото дете. Та какво му има на това дете в крайна сметка, че така реагираш?

Ако децата бяха научени да играят правилно в колектив, много лесно можеха да се справят в ситуацията, без дори да си нарушават играта. Просто е трябвало да помолят детето да изчака малко и да го включат в удобен момент, обаче и да си удържат на думата и да не я размотават.

Общи условия

Активация на акаунт