НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 835
  • 726
  •   1
Отговори
# 30
Благодаря и аз за темата  bouquet

Змия, успешно лечение  Hug

yani_cat , много станахме и в суматохата все някой е пропуснат  Hug

Аз основно чета и се опитвам да се върна трайно в режима. Този месец беше сравнително успешен като качество на храната, но има още много какво да се желае.

# 31
Хахаха, yani cat! И аз съм отскоро, и мен невинаги ме отразяват, то няма и как всички и за всичко, но не се сърдя, разбира се. Много сладко прозвуча! Sunglasses
Понеже стана дума за пилешки бульон, аз правих 2 пъти по рецептата на Макбрайд, варих цяло пиле близо 2 часа на тих огън и после месото не ставаше за нищо. Да не говорим, че всеки път получавах страшно рядко щастие от бульона. Нещо не правя като хората ли?

# 32
Майка ми е царица на капамата! Но пък тя запържва предварително зелето и месото и след това ги задушава във вино, лук и подправки - твърде сложно за мен.
Аз просто слагам всичко накуп и пека на бавен огън няколко часа. Не е върхът, но е ок.
Благодаря за темата!

Един великолепен дресинг, който открих наскоро и който отива на всичко и най- вече риба. Просто пасирани две лъжици каперси, 4 с. л. Зехтин, 1/2 връзка магданоз, 4 скилидки чесън, сокът на 1 лимон, черен пипер, сол.

Прочела си ми мислите! Тази вечер дъвчех една суха пържола и си мислех, че трябва да си изнамеря готини сосове, с които да разнообразявам. Благодаря за идеята, ще пробвам! bouquet

# 33
След няколко напрегнати дни поизоставих режима.Надявам се бързо да се върна към предишното ми хранене.

# 34
Херци, сетих се за теб, та да ти кажа: щом си под стрес заради работата, гледай поне да не се стресираш по други начини - не прави фастове, яж си солидно, дори увеличи въглехидратите, мазнините и всичко. Мисля, че и солта не е лошо да увеличиш (в нормални граници, особено ако сега стриктно я избягваш), пак за да не си стресираш тялото. И опитай нещо от сорта на медитация, контролирано дишане (в Интернет могат да се намерят много варианти), йога. Спи повече, ако нямаш проблеми със съня. А ако имаш, помисли как да сведеш до минимум нещата, които биха могли да пречат, например ако пиеш повече кафета, ги ограничи и на брой, и само до обяд. Разхождай се, гледай хубави филми, слушай хубава музика. Надявам се, че скоро всичко ще се нормализира! Hug

# 35
  • n/a
Наапоследък включихме сладкия картоф за гарнитура. Запечен с масло и подправки.
Наблюденията ми са, че е добро решение - някак по-засищаща (по-скоро по-удовлет-
воряваща) е вечерята. Не всяка вечер, разбира се, но два-три пъти седмично го пра-
вим. Действително е сладък, затова едва ли ще допадне на всеки. Също и тиква.

# 36
Ekaterina може да се окаже че си свалила вместо качила. Водя се по режима от лятото и няколко пъти съм излизала от него заради болест или стрес и рязкото увеличаване на въглехидратите при мен водеше до отслабване, а не качване.

# 37
 Hug тенкю
сол си ям, дишам контролирано, въртя обръч и правя планкове   Laughing
да идва проолет за разходки  Crossing Arms
кога ще излезе книгата на Сара Б.?

# 38
Когато му дойде времето, Херци, тогава ще излезе. Hug Началото на лятото май е най-оптимистичният вариант.

# 39
  • Благоевград
Привет, мили момичета  Hug Днес времето е прекрасно, излизайте на разходка  Hug
Моят преглед мина. Поговорих си с докторката за напълняването. Казах й, че спазвам режим, а съм качила 4 кг, че краката ми отичат и че съм подпухнала в лицето. Каза, че не е възможно да задържам вода от Дуфастона и Клостила, защото съм ги пиела за малко време. Каза, че най-вероятно е от поликистозата това напълняване.
Попита ме колко вода пия - казах около 3 литра. Тя се опули и каза, че е много. Трябвало по 30 гр. на килограм. Е да, ама аз като пия по-малко от 2 литра, бъбрекът започва да ме боли. Но според нея съм ги натоварвала много с такова количество вода и след 9 часа не трябва да приемам течности. Урологът, при когото ходих в Хисаря и е лекувал дядо ми, ми каза точно обратното - увеличаваш приема до 3-3,5 литра и няма да усещаш, когато излиза пясък, няма да правиш кризи и вечер задължително да пиеш вода, за да може бъбреците да работят и през нощта. Факт е, че откакто започнах да пия поведе вода, съм имала само 1 криза и то защото не бях пила достатъчно вода. От месеци не съм имала оплаквания. А, сега ми кажете, кой да послушам  Laughing На следващият преглед ще й занеса листовките на билковите чайове, които пия за бъбреци, за да види дали нещо може да предизвика задържането, но такива чайове обикновено са диуретици, така че не ми се връзва нещо.
Намерих нефроложката, която ми препоръчаха, звъннах да попитам и ми казаха, че прегледът при нея струва 90 лева ехограф с доплер  ooooh! Направо лошо ми става вече като чуя за такива цени. То това не е нормално. Както и да е. Ендото ми я препоръча, че се занимава с момичета като мен и че следи бременни с болни бъбреци, та съм решила да направя консултация.
А относно напълняването ми - имам подозрения, че съм увеличила сладкото и тестото и затова съм се подула така. Започнах да се отпускам и поне 3 пъти в седмицата да ям баничка с праз за вечеря. Но за сметка на това пък много ходя пеша. Започнах и сутрин да ходя до работата си пеша и да се прибирам пак пеша, доста добре ми се отразява.

И нещо хубаво да се похваля - съпругът ми ми направи изненада за годишнината от предложението му за брак и ще ме води с наши приятели на Рибарица  Heart Eyes Никога не съм ходила там, никога не съм имала възможност да пътувам, но откакто сме с него, доста места посетихме и съм изключително щастлива  Heart Eyes Имаме нужда да се откъснем от ежедневието ни, добре ще ни се отрази  Heart Eyes

# 40
  • София
Каза, че не е възможно да задържам вода от Дуфастона и Клостила, защото съм ги пиела за малко време.

Дуфастон съм пила заради киста на яйчника. Подух се жестоко, но всичко замина бързо след спирането му.

# 41
Тина, по здравословните въпроси не мога да коментирам, но за Рибарица да кажа, че е страхотно  Heart Eyes Една от най-най-любимите ми части от страната. Там наистина е райско местенце.

Аз имам спомен, че някой в предишни теми пишеше, че пие добавка заради висок инсулин. Добавка, не лекарство. Чак се чудихте, че не й е предписала метформин. Та се чудя коя беше добавката  Rolling Eyes

# 42
По повод пиенето на вода....чела съм какви ли не теории, включително "проповядвани" и от лекари....по 3-4 литра на ден, по1 литър на ден....
Личното ми мнение:както с всяка храна или напитка, всеки човек по различен начин "преработва" храна/течност, следователно всеки трябва да открие своето ниво на поносимост и към вида храна, и към количествата.Включително и за ежедневното пиене на вода.
Допреди 30-та ми година не пиех много вода, дали ми се събираха чаша-две на ден не знам...и в рамките на около 3 години направих няколко бъбечни кризи, запушен бъбрек  в следствие на камъче...От тогава се научих да пия повечко, но и до дне днешен не мога да надскоча 2 литра, дори до 1,5 трудно ги докарвам.За радост, и проблеми с бъбреци не съм имала от тогава.Явно такова количество за мен е достатъчно.

signora_tina , откриваш твоя баланс на водата, който не те натоварва и не кара бъбреците ти да страдат.А дали ще е под 2 литра или над 4, няма кой знае какво значение, щом ще се чувстваш добре.

Цитат
А относно напълняването ми - имам подозрения, че съм увеличила сладкото и тестото и затова съм се подула така. Започнах да се отпускам и поне 3 пъти в седмицата да ям баничка с праз за вечеря. Но за сметка на това пък много ходя пеша. Започнах и сутрин да ходя до работата си пеша и да се прибирам пак пеша, доста добре ми се отразява.
За съжаление ходенето пеша не помага кой знае колко, когато тялото задържи вода заради погълнатите въглехидрати...поне при мен е така.Случи ли се да хапна повече въглехидрат, дори от плодове, веднага "качвам" 1,5-2 кг вода, въпреки че ходя по 5-6-7 км всеки ден почти...

# 43
Тина, много им е лесно на тях да отричат страничните ефекти и да обвиняват все нещо друго. #2gunfire Слушай си нефролога за водата. А хормоните със сигурност могат да доведат до задържане на вода поне при някои жени, даже при повечето, като имаш предвид, че става въпрос за сериозна хормонална стимулация. Peace Дуфастонът може да не е виновен, а по-скоро Клостилът, но кой знае. А баничките е по-добре да ги замениш с нещо по-полезно. Peace

Херци, още нещо се сетих: Сара пише, че ако кортизолът е повишен (заради стрес), може да се приемат 1,5 - 2 грама вит. С на ден (не наведнъж, а разделени на няколко приема). Разбира се, витамин С е в допълнение към другите мерки за ограничаването на стреса.

Камче, а теб пък те сънувах тази нощ. Hug В някакъв много откачен сън (не еротичен, да не си помислиш нещо Joy), но моите са все такива. Бяхме в дома на Инес Субашка и нещо й тършувахме по шкафовете в кухнята, а нея я нямаше. ooooh!

Последна редакция: пт, 24 фев 2017, 10:13 от Cioccolata

# 44
  • Благоевград
blackisback, пия и Инофолик. Забелязала съм, че когато го пропусна и пия само по едно прахче на ден, на следващия ден се чувствам по-добре и не съм подпухнала. Докторката каза, че не е възможно от него да задържам вода, но няколко момичета тук ми казаха, че е възможно. Явно въпрос на организъм.

Шоки, поправих се - цяла риба хек ометох със 100 грама картофена салата за вечеря, което беше към 18 ч. Сега е 10 ч. и аз още не съм кой знае колко гладна.

змия, пила съм много пъти Дуфастон през годините, винаги съм качвала от него, абсолютно винаги.

Amour*, някъде около 2,5 литра се чувствам добре. Просто ми се пие. Усещам се жадна. Стигна ли до този обем, след това почти не ми се пие.

Друго ми прави впечатление - страшно много ми се спи, направо не мога да се понасям. В сряда цял ден скитане из София, извървяла съм 8 км пеша, плюс чакането при докторката и накрая като се прибрах съм заспала в 8 вечерта и се събудих в 7:30 на другата сутрин  Laughing Но не е само този ден, почти постоянно ми се спи много и ако не спя 9-10 часа не съм човек. Трудно ставам сутрин. За щастие, когато съм на работа не ям сладко и вече не ми се доспива следобяд.

Тези дни много ми се ядат ябълки - по кое време е удачно да си хапвам по една?

Общи условия

Активация на акаунт