НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 954
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро
Без да съм експерт, но си мисля че наистина е небходимо да присъстват пресмятанията за холестеролите.
Ако е възможно информацията от първия пост да се синтезира(все си мисля, че има и повтаряща се такава  newsm78) и да се вмъкне нова.
Аз имам чувството, че съм излязла от кетозата. Нямам толкова енергия. Но въглените съм ги вдигнала от бадеми, или от по- голямо количество прието храна. Не и от непозволени храни. Ще се опитам да се поправя. Оня ден брат ми ме видя на живо. Не ме беше виждал 3,5 месеца. Каза, че промяната е очвидна.

# 166
  • In transit
КрасиHeart Eyes поздравления, страхотен успех!

Папая, много съжалявам за случилото се, но не се предавай, хубавите неща не стават лесно! Скоро ще се получат нещата при теб! Hug

нианта, много ме трогна с историята си. Ти си страхотна майка. Имам две приятелки чиито момиченца са доста едрички и се хранят с много боклуци, но за съжаление и двете не ги забелязват. Много ми е болно, опитвала съм да намекна, но ме отрязват, че нищо им нямало, че щели да израстнат, че много се движели...а децата са видимо затлъстели. Дано да се осъзнаят скоро.  Tired

Шоки, сега съм доста свободна и ако искаш мога да пускам темите, и без това се чувствам виновна за част от спама в темата  Blush Grinning Само огледайте с Кам какво може да се премести в линкове, за да може да вмъкнем новата информация, мисля, че също е важна.

# 167
Малко се притесних да ви кажа, мъжа ми сега се обади да каже че го пращат на ЯМР на глава, искали да видят хипофизата щото някъв си хормон там бил с много висока стойност  Cry

# 168
Мики, благодаря за предложението! Hug Дай да наближи и ще помислим как да го организираме.

Джей, не се притеснявай, може да има например аденом на хипофизата, което е много често срещано, макар че досега май не съм чувала да е проблем при мъж. Но едва ли става въпрос за нещо страшно. Hug

# 169
  • София

Джей, не се притеснявай, може да има например аденом на хипофизата, което е много често срещано, макар че досега май не съм чувала да е проблем при мъж. Но едва ли става въпрос за нещо страшно. Hug

За аденом си помислих и аз. Той обикновено върви в комплект с много високи стойности на пролактина.

# 170
Краси, браво! Изглеждаш чудесно!
Нианта през големи трудности сте минали, и ти, и малката! Какво ли ти е било да отказваш храна на 5 годишно, не знам ... Дано всичко завърши успешно, ще чета и чакам резултати.

# 171
Джей, аз бях с аденом на хипофизата. Лекува се с достинекс, какъвто вероятно ще изпишат на съпруга ти. Самото ЯМР е доста неприятна работа - 40 минути не мърдаш, а се усещаш като в ковчег. Но минава. Аз лекари за съвети за хранене иначе не бих слушала: повечето са със знания отпреди 20-30 години. Тогава някога са се и интересували от актуални изследвания по темата. Хубаво е, че мъжът ти чете и се интересува, че и подлага под съмнения казаното от тях.

нианта, впечатлена съм от вашата история. Възхищавам ти се  Hug

Аз предвид писаното и в края на миналата тема и тук в началото се зачудих какво да правя с моите въглехидрати. Приемам основно от зеленчуци, да не кажа само. С някакъв вид ИР съм. Не тежка, но все пак нарушена секреция на инсулин. Внимавам много за гликемични индекси на храните, но и спортувам. Трудно заспивам, особено когато съм тренирала през деня. Хем искам да добавя картоф, ориз, хем ме притеснява ГИ. Какво бихте ми препоръчали?

# 172
Много благодаря на всички!     bouquet
Абе, страхотни сте ........    Hug    Hug
На Змия и Джей/съпруг стискам палци за много, много здраве!   
На Папая пожелавам в най-скоро време да се сбъдне мечтата й!   
Постът на нианта ме просълзи....с толкова любов и откровение е написан.Сигурна съм, че с такава майка няма как дъщеря й да не е добре.

Скрит текст:
А снимките ще ги оставя.Нарочно съм си махнала физиономията, да не се развява из форума   Laughing  , но знам, че много народ влиза, чете, препрочита....може пък да са стимул за някой да започне, или да мотивират някой, позагубил мотивацията си....Знам как на мен ми действат подобни стимули.    Simple Smile

# 173
blackisback, пробвай да добавиш нещо по-въглехидратно към вечерята. Щом те е страх, увеличавай постепенно. Щом спортуваш, сигурно имаш нужда от повече въглехидрати.

# 174
  • Mediterraneo

Скрит текст:
А снимките ще ги оставя.Нарочно съм си махнала физиономията, да не се развява из форума   Laughing  , но знам, че много народ влиза, чете, препрочита....може пък да са стимул за някой да започне, или да мотивират някой, позагубил мотивацията си....Знам как на мен ми действат подобни стимули.    Simple Smile

О, действат стимулиращо снимките ти и още как! Даже рових вчера дали имам снимка, на която се виждам добре от врата надолу  Laughing За да си направя и друга след някой друг месец и да сравнявам.

Аз вчера прегреших ужасно с 1 парче баница и... един сладолед  ooooh! Самонаказах се с 3 км бързо ходене, но психически съм натоварена  Tired

И още нещо искам да споделя. Някак не мога да се пречупя да добавям допълнителна мазнина към храненето си. Все ме е страх, че ще ми се лепне веднага. Например, правя си пържени яйца буквално с капка зехтин и не тефлоновия тиган; салатата е със зехтин, но не слагам количество; месата ми са предимно пилешко и свинско, но свинското все е филе или поне не твърде мазно- това не е умишлено, не обичам мазнотии в никакъв вид; едва се пречупвам да изям 2 тънки резенчета бекон на ден.
И се оказва, че храненето ми е само нисковъглехидратно, нали  newsm78 Частта с високата мазнинност ми се губи...

# 175
Тарталета, за начало си сметни макронутриентите за няколко поредни дни - въвеждай всичко, което изяждаш, в някой сайт от рода на Fitday, Cron-o-meter, My Fitness Pal. Така ще придобиеш представа дали наистина са ти малко мазнините. Подозирам, че да, но все пак провери, за да си сигурна.

# 176
  • In transit
Тарталета, всичко е в главата. Трябва да си промениш съзнанието и нагласата за да се получат нещата.  Hug Смени вида на месото, замени сухото пилешко филе с бутчета и ги готви с кожата. Свинското филе замени с вратни пържоли. Тогава може и да не добавяш мазнина допълнително докато се пречупиш. Аз навремето като почнах да се храня по този начин пък все си мислех, че с яйцата сутрин ще умра от глад и докато не си промених нагласата в главата не ми се получиха нещата. Сега ела виж по колко начина мога да приготвям яйца и да съм сита до обяд Simple Smile

# 177
  • Mediterraneo
Вратни пържоли ям поне 2 пъти в седмицата, пилешкото е предимно бутчета, да, че и напоследък с кожата( още нещо, което ми е трудно да ям, ама добре опечена с подправки, става). А яйца обичам, засищат ме.
Ето преди малко обядвах с 2 домата, около 20 г сирене и парче шунка. Не съм гладна по това време, огладнявам чак към 3, но така ми се изтегля и вечерята късно, а гледам до 19 часа да сме вечеряли.
Снощи ядохме пържоли със сметана и сирена, онази вечер печени пил. бутчета.
Не знам, уж има мазнини, ама наистина ще взема да записвам за една седмица всичко, което ям, та да видя реално колко са.

# 178
Тарталета, записвай, записвай. Аз в Cron-o-meter записвах вечер. И все ми се струваше, че то нищо въглехидрат не съм яла, пък накрая той все с високи проценти, а мазнините никви ги няма.

Шоки, ма мола ви, на линия сме за нови теми, не знам някой да тук мисли, че това е само ваше /с на Кам/ задължение.
И много се радвам, че постоянно пускаш нова информация, от различни автори, с различни гледни точки, макар понякога да изглежда като противоречие, но всъщност доказва, че  абсолютна истина няма. Хора различни, възраст, здравословно състояние, всичко оказва влияние. Да не сме няква секта, егати... Laughing

# 179
  • Mediterraneo
Тарталета, записвай, записвай. Аз в Cron-o-meter записвах вечер. И все ми се струваше, че то нищо въглехидрат не съм яла, пък накрая той все с високи проценти, а мазнините никви ги няма.

Записах обяда. % мазнини е чувствително по- голям от ВХ поне  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт