НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 893
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Навъртях 6 месеца на режима. Продължавам да чакам положителните резултати, засега иок! И не мога да се оттърва на моменти от мисълта, че ще си навредя с този начин на хранене. Такъв момент е и настоящия.  ConfusedПреди няколко седмици получих миниерна криза за първи път. Получава се от слабо кръвоснабдяване на следното ухо. Помислих си разбира се да не е от начина ми на хранене. Май режима не е много Ок за ситуации на стрес, как мислите?
От този страх да не си навредя пия една шепа витамини: А, Е, D, К, Магнезий, Омега3 всичките на Now

Мисля точно обратното. Откакто съм на режима съм толкова спокойна, че няма накъде. Освен това със свръх натовареното ми ежедневие нямаше въобще да оцелея, ако не се хранех по този начин.

Разбира се, щом го намираш за вреден ( Laughing Laughing), редно е да се откажеш. Но кое е по-полезно според теб: хлябът, създаден от някакви отпадъци, доколкото забелязвам, а не качествено брашно, от което коремът ти се издува за секунди?! Или някакви подобни храни..., за пакетирани и изкуствени десерти да не говорим. От какво се лишаваш, че да се чувстваш по такъв начин, нещо толкова здравословно, че да страдаш ти или тялото ти. Просто помисли, не го казвам с лошо. Смятам, че си се психирала без никакви основания, а може и да се поддаваш на вредните приказки на някого.  

# 226
Лимонче, пропуснала съм твоето питане. Ако ще правиш ОГТТ,  задължително 3-4 дни преди това яж повече въглехидрати / поне по 100 грама от картофи, ориз, плодове/. Иначе няма да е реален теста. Трябваше да го направиш преди да започнеш режима, но нищо.
Предполагам имаш доста наднормени килограми, щом си свалила толкова много само за месец. Успех ти желая!
Блеки, хубаво си направила, че си спряла метформина. То и с тези резултати, които цитираш, повече нямаш и нужда от него.
Благодаря ти  bouquet
Доста са наистина преди режима бях 79 кг. Които натрупах за 3 години. Преди винаги съм варирала между 54-60 без никакви диети ( висока съм 175 съм)

# 227
Ще се опитам да го обясня малко повече. Не става дума за неспокойствие, раздразнение или нещо такова.
При стресова ситуация, натоварване в работата да речем ушите ми заглъхват и главата ме стяга, признак именно за свиване на капилярните кръвоносни съдове в главата. Тъй като сега се сблъсквам с проблема, когато менюто ми съдържа повече мазнини си задавам логичния въпрос, а така също и на вас го задавам, дали повишеното консумиране на мазнини може да повлиява този процес, а именно, не добро кръвоснабдяване в периферията.

По вторият ти въпрос: не смятам, че хляба е полезен. Смятам, че пакетираните десерти са много вредни. И това не го мисля, защото чух, разбрах за този режим, а по принцип си го знам.
Не съм психирана, но ушите ми и в момента са заглъхнали.

# 228
Блеки, радвам се за теб! Hug

Фиеста, нещата са индивидуални, както многократно е ставало въпрос тук. Peace За ситуации на стрес много автори препоръчват да не се кара на строго НВ-ВМХ, а да се хапват и въглехидрати. Разбира се, от увеличените мазнини няма да получиш Мениерова болест (между другото, доколкото знам, Мениер е до голяма степен наследствен и наистина може да се отключи при стрес, но специално с храненето май няма общо). Обаче ако караш наистина много стриктно, без да имаш нужда от това, не е изключено да си повишила кортизола (хормона на стреса) малко повече от здравословното, особено ако освен това по други причини си подложена на стрес. А това отново означава да увеличиш въглехидратите, без чак да се изхвърляш, а и гледай да подбираш здравословни източници (картофите и цвеклото са по-здравословни от хляба и сладкото).

И още нещо: има огромно значение от какво положение тръгваш: колко тежиш в момента (и какъв ръст или ИТМ имаш, или пък процент мазнини, ако знаеш), как точно се храниш (например ограничаваш ли калориите, какви и колко въглехидрати приемаш, колко белтъчини и мазнини), имаш ли заболявания, приемаш ли някакви лекарства, боледувала ли си от нещо по-специфично в миналото, правила ли си много диети, тренираш ли. А по отношение на стреса е силно препоръчително да вземеш всички възможни мерки, за да го ограничиш.

# 229
Cioccolata благодаря за коментара и отделеното внимание! bouquet

Важно ми беше поне едно мнение за отношението- миниер и хранене с мазнини. Утре съм на отоневролог, но по обясними причини не мога да му споделя как се храня или може би накрая, след като е казал каквото има да казва. Имам още малко време да помисля до утре.

# 230
Има значение и дали наистина е Мениер, защото може да има и други причини за световъртеж. При Мениер има и гадене, дори до повръщане може да се стигне. Но така или иначе, дано да се оправиш скоро!  Hug А храненето не вярвам да е причината, освен ако не си ограничила прекалено много въглехидратите, калориите, солта или всичко накуп.

# 231
Не съм психирана, но ушите ми и в момента са заглъхнали.

Ясно, останах с впечатление за някакви общи заключения и твои съмнения, а не заради този проблем... Първо трябва да видиш какво е, за да знаеш и какви мерки да се вземат. Може дори да ти липсва някой елемент, знам ли, аз това бих си помислила за себе си. Причините много може да са, дано случиш на специалист и да го решиш. Аз, например, имах болки в главата (мигренозни) и мога да кажа, че сега вече са изключителна рядкост. Дори не са с такава сила като преди, главоболието е в пъти по-леко, когато изобщо се появи.

Ти от колко време си на режима, извинявай, ако съм пропуснала?
На мен само в началото ми се появяваше бучене в главата, причерняване, падаше ми и кръвното, то по принцип си е ниско. Но това беше в самото начало и го отдавам на адаптацията, а и на това, че графикът ми е претоварен и не пиех достатъчно вода, не успявах да се храня стабилно, да следя съотношения.
П.С. видях, от 6 месеца си, хем го четох по-рано
----
Интересно ми е, че с този режим повечето хора толкооова много се вглеждат в себе си, а като правят разни катастрофални диети, всичко като симптоматика приемат за нормално. Легендата за мазнините определено е навлязла трайно в подсъзнанието на хората. Егати облъчването!
Споделям просто впечатления покрай тези коментари, че се подсетих.  

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 09:32 от relight

# 232
  • София
Блеки, наистина няма голяма разлика между двете снимки, но аз си спомням твоя снимка от миналата година. А разликата с нея е огромна.

Фиеста, теб пък не те разбирам, всеки път, когато влизаш в темата, правиш някакъв опит за разправии. Вечно търсиш кусури на режима. А и предишния път твърдеше, че спазваш НВ-ВМХ, а си ядеше редовно картофи.

# 233
О, Блеки, моля те, дай снимки с друг ракурс! И аз искам да видя огромната разлика, а не успявам. И на двете снимки извивките са ти перфектни.  bouquet

# 234
# 235
Блеки, много неприятно това за хапчетата, и се радвам, че успяваш да се справиш и без тях! Знам колко е трудно на някои хора в това положение.

Интересно ми е, че с този режим повечето хора толкооова много се вглеждат в себе си, а като правят разни катастрофални диети, всичко като симптоматика приемат за нормално. Легендата за мазнините определено е навлязла трайно в подсъзнанието на хората. Егати облъчването!
Споделям просто впечатления покрай тези коментари, че се подсетих. 
Мх, и аз съм си мислела същото.

Последна редакция: пн, 06 мар 2017, 09:31 от Lemy

# 236
  • München, Deutschland
Привет отново от мен!

От петък сме отново на това хранене за следващия месец. Напоследък правех доста хлябове и ни се отрази малко. Не съм сигурна ще отслабнем ли сега, но в комбинация със спорт се надявам. Simple Smile

Менюто досега, което запомних от него  Embarassed:

Скрит текст:
Петък:

В: пиле с броколи и сметанов сос

Събота:

З/О: бекон с яйца + кафе
В: руло стефани, френски зелен боб и карфиол с масло и провансалски подправки

Неделя:

З/О: бекон с яйца + кафе
В: джолан с кисело зеле

Днес:

О: дояждам от предните дни + 1 домат
В: салата със зелении, джолан с кисело зеле

Утре:

О: някаква комбинация от останали неща за дояждане
В: наденички + кюфтета, салата патладжан и майонеза, "кордон бльо" с ряпа дайкон, шунка и кашкавал, панирани в яйце, варени яйца, салата със зелении

Натам още не съм мислила, иска ми се за сряда някакъв телешки стек (т боун), гарнитурата е лесна + салата.

Допълнително за мезенце пред тв:
- френски камамбер (0,1г въгл. на 100г)
- кисели краставички
- луканка
Това вместо запис. Simple Smile

# 237
На никого не преча да си пие фетбърните. Въпроса е, че ако знаех нямаше да се хвана на това хоро.
Наистина очаквах нещо здравословно!

А теб Змия съм те виждала на снимка по гащи, така че не се надувай толкова.

По отношение на режима, категорично смятам за нездравословни ниските нива, до които може да свалиш въглехидратите с него. Това за здрави хора!

Смятам, че и те са и причината за слабото оросяване на мозъка след анаеробна тренировка при мен, а може би и по принцип.

# 238
Фиеста, за трениращи хора наистина е по-препоръчително да не ограничават много въглехидратите, особено ако нямат сериозно затлъстяване/ИР. Peace

# 239
Не съм прочела някой да е пил фетбърнъри, а това за мен е най-здравословната диета, която съм опитвала, а повярвайте ми те са повече от няколко.

Общи условия

Активация на акаунт