НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 802
  • 726
  •   1
Отговори
# 420
  • Пловдив
пък постите при християните също доказвали, че поне за месец в годината е добре да се "очистиш" от отровите в месото.
Специално това твърдение на мен ми е голяма смешка.Християните постят,преди Великден специално,защото в повечето случаи месото от закланите животни по това време е свършило и трябва да се изкара до пролетта,когато излиза зеленото.Преди Коледа пак по сходна причина,семействата са били многолюдни,а храната не така лесно достъпна като сега и се е постило за да стигне месото за цялата зима.

# 421
Естествено, че няма абсолютна истина. Н като ми кажат - ето, мюсюлманите не ядат свинско, пък християните постят, значи месото не е толкова полезно, щото, видиш ли, религиите отразяват хилядолетната човешка мъдрост и неслучайно го отричат. Един вид, трябва да си давам почивка от месото и да не го ям всеки ден, особено свинско. #Crazy
Най-удачния отговор:
"Мюсюлманите имат правото да ядат каквото искат, постещите имат правото да постят, респективно аз имам правото да ям каквото реша.Нали?    Grinning  "

Не мисля, че един възрастен човек трябва да определя какво да яде друг възрастен човек.Освен ако не става дума за лекар, предписващ определена диета на болен пациент според здравословното му състояние.    Peace
Във всички останали случаи всеки възрастен индивид има пълното право сам да решава какво, кога и как да яде.Без да се налага да се обяснява като ученичка защо е направил даден избор.

Пости се, защото през зимата животните бременееят, а през пролетта раждат.Т.е., преди Коледа,  не се ядат бременните животни, а през пролетта преди Великден трябва да се отгледа "новото поколение".    Laughing

# 422
Един вид, трябва да си давам почивка от месото и да не го ям всеки ден, особено свинско. #Crazy
Аз също си давам почивка от месото, някак ми натежава, ако ям няколко поредни дни и минавам за ден два на яйца, зеленчуци. Пък и никой тук не е казал, че трябва всеки ден да се набива месо.

# 423
Много ми хареса обяснението с бременееното и раждането на малки при домашните животни. Не бях се замисляла, че е свързано точно с това. Laughing

Иначе на мен никой не може нито да ми казва какво да правя, нито пък имам нужда да се доказвам или оправдавам, но обичам да съм подготвена, а и да си го обяснявам за себе си в мигове на съмнение. Simple Smile

И на мен ми натежава месото понякога, яйцата също ми омръзват и тогава ям повече млечни. Нямам драстични резултати, свалила съм 4 кг. от декември, но  когато - тогава. Simple Smile

# 424
Във всички останали случаи всеки възрастен индивид има пълното право сам да решава какво, кога и как да яде.Без да се налага да се обяснява като ученичка защо е направил даден избор.
E, да ама се оказва, че някои го изискват и те карат да се чувстваш длъжен да се обясняваш...
едни, за да им спечелиш доверието и да не си им съмнителен, други за да злорадстват, трети - да клюкарстват и играят на развален телефон, четвърти - да са горди с изобличаването на този, който е решил да прави нови избори и то лично и само за себе си (без претенции да прави нов завой в гурувщината си)...

Rainy day,
  newsm10  Joy
само това с хумата съм го пропуснала, язък!  Laughing

Шегата настрана, но като чета в групите за АИП и ГАПС, има и там психопатии.
Примерно аз лично главно запомних: сух, воден глад, определена марка пробиотик и как ферментиралото масло от треска е токсично.
Отчаяние, отчаяние, но всичко си има граници.

# 425
Вери! Hug Много се радвам да те "видя"! Ако си идваш, да се обадиш непременно! hug

Права си, че в групата за АИП се пишат и много глупости. ooooh! Аз влязох и в другата за ГАПС, но не съм чела нищо там, а и съм си изключила известията и за двете групи. Embarassed

# 426
В Гапс не чета, но ми прави впечатление, че групата на Аип е голяма благодат за всякакви шарлатании и какви ли не щуротии. Щом бяха пуснали да рекламират и един от онези азиатски шарлатани, които оперират с пръсти  Whistling

Последна редакция: вт, 21 мар 2017, 18:10 от Lemy

# 427
Шоки,  bouquet
Тази година ще пропусна. Ще ти пиша.

Допускат се дивотии, защото админите позволяват.
А и на двете групи са едни и същи.
В ГАПС май на няколко пъти четох реклама на "Китайското проучване"  и че Наташа Кембъл нищо не разбира...

Моите наблюдения са, и преди и сега, че мъж като задълбае в здравословното хранене и алтернативи, яко го пере сачмата. В групите има няколко такива. Преди в Земя на заем виждах същото и четях същите съвети.

# 428
Всъщност най-лесно е да кажеш - не ям тестено и сладко. Това всички го приемат и няма излишни въпроси.😊

# 429
  • SA
Вери  Heart Eyes

Цитат
мъж като задълбае в здравословното хранене и алтернативи, яко го пере сачмата
Joy
Абсолютно!

А тези групи почти не ги чета, та съм пропуснала бисерите.

# 430
Можете ли да ми препоръчате добър ендокринолог във Варна?
Аз съм с хипофункция и хашимото и холестерола ми клонеше към 6, но съотношението LDL HDL беше добро както и триглицеридите ми бяха в норма.Обясниха ми ,че заради хипофункцията е нормално да е завишен холестерола, защото е нарушена мастната обмяна.

# 431
Попаднах на една статия в ЕVA и на името Огнян Пелов. Той май е от ''нашите хора''. Някой има ли повече инфо?
http://www.eva.bg/article/31393-Az-sam-khormonalno-shtastliva-zhena?page=1

# 432
E, да ама се оказва, че някои го изискват и те карат да се чувстваш длъжен да се обясняваш...
едни, за да им спечелиш доверието и да не си им съмнителен, други за да злорадстват, трети - да клюкарстват и играят на развален телефон, четвърти - да са горди с изобличаването на този, който е решил да прави нови избори и то лично и само за себе си (без претенции да прави нов завой в гурувщината си)...

А това е толкова, толкова грозно, когато става въпрос за пости  Close

Момичета, кога се пият добавки за стави и кости? Става въпрос за глюкозамин и мсм. Много ме наболват напоследък коленете и си поръчах фитнес добавки, съдържащи това.

# 433
  • гр.София
Попаднах на една статия в ЕVA и на името Огнян Пелов. Той май е от ''нашите хора''. Някой има ли повече инфо?
http://www.eva.bg/article/31393-Az-sam-khormonalno-shtastliva-zhena?page=1
Моного хубава статия! Хареса ми написаното, подкрепям напълно   Grinning

# 434
Блеки, ти с Хашимото ли беше?

Момичета, кога се пият добавки за стави и кости? Става въпрос за глюкозамин и мсм. Много ме наболват напоследък коленете и си поръчах фитнес добавки, съдържащи това.
В какъв смисъл "кога"?

Общи условия

Активация на акаунт