НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 113

• 93 912
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Ами сега съм когато ми се прияде, като на всяко хранене гледам да имам месо и мазнина. Хапвам често по малко така като се наблюдавам. Сутрин две лъжици зехтин, една лъжица кокосово масло. Към обяд половин лъжица масло. После телешко варено в буркан. След час малко пушена риба. След обяд ще си направя омлет пак с малко масло. Целя бързо влизане в кетоза, според вас така описания до тук прием на толкова мазнини ще ми помогне ли или да ги завиша? Много ми е важно точно след два месеца да съм минус поне 10 кг, имам важно събитие веднъж в живота, ще успея ли ...Нямам идея, но съм се мотивирала

# 511
  • Бургас
Здравейте, на най-хубавата и отслабваща група!Пиша рядко,но ви чета редовно.Влязох да споделя,че от години не съм се чувствала по-прекрасно,а са минали само шест дни откакто съм на режима.За сега ситуацията изглежда така-свалени 5 кг(дали е вода и т.н не анализирам),защото това ми действа толкова
изстрелващо и мотивиращо,че не мога да го опиша.Останалите плюсове-не съм гладна през 2 часа,не съм изнервена,че съм на диета както се е случвало винаги досега,усещам вкуса на храната.Благодаря всеки ден,че най-накрая открих моя начин на хранене.В тази връзка имам един въпрос-как си изчислявате калориите и макронутриентите,които консумирате или по-точно  как изчислявате разликата от суровото до сготвеното ястие,месо,зеленчук?И още нещо-купих си везна и всичко консумирано за деня го тегля и пиша в една тетрадка.Ако преди две седмици някой ми беше казал,че така ще се променя щях да му се изсмея...аз да тегля и да смятам калории,винаги съм го отричала.Изводите за краткото време на режима са много и само положителни.Благодаря,че ви открих!

# 512
  • SA
Диамант, ама ти зехтина и маслото така, без нищо ли ги ядеш на закуска?
Не е нужно да ядеш през 2-3 часа по малко. По-добре яж три пъти дневно, така че да се нахраниш добре и да не огладняваш поне 4-5 часа. Да не те демотивирам, но за 2 месеца едва ли ще свалиш 10 кг, при условие, че не си с екстремно затлъстяване. При всички положения обаче след 2 месеца на режима ще изглеждаш видимо по-добре, което все пак е целта, нали?
Боряна, добре дошла! 5 кг за 5 дни... явно тъкмо за теб е този начин на хранене. Със сигурност голямо количество от това тегло са задържани течности, но признавам, че дори и така е доста мотивиращо за начинаещ. Реалистичната загуба на мазнини на месец при този начин на хранене е не повече от 2-3 кг. Повечето хора с времето се убеждават, че килограмите сами по себе си нямат значение, но наистина си иска време, за да узрее човек за тази истина.
За изчисленията, не мога да бъда от голяма полза, защото никога не съм изчислявала и смятала много стриктно, даже и кухненска везна никога не съм имала.

# 513
  • София
Ох, направо ми прилоша при мисълта да пия зехтин или ям масло с лъжица. Та при тоя режим никога не се е препоръчвал точно този начин на приемане. Виж, ако ти е приятно е друг въпрос.

# 514
Явно се притеснява да не са малко мазнините.

# 515
Да, точно за мазнините се притеснявам да не са малко. Проблем ли е, че така приемам зехтин и масло? Някъде ги четох, затова. Зехтина и кокосовото масло са ми ад, маслото ми е мн вкусно и приятно

# 516
Маслото и на мен ми е вкусно. Мазала съм върху кашкавал аз. Grinning

# 517
Диамант, ама защо се мъчиш, като не ти е приятно, не разбирам. Яж нещо друго - мазно месо, яйца, Виж на първата страница - има линк към предизвикателството с менюта. Има и тема с рецепти за нашето хранене. Едно от нещата, които ме задържаха на този режим и ме накараха тотално да си променя храненето е, че изобщо не се чувствам ограничена, подтисната и на "диета", не съм гладна, вкусно ми е ужасно. Ако трябваше да ям на сила зехтин със супената лъжица (или пази боже да тегля с везна и да пиша по тетрадки) още щях да си ходя дебела и болна...

# 518
  • Бургас
Боряна, добре дошла! 5 кг за 5 дни... явно тъкмо за теб е този начин на хранене. Със сигурност голямо количество от това тегло са задържани течности, но признавам, че дори и така е доста мотивиращо за начинаещ. Реалистичната загуба на мазнини на месец при този начин на хранене е не повече от 2-3 кг. Повечето хора с времето се убеждават, че килограмите сами по себе си нямат значение, но наистина си иска време, за да узрее човек за тази истина.
За изчисленията, не мога да бъда от голяма полза, защото никога не съм изчислявала и смятала много стриктно, даже и кухненска везна никога не съм имала.

Kameloth,абсолютно съм съгласна,че килограмите не са най-важното,но при мен е чисто психологически момент и прескачане на една бариера,която имам много отдавна.А и винаги съм казвала,че килограмите не ми ги пише на челото Wink

# 519
  • Бургас
Алечка,имам да свалям 40 кг...и това,че пиша в тетрадки и тегля е моят начин да се мотивирам и да продължа.Всъщност има и много заблудени хора,четейки от тук от там за режима така се оливат с яденето на мазно и пиенето на зехтин от бутилката,че после пишат тук и искат съвети защо не отслабват.

# 520
Боряна явно визира мен. Както и да е, извинявам се, че ви подразних.

# 521
Боряна, в никой случай не съм искала да те засегна. Просто писах аз как бих се чувствала, защото съм пазила и други диети, стриктно съм следила всичко и знам как съм финиширала накрая - без резултат, гладна и изтормозена, което ме е тласкало обратно към безразборното хранене, понеже мотивацията ми се изпарява. Сега съм сита и доволна, вече слаба и най-вече здрава. Успех ти пожелавам пак и се радвам, че толкова бързо имаш резултати и се чувстваш добре и мотивирана  Peace
Хубавото на този режим/начин на живот, според мен, е че всеки има свободата да намери работещ за себе си начин, водейки се по собственото си тяло и следейки собствените си резултати.

Диамат, защо се засягаш, нали сме тук да си помагаме? Не съм се подразнила, почудих се и ти дадох предложения къде да погледнеш, за да си разнообразиш храненето и да ти е приятно.

# 522
  • Бургас
Момичета,не съм се засегнала и не съм искала да обидя никой.Аз още съм толкова в начало,че всеки съвет от вас ми е ценен.
Diamantt,писах ти ЛС.

# 523
  • Благоевград
Здравейте  Hug
Правих си изследванията в събота, този път не ми прилоша от глюкозата, което ме навежда на мисълта, че имам подобрение в показателите. Днес следобяд ще са готови резултатите и ще ги напиша. Междувременно, тази седмица имам извървяни за 7 дни 29 км пеша, което е страхотно и съм много щастлива. През почивните дни посетих 2 места сред природата, на които отдавна ми се ходеше и искам да ви кажа, че няма и помен от лошото ми настроение, депресивните мисли и тревоги. Чувствам се като преродена  Heart Eyes
Днес съм на мусака от зеленчуци, но мисля да махна патладжана, че нещо не ми допада вкусът му. Не съм слагала ряпа като заместител на картофите, така ми е много вкусна. Заливката я направих само от яйца. Като количество имам за днес и утре. Довечера ще вечерям с пилешка пържола от бут и салата със зехтин. Влизам в релси  Wink Измерих си см на талия и ханш - талията е същата, в ханша имам свален 1 см за около 2 седмици. Въпреки, че ядох малко въглехидрати под формата на ориз и картофи предишните дни заради изследването, не се чувствам подута. Намалих мазнините както ме посъветвахте, за да не стане високомазнинно-високовъглехидратно хранене. Чакам резултатите и ще пиша по-късно  Hug

# 524
Здравейте, няма проблем, и аз затова съм тук-за взаимопомощ и информация

Общи условия

Активация на акаунт