Мартенички кичим бели и червени, eто идат, идат МАРТенчетата засмени!- тема 13

• 58 309
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Добро утро Simple Smile
Доста момичета сме, ще има и за март, а по някое време в края може да дойдат и ранни априлки  Crazy  вчера четох в новините, че първите щъркели са долетели в югоизточна България, значи ще си имаме класическа доставка  Party Хубава неделя на всички!  bouquet

# 76
еххх знам че няма ама нали знаеш все не се решавам. Не знам искам нормално да се възстановя по-бързо ама ако е по-добре секцио нека е секцио...  сега другота седмица ще ходим и ще го решим ама като чели предпочитам дй чакам до последно кво ще стане...
Катерина, възстановяването след секцио поне при мен беше бързо, но аз съм упорито магаре. В деня на изписване вече не ме болеше толкова, вървях си изправена и буквално тичах по стълбите.
Прибрахме се и сама се грижа за беба, разбира се с помощта на ММ, като се прибере. Казах му че с готвене не искам да се занимавам докато посвикнем.
Вчера ми махнаха конците и съм пушка, е да придърпва, прибоцква, но нищо особено. Относно килограмите съм -11, остават ми 3 кг. до това което бях преди забременяване.

# 77
Има ни Simple Smile просто си чакаме Simple Smile

Вчера бях на гости на една позната която роди преди седмица и ми разказва как станала посред нощ и на връщане от тоалетната и изтекли водите до леглото. Събудила мъжа си, и той паникьосан почнал да пита" имаш ли контракции?? Боли ли те? Какво да ти дам да се облечеш? Секунда да си сложа дънките. Къде ти е чантата? ... И т. н.
Мацката му погледала цирка и накрая с
абсолютно спокоен тон му казала:
- Донеси пaрцала, че ще се надуе паркета!! Grinning

# 78
 ahahahahahahahahaтази звучи като мен хахаххахахахахха голям майтап ама наистина се напрягат. мъжа ми като почна първия път не беше вкъщи и след няма и 5мин нз как ми звънна да слизам  hahaha после караше със 100.. викам му намали не бързаме той надува газта няма светофари за него всичко на червено минахме  hahaha бързи и яростни в София беше филма. е... оказа се прав де и добре че бързаше да спрем всичко ама ми изскара ангелите...  hahaha

ах пингвинче толкова се радвам че си добре! ще ти пиша на лично да те поразпитам за секциото че мн ме е страх в статиите пише че си като инвалид след него едва ли не...

# 79
  • София
Кате, ама ти още си вярваш, че си щяла да родиш Simple Smile Ако бебето е тръгнало, повярвай, няма начин да изчистиш цяла апартамент, колкото и да е малък и колкото  и магнезий да изпиеш. Просто имаш разкритие, това е. Хората имат такива работи по месец и отгоре даже. Даже може седмици преди раждането за няколко часа или за ден да имаш силно болезнени контракции, но после да отминат и пак по старо му.
 И вземи да го успокоиш човека, че да кара по-спокойно за истинското раждане. То първо бебе ако се раждаше за час, кой щеше да бърза в болница да влиза Simple Smile Имам село на 100км от София по завои (не магистрала), а имат достатъчно време да дойдат до София и да родят.

# 80
  • София
Цитат
Даже може седмици преди раждането за няколко часа или за ден да имаш силно болезнени контракции, но после да отминат и пак по старо му.

Съгласна, вече бях във филма 2 пъти, затова спрях да му се връзвам на малкия човек. Знам, че когато наистина тръгне, ще разбера Peace В момента сме в преговори за баба Марта да се навие да тръгне  Laughing Или поне за Освобождението на България, да освободи и мен  Mr. Green

# 81
ми и аз не знам вече кво да мисля гака ми обясняват лекарите пък сегааа се чувствам все едно нищо ми няма  и даже все едно не съм бременна Laughing hahaha да ти кажа и аз се замислям вече колко да им вярвам  hahaha най много ме е яд че киснах там да ме дупчат цяла седмица... пък се чувствах добре ама тва е то тия доктори само ни плашат

# 82
То и аз така на док.казах-ами ако съм направила разкритие докато пропътуваме(ние сме на близо 8о км от Сф) и не може да ми сложите упойка.😃 а тя смее и казва-че такива случаи при първескините почти няма.Също така,че и на 8 см може да ми сложат упойка.
Раждането продължавало доста по-дълго в повечето случаи е дълго достигането до разкритие.Междудр.сега се сетих,че в инф.съгласие можеш да напишеш ако не си съгласен с нещо-аз написах,че не съм съгласна да присъстват и участват стажанти по време на раждането ми.Там е обяснено,че има такава възможност.Ми не-мерси,то не стига,че екипа са поне 5,човека,не стига,че съм супер срамежлива,а и не ми е оферта да си плащам избор,а да ме зашие някой стажант.

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 15:33 от Каролин Бингли

# 83
Днес на този хубав празник, станах мама на малкия Михайл. Наложи спешно секцио след като ми изтекоха водите, бях с пълна упойка зариди фраксито защото нямаше достатъчно време между него и упойката. Бебчо сега е в кувиоз и ще ни държат около 10 дни. Малко ее мъничък но за сметка на това е много жизнен.

# 84
Е защо бе Мис да не искаш стажанти? Как ще се научат, иначе бъдещите гинеколози. Да не те стряскам, но ти като си под упойка много знаеш кой те шие - дали специализанта или доцента  Simple Smile пък и всички като са със зелени униформи и маски  newsm78
Тези бланки и въпросници, които се попълват са формалности, до колкото знам закона го изисква, но дали го спазват е друг въпрос. Ако болницата е университетска или има специализанти по гинекология, и доцента прецени, че трябва да има вътре група ще ги пусне, пък нека да си писала, че не си съгласна.

# 85
Днес на този хубав празник, станах мама на малкия Михайл. Наложи спешно секцио след като ми изтекоха водите, бях с пълна упойка зариди фраксито защото нямаше достатъчно време между него и упойката. Бебчо сега е в кувиоз и ще ни държат около 10 дни. Малко ее мъничък но за сметка на това е много жизнен.
Честито бебе bouquet Много здраве и щастие Simple Smile

# 86
Честито! Бързо да се възстановиш и още по- бързо бебчо да излиза от кувьоза!  bouquet
Много хубав ден си е избрал. Heart Eyes

# 87
Честито! Бързо да се възстановиш и още по- бързо бебчо да излиза от кувьоза!  bouquet
Много хубав ден си е избрал. Heart Eyes

Благодаря

# 88
H/I, нямам против да се учат и те трябва да се научат разбира се, само че не и върху мен.  Stop
Много се извинявам, обаче аз имам право да не искам това. След като са създали тези документи,
(колкото и формални да са) и след като са сложили опцията "НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С ЕДИ КАКВО СИ.....ПОДПИС", значи именно това, че имам право да не съм съгласна.  Wink
 Аз нали точно затова съм избрала конкретна докторка- за да ме изражда тя и тя да ме зашие.
 Доверила съм се в случая на нея. Иначе какъв бил смисълът от избора на екип?
Смятам, че все пак имам право да защитя собствения си живот(дали ви звучи пресилено не знам, но не съм навита да си нося с години последствия от некадърно зашиване примерно, което ако е направен от неопитен стажант в голяма вероятност може да се окаже такова).
 И определено няма да позволя по абсолютно никой начин да съм опитно зайче на учещи се. Peace
Упойката не е пълна,че да не знам кой ме шие.
Мисля, че имам най-малко човешкото право на това. Не си плащам да ме израждат, оперират и шият стажанти. Откъде на накъде? Дори само като ти вземат кръв те питат съгласен ли си да ти вземе кръв стажантка-такава е практиката. Мен са ме питали в очна клиника примерно и съм се съгласявала. Редно е така да се постъпи. 
И аз ще си кажа и на докторката, още на следвашата консултация, ще си я предупредя. Ми не може хем да ме питат уж, хем да ми искат съгласие и подписи, пък да си правят каквото си знаят. Може мнението ми да звучи за някой крайно, за мен е чисто човешко мое право.  Simple Smile

IlianaIvanova80 честото, бързо възстановяване и да да сте здрави и щастливи! bouquet

Последна редакция: нд, 26 фев 2017, 15:32 от Каролин Бингли

# 89
  • София
IlianaIvanova, честито Щастие! Да ти е здрав малкият мъж и да се гушкате скоро!  smile3525

Не минава и ден без бебе в темата  Heart Eyes много положително усещане! Благодарности на всички момичета, които намират време да разкажат Simple Smile

Аз днес бях на тонове, съвсем лееко е паднала честотата, а има и периоди в които скача рязко. Преди се движеше в интервала 135-145 стабилно, без резки промени, сега има периоди, в които пада на 115-120, а като се размърда пък скача на 170+. Движенията му лееко намаляха, станаха по-плавни и една-идея по-нарядко, но като цяло редовно си мърда (нали имаме уговорка Mr. Green ). Обясниха ми че с намаляването на пространството и околоплодните води намалява закономерно и честотата, в някакви граници. Все пак, моята АГ иска утре да ме види. Спокойна съм, веднага контролират нещата, не ме оставят да се мъча цяла седмица в неведение. Утре ще помоля и за ехограф, за да видим дали водите са в норма. Ако не, почвам да тичам след тролея  Laughing

Мис, не се филмирай излишно за студентите- ако позволиш поне да гледат процеса, никой няма да ги пусне да пипат. Не им давай да правят прегледи за разкритие и да шият,  във всички други случаи едва ли ще ги пуснат да припарят, най-много да се маскират отстрани и да гледат. И аз така съм се учила, когато пациентите не са искали не съм пипала. В реанимация обаче, където 99% не са много контактни добих много опит, защото няма кой да ти каже "недей". И съм действала с пълното си внимание и концентрация, дори за обикновена проба за антибиотик. В повечето случаи нямах право на грешка. Това си е занаят, или го можеш, или не. Както и да е, аз относно съгласието ще напиша само, че не искам епизиотомия. Само изрично ако паднат тоновете или има увита пъпна връв и трябва да се действа бързо, да се освободи бебето. Не мисля, че ще опитат (а и не могат) да излъжат колега.

Общи условия

Активация на акаунт