Мартенички кичим бели и червени, eто идат, идат МАРТенчетата засмени!- тема 13

• 58 099
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Кате, затова е полезен този ПИК, който се вади в централата на НОИ на Стамболийски 62-64.  Даже се чудя дали да не се разходя днес до там, ставало за 10 минути.

Момичета, имате ли идеи за мартенски заглавия на следващата тема? Пролет, птички, пчелички, щъркели и баба Марта и каквото друго духовито ви хрумне Mr. Green Темите стават хубави благодарение на вашите идеи и заглавия Simple Smile

# 346
Пеят птички, жужат пчелички, скоро ще погледнем в МАРТенски очички

Щъркелът донесе пролетта, а с нея и на МАРТенката радостта

Heart Eyes

# 347
  • София
Момичета, добро утро и Честит празник! Аз тези дни съм на тема последни приготовления, но още нямам избран педиатър.Някой знае ли какво става ако не си изберем, в крайна сметка. Иначе бих искала да е близо до вкъщи и бях чела много за 20 ДКЦ, но нямаше добри отзиви за лекарите там. Чудя се дали да не се насоча към Майчин дом или Александровска...

# 348
  • София
Добро утро!   Heart Eyes
Зайче,за заглавия за следващата тема предлагам:

Навън пролет настана, а мартенчето гушка мама  Heart Eyes
Слънчице грее, птичките пеят, а мартенските мами бебета люлеят  Heart Eyes

# 349
  • София
Записвам, записвам  smile3523

Дано да  оцелее тази тема докъм вторник, хаха Laughing ако не ще правя тема в родилното hahaha

# 350
сега разпитйх може във всеки клон да си изкараш.  тоя пик върши работа да видиш всичките ти данни данъци трудов договор осигуровки и тн. Много готино в понеделник ще ходя и аз!

# 351
Katerinaaa, какво пък толкова има мъжа ти като те издържа, та нали за това сте семейство и създавате общо дете. Аз не разбирам семейства, в които всеки си стиска парите, и има мои и твои. Не бих издържала на подобно нещо.

# 352
Момичета, вие ще носите ли дрехи за бебето в родилния дом или ще използвате болничните? Аз мисля да си занеса.

# 353
H/I,
Хора и връзки за всеки вкус Simple Smile  
Аз уважавам решението на всяко семейство, но и мен тези неща ме изненадват Simple Smile

Имам познати, женени от 10тина години с две деца. Когато ходиме по ресторанти съм ги чувала да говорят по м/у си" плати ти нашата част и после ще се оправим с парите" 😳😳😳

С мм с когото не сме женени, всичко ни е на едно място от много години. Много е сложно по рожденни дни и коледа да ни остане таен подаръка Simple Smile

# 354
При нас всеки си има пари за харчене в ежедневието, но заплатите са на едно място. Така можеш и лесно да спестяваш, иначе края не можеш да му хванеш.

Но да, всеки си има принципи и тертипи в семейството.

Момичета, вие ще носите ли дрехи за бебето в родилния дом или ще използвате болничните? Аз мисля да си занеса.

Аз ще нося дрехи само за изписването, в болницата казаха, че имали дрехи, които след това подарявали. До колкото видях ги обличат с бодита с къс ръкав и ги увиват в памучни одеяла. Веднага след раждането ги поставят в едни кошове с лампи, които загрявали, голи само с памперс, за няколко часа. Против жълтеница, нещо подобно.

# 355
ами и ние не делим смисъл ни ги слагаме дет се вика на едно място ама всеки вземе по нещо не обръщаме внимание кой какво е дал ама.... ми е много неконфортно ако трябва да му кажа ще ми дадеш ли пари за нещо...той няма проблем ама някак на мен не ми е ок. всеки плаща по нещо смис до сега не сме гледали кой кво ама все пак не бих искала да се наложи да му кажа дай ви пари за джобни примерно или нещо такова  Embarassed просто аз не знам не ми е конфортно иначе и двамата до сега реално имахме общ бюджет..

# 356
Кате, споделям мнението ти. Ние също обединяваме месечните си доходи, но аз не се чувствам ок, ако трябва да съм зависима т.е. остана без такъв.

# 357
амиии да като участваш в общия бюджет е едно и се чувстваш добре ама като не участвам и знам че съм на чужди разноски някак... не ми е ок....  Embarassed според вас ако болничния ми е от 8ми февруари кога бе трябвало да ги преведат? надявам се не до 25ти март... хаха защото тогава и ми изтича хах а излиза че 15то число плюс 10...

# 358
Момичета, хвърлям ви по едно око. Ама гледам от родилите почти никой не се отчита.
При нас нещата вървят добре. Влезнали сме в режим кърмене-спане-...(смяна на памперса). Благодарна съм на моята майка, че ми осигурява тази възможност. Поела е двамата ми мъже и цялата къщна работа.
На мен до сега болничните ми ги изплащаха около 10-то число за предходния месец. Но пък зависи и кога са подадени в НОИ. Нашата фирма ги пуска винаги в края на месеца. Т.е. до 10.03 ще си получа парите за февруари. Има някои ги получават и по-рано, ако болничният е подаден по-рано от счетоводството.
А по темата за бюджета- аз като не работя от 9 години какво да кажа. Много рядко ми се случва да поискам пари. ММ се е погрижил да си имам. Както каза някой всяко домакинство е различно. Пък и ти като му кажеш, че ти се бавят болничните, той сам трябва да се сети.

# 359
  • София
Нашите болнични ги пращат в НОИ около 10-то число и около 20-то си получавам парите. Сега около 20- ти чакам за февруари, а частта за март от 45-дневния ще дойде в началото на април. Имам ПИК и си следя движението и сумите там, отделно получавам и смс като ги приведат.
За семейните бюджети ние сме сравнително отделно - и двамата работим, поделяме/ помагаме си домашните задължения, редуваме се в плащане на пазари, ресторанти, разходи, почивки. Знаем си доходите и спестяванията, но не ги обединяваме. Важното е, че можем да разчитаме един на друг при нужда и на себе си за каквото предпочитаме. За собственото ми самочувствие и увереност е важно да се чувствам независима и оценена. Обаче сега с това майчинство ще видим как ще се чувствам от финансова гледна точка  ooooh!  Tired
Четох темата на Nia за имената - много добра работа  Peace И понеже май само аз съм без избрано име - видях тема за мъжко име но майката държеше да е двойно, което нали обсъждахме че е "странно" за бг. Първото момче е кръстено Симон Мартин, второто ще е Йоан Преслав. Без тирета, после презиме може да е едно от двете. Много ми се иска да получа видение как да кръстим рибко и мм да го получи същото  hahaha  Joy

Общи условия

Активация на акаунт