Мартенички кичим бели и червени, eто идат, идат МАРТенчетата засмени!- тема 13

• 58 090
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • Германия
Ние с бебка сме така - кърмене, сън, рев, смяна на памперса и пак от начало. Обаче се оказа, че обичаме да ни носят, та моя слинг влиза вече в употреба, което много ме радва. Обикновено след  няколко минути в слинга се успокоява и заспива.

Днес се къпахме за втори път - хич не й хареса и пищя през цялото време.. дано с времето свикне.

Нашето пъпче падна на шестия ден и след това имаше малко кръв по него, но акушерката каза, че е нормално. Притеснително е, ако има гной и мирише на лошо.

Айде като се родят и другите бебчета ще си споделяме притеснения, радости и вълнения

# 376
  • София
Катерина вижда се всичко с ПИК, осигурителен доход, дата подаване на болничен, изчислена сума на ден, брой работни дни, обща сума на болничния, дата изплащане. Попълваш едно заявления и веднага ти дават ПИК - 10 мин работа.
Делфи... благородно ти завиждам  Crazy и аз така засега изчаквам мм да стигне до някое име което харесвам.... а дано  Crazy
Jeran... за всичко си има начин - такива пазари се извършват като ходим заедно или по мой детайлен списък.  Wink Най- важното е да сме на един акъл за повечето неща от живота, другото са напасване и подробности. Което ме подсеща че доста родители се разминават по отношение на гледане и възпитание на децата, та бюджета и разходите стават " бели кахъри"  #Crazy

# 377
Jeran,
По въпроса със бюджета ( последно и се връщам на тема бебета Simple Smile ), най- крайният случай който съм виждала е двойка, заедно от скоро, Тя има аптека, и носи касовите бележки от презервативите които взима за лична употреба и ги дава на Него, за да си разделят разхода.
По- често срещано е, ако единия отиде да живее при другия, и апартамента е собственост на единия, другия плаща наем... Не знам, на мен ми е супер неразбираемо...

Тема бременни, днес ми е едно странно и не много общително, но както казва мм ако остават макс. 10 дена всичко е симптом...
Утре сме на док и аз не знам защо точно Simple Smile Моята док каза че мога да анулирам този час защото нямал смисъл, но понеже е с друг док я оставих, за да поискам второ мнение...

# 378
  • Бургас
По пъпчето има само засъхнала кръв. Гной и лоша миризма и аз четох,че е проблем, но слава богу няма.

И Марти се лющи като драконче. В болницата му бяха леко сухи ръцете и краката,но там не ги мажеха. Вкъщи започнахме с олио на Мустела, ми то са люспички,то чудо. А уж смених Бочкото за по-качествено.

Тео, и аз съм се запасила със слинг и раница и нямам търпение да започнем да излизаме. Вкъщи не остава кога да го тестваме, от сън в сън.

# 379
Селесте, според мен не е от олиото, логиката му е да подхранва и хидратира, ако беше реакция от продукта - щеше да изглежда по друг начин според мен (зачервено, на точици, на плюски). Всички бебенца се лющят, доколкото знам сменят този най-горния слой на кожата след раждането. Моя син много деликатно се обели. Неговото пъпче падна още в болницата и аз като възкликнах " иии ами сега"... а то по-добре наистина още там да не го мисля и да не се стряскам. 1-2 имаше малко засъхнала кръв (това е напълно нормално), доколкото си спомням много лекичко го почиствах със спирт.
Но и за двете неща - ако ти се струва нетипично или се притесняваш - звънкай на педиатъра, няма малки и големи въпроси или проблеми, най-важното е ти да си спокойна, а детенцето ти в оптимално здраве Wink

# 380
  • Германия
Тео, и аз съм се запасила със слинг и раница и нямам търпение да започнем да излизаме. Вкъщи не остава кога да го тестваме, от сън в сън.

Блазя ти, че Марти толкова спи, аз днес едвам 1,5 часа легнах с малката да спя. През останалото време си беше будна, с изключение на времето в слинга, там си дремна малко. Дано поне през нощта да спи.

Ние утре ще се снимаме, надявам се снимките й да станат сладурски. Вие ще правите ли фотосесии с новородените?

# 381
И на моето дете му се лющи кожата. Педиатърката каза да го мажем с олио, но аз съм взела нежен крем с липиди на Себамед и ще пробвам няколко дни с него.

Вие изплаквате ли след хранене устата с вода?

# 382
За изплакването за първи път го чувам... Каква е целта?

# 383
Електра, аз изплаквах, уж да го предпазя от гъбички в устата (млечница) и ей така някак за почистване и свежест на устната кухина. То като се е нахранило детето я пийне малко вода, я не, та не мисля, че е фатално. Но големите привърженици само и единствено на кърменето веднага ще кажат, че не трябва Grinning

# 384
Даа, моята педиатърка е привърженик на недаването на вода. И нищо не ми каза за изплакване, но се замислих, че съм чела и реших да ви питам.

# 385
Ей, как се радвам, че вече се обсъждат нещата по отглеждане на бебетата. Честито на всички вече родили мами. Аз вчера ходих на тонове в края на 34 седмица. Докторката преди това каза,че ще опита да изкарам до началото на април за секцио, но вчера на тоновете като видя какви подготвителни контракции имам, въпреки че пия магнезий, каза да съм готова и по-рано. Кофтито е че ме хвана грипа и вече цяла седмица шмъркам и кашлям. Дано ми мине вече. Купих количка и много си я харесвам. Лека и маневрена и много хубави цветове. Свекървата взе и комплекта за изписване,който бях харесала, та съм почти готова вече. Лека и спокойна вечер на всички с бебенца вече, а на другите леко раждане.

# 386
Честито на всички нови мами newsm51
Нашето пъпче падна в болницата. Сега с клечка за уши със спирт почистваме всяка вечер.
Вода все още не давам ,но мисля да почна.
Имам следния проблем - зърната ми кървят и моля за съвет : Имам много кърма, беба е лакома и се справя чудесно със сукането, но просто са ми нежни и чувствителни . Направо рева като почна да кърмя - болка, кръв - ужасна гледка - беба изглежда като вампир с кръв около устата. Мажа с кърма , да засъхне и после с крем за зърна на Медела , но няма подобрение.  Мислех да си взема тези силиконовите зърна , но прочетох по напред в темата , че не са решение. Предпазителите и да ходя гола също не е решение , защото кърмата тече постоянно, тр да съм с подплънки, което никак не улеснява.

# 387
Здравейте,
Честито на новите майки! Бъдете благословени!
Дидидг, аз използвам  компреси след кърмене - Мулти-Мам както и зърна на Томи Типи, защото са по-плътни. И много ми помагат. Може да си вземеш и протектори за разгонени зърна - като броня са и предпазват от допира на дрехите Simple Smile. Аз така кърмя дребния - не мисля , че по някакъв начин биха наредили на детето или пък на близостта му с майката.

# 388
  • От Луната
Ние още сме в болницата, чета ви, но ми е нервно и съм под голямо напрежение.
Диди и моите гърди са така. Взех силиконов протектор, но не е ок. Цедя и давам от шише. Все още не мога да заместя вс хранения.

Зайче, стиснати палци!
Стискам и за вс които също скоро ще раждат.

# 389
Синеока, спокойно , момчето е голямо и ще се пребори скоро, но трябва търпение bouquet Hug

Общи условия

Активация на акаунт