Канти,
благодаря от сърце за превода и гифчетата! 

https://www.youtube.com/watch?v=Ao-Ri8CKVFc&t=2s
Ринка
мерсиМного хубав ни е денят с толкова хубаво интервю на Туба

- Журналистката Мариела Фростръп (МФ) я представя, че е една от най-известните турски актриси позната от ср.Изток, Балканите, 1-та тур.актриса ном.за ЕММИ.. Знаещ ли защо така се получи?
Т- Не съм мислила, че ще стана актриса. Исках да стана дизайнер, за което и учих в университета. Стана случайно. Но цялата тази лбов, която получавам ми дава сили да продължа да го правя. И всеки път да го правя по-добре и по-добре
МФВсичките награди при теб започват доста рано Още през 2005 г.в Черна Гора съвсем след завършването на университета. Беше ли готова да се справиш с внимнието и славата?
Т- Не, защото не очаквах. Това не беше мечтата ми това да съм актриса и да го правя професионално. Но после се влюбих в това и продължих да го правя
МФ- Каква ти беше мечтата?
Т - Да съм дизайнер за което учих в СУ , обичах да приектирам дрехи, и все още обичам да го правяМФ - По някакъв начин можеш ли да го прилагаш и сега? в работата си и т.н
Т - Дизайнерството е част от мен, актьорството е част от мен. Не мога да се откажа от нито едно от двете
МФ- Снимаш игрални филми и сериали. Имат ли за теб двете разлика? Според мен ТВ кара хората да чувстват актьорите по-близки
Т- да, така е. Те ме /ни/ възприемат като част от семейството - дъщеря, сестра. Което ни давразлична отговорноста (ни кара да имаме по-голяма отговорност)
МФ - като например?
Т - нищо не е лесно в целия свят. Аз винаги се опитвам да предам на хората хубави чувства/емоции/, меки чувства. Защото хората искат да гледат неща, които да им дават надежда, любов - въобще хубави емоции/усещания/
MФ Значи искаш да вдъхновяваш/up bit script/ хората чрез филмите и ТВ? [
b]Т[/b]-Да, сега това правя. Но преди време снимах (20 минути) за ролята ми там бях номинирана за ЕММИ, който беше по-мрачен, с по-тежки емоции. Но аз много харесвах тази история
МФ- Какво ще кажещ за филантропията си? Ти си ПДВ към Уницеф, отделяш много внимание за правата на децата? Тази твоя огромна слава я използваш и за това?
Т - Важната част на славата е да се използва и за това. Децата се нуждаят от нас. Помагат ни да си припомним нас самите. Защото с порастването си и като станем възрастни забрвям детството си. Мисля, че много важно да си припомним кои сме и, че Любовта е в нас самите и е основно човешко чувство
МФ пита за наградата GS, която Туба получи в Рим преди 1 година - за социалната си дейност и актьорските постижения
Т - това е социална награда. Дава се всяка година на дете. Бях наградена и за двете ми дейности - актьорството и соц.ангажираност
МФ - пита за ЧИ , която е базирана на книгата-бестселър на ФО
Т - беше ми оказана голяма чест и голям късмет, че работих с него. Той е толкова различен, не мога да го опиша. Той е друг свят. Взема те от едно място и те поставя/слага/ на друго място. Истанбул е червен, защото страстите в него са силни - любовта, омразата, ревността . В тази история наблюдаваме Истанбул на ФО - детството му, през любовта, семейството му, майка му...
МФ- това ли беше проекта през изминалата година, от който беше най-развълнувана?
Т- Да. Сега снимам ДК, който все още продължава[/i]
Има едно блиц интервю, което ще го преведа след малко (ако някой не го направи преди мен)

И няколко гифчета

От нея струи такава женственост и ефирност, толкова е зареждаща, че нямам думи