Домакини 60/ Пролетна

• 55 880
  • 738
  •   1
Отговори
# 120

Добро утро! Днес съм ранобудна - събудих се и зяяяпах тавана. Не съм излизала още на вън, не знам какво е времето, но птичките пеят - значи няма вятър  Joy
Ма ко на изток и запад много добре вирее сакъсче, мушкато, индрише, бегония - залагай сандъците!
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 121
Добро утро!
Понеделнишко ставане и при нас. Най- мразя да се събудя с аларма.
Ма ко, и аз имах засадени градината коренчета дива ягода. Всяка година се множаха, цъфтяха, но така и не дадоха плод. Що така? А, ти, заповядай на гости през август. Ще го играем на "Смени жената".  Mr. Green
Писе, нема при нас рано. Миналата година кайсията ни цъфна на 23 февруари. Спомням си точната дата, защото я свързвам с един рожден ден. Още не беше дошло време за мартениците, а някои се шегуваха, че направо на дръвчетата ще ги закачат.
Магнолията си става дръвче, но докато е малко може и в голяма саксия на терасата да се гледа. От миналата/ по- миналата година в града ни се засадиха над 100 дръвчета на мястото на старите тротоарни дръвчета. По ежедневния ни маршрут само една не се хвана. Имаше един майстор- баш пред неговата работилница. Един ден гледам сложил на клоните на дръвчето различни изкуствен цветя. Та го бъзвам, че неговата е най- хубава. Човекът ми заразказва, как на всеки от "озеленяването", който бачкал на тази улица направил и подарил по една лопата, а сега е "вътрешно" и с една магнолия. Обаче старите бабички като минели през работилницата и му заръчвали на есен да им даде по чепка от дръвчето, за да си засадят и те, че с тези различни цъфнали цветове е много красиво. Те, горките не се усетиха, че цветовете са изкуствени, защото дръвчетата са бая високи...

# 122
  • при късмета
Добро утро!

Шеф на у-ще, аз пия кафе и се каня да яхвам прахосмукачката.

Ма ко, и аз имах засадени градината коренчета дива ягода. Всяка година се множаха, цъфтяха, но така и не дадоха плод. Що така? А, ти, заповядай на гости през август. Ще го играем на "Смени жената".  Mr. Green
ха-ха. Аз съм за, ама не знам мъжете и децата на това мнение ли ще са  hahaha
За дивите ягодки, не знам. Аз миналата година си откопах от водопада в Берковица. Бяха 3 коренчета. На шума и нови коренчета доста се разпространиха. Но от новите само 1-2 имаха по няколко ягодки.
Култивираните, миналата пролет една приятелка ми даде 2 коренчета (че знам, че трябва да са повече от едно, за да могат да се опрашват) и си купих още 2, друг сорт, в саксии. Плодове нямаше само 1 коренче от приятелката. И двете трябва уж да са многогодишни ще видим.
И дивите и култивираните в саксии за зимнина не можеш да изкараш, но на шефа му прави голям кеф да си откъсне ягодка.
Ако нямах люляк, щях да си захвана магнолия. И те стават много големи, нямам място. А на село няма да вирее, много е студено.
Ще гледам да аклиматизирам моите.

Успешна и ползотворна седмица на всички  Hug

# 123
Добро утро!
Ох тия китки толкова да ги обичам и хич да не мога да ги гледам значи  Crazy Имам няколко саксии, колкото да не е без хич, ама това градинки, па садене, па гледане...не е за мен.
Ние вчера си направихме чудна разходка, обиколихме Крушунските водопади и Деветашката пещера и чак не ни се прибираше. Ма ко, добре че каза за тая пещера, наистина си струваше, пък така и така бяхме там... Децата много се впечатлиха - след тая дълга зима, това им беше първата истинска разходка сред природата. Във Фейса съм качила и снимки, така че можете да ни видите какви сме Убавци  Sunglasses
Довечера са ни тържествата за празника на мама - и на двамата в един ден, с половин час разлика  ooooh! Как ще се клонирам от едното тържество на другото, идея си нямам. Добре поне, че са в една градина, ама можеха да са в различни дни. Хем щеше да е по - удобно за родителите, хем щеше да е по - тържествено за самите деца...Нейсе, това да са ни проблемите, бели кахъри са  Heart Eyes

# 124
  • при късмета
Тя и пещерата е впечатляваща, ама не каза водопадите харесаха ли ви. Видях снимките. По това време има много вода във водопада, но пък сега виждам друг минус, около него е голо. Като се раззелени е приказка. Ама и така са хубави, тия водопади, като, че някой ги е подреждал терасите нарочно.

В околността не съм ходила съм в село Къкрина, където е заловен Левски и в Ловешкия зоопарк, а казват, че е хубав. За Къкрина разбрах от книжката с печатите, а зоопарка като ходихме преди 2 години нямаше време да отидем. Пристигнахме следобяд, седнахме да хапнем, че с 2 деца бяхме, качихме се да им покажем крепостта, после преди вечеря ходихме да се разходим в закрития мост на Кольо Фичето. Сутринта тръгнахме за водопадите и пещерата и не остана време. Ама и там пак трябва да ходим, че нямаме печати, та ще ги видя и тях.
Ако огладнеете в Ловеч препоръчвам много горещо ресторант Вароша. Така готвят, че едно тяхно пиле го сънувах. Мъжа ми се молеше да не сетя за този ресторант докато бях бременна, че не му се пътуваха 280км. за едно пиле  hahaha Второто ми посещение беше 8 години след първото и кухнята изобщо не се е променила.

Още не съм стигнала до прахосмукачката  ooooh! само се подмотвам

# 125
Още не съм стигнала до прахосмукачката  ooooh! само се подмотвам
Говори ми, говори ми!

# 126
  • Великобритания
привет и от мен
хубава седмица момичета
я да ви питам - може ли да си гледам салатки в сандъче .. не да правя парник , ами колкото ей така да си отгледам аз и да си я скъсам после .. чесън и лук съм  си сяла , ама сега съм се навила на салатки .. и преди да поръчам семената, викам ай да питам първо тука Simple Smile

# 127
Можеш - сяла съм микс от салати - стават супер!

# 128
Добро утро!
Мартенското време наистина си е със собствено мнение. Преди малко пак заваля дъжд.

# 129
Добро утро!
От трети следобед  борим 39 и нагоре Т. с Ема. От вчера е с АБ, дано днес подейства вече, защото се измъчи милото. Аз не знам на кой свят съм от умора, не ми се събират и десет часа сън, започнах да треперя и да бъркам думите. Оплаках се.

# 130
  • при късмета
Добро утро!
Хортензия, бързо да се оправя! Аман с тези болести.
Мария, на морска вълна ли си вече?
Мими, не мога да ти помогна.

До обяд трябва да съм напазарувала. После имам ангажимент и не знам кога ще свърша. А сме решили риба да вечеряме, но още не съм я уловила  hahaha
Още една риба ще дава фира, не знам какво им става. Тази си ни я дадоха много голяма и е при нас вече 2 години. Толкова голяма и такава шарка няма да намеря. Пак ще имаме драма.

Хубав ден, прекрасни  Hug

# 131
Хортензия, днес щяха да определят дата за клъцни- срежи. Какво стана?
Ма ко, по- скоро съм на лятна вълна- без дъжд!

# 132
Добър ден  bouquet
Хортензия Hug
Ма ко аз от към рибите съм по-добре от теб - нашите са тропически/над 20 рибки/ и трудно може да разбере коя умряла, коя родила....
Мария и аз съм на лятна вълна  Joy Вчера беше 10гр с много силно слънце и всичко живо напъпли по къси ръкави  hahaha
Усмихнат ден ви желая  Heart Eyes

# 133
  • Варна
Добро утро!
От трети следобед  борим 39 и нагоре Т. с Ема. От вчера е с АБ, дано днес подейства вече, защото се измъчи милото. Аз не знам на кой свят съм от умора, не ми се събират и десет часа сън, започнах да треперя и да бъркам думите. Оплаках се.
Дано вече положението е по-добро  Peace

# 134
  • Великобритания
Лейди мерси
днес поръчах семената от ибей , излизахме с детето до Уилко и оттам взех мънички саксии за разсад , утре пръст и ще ги бучна ..квото стане
ММ ме бъзика и вика да ме водил на село , аз съм готова ..така ми се иска да си имаме земя, да си отглеждаме сами зеленчуците и плодовете ..ма не става ..затова първо със салатки ще почна хххха
много хубаво е при нас днес , напича , тихо е ..направихме си голяма разходка , чак накрая се измори малката и я сложих в количката , а обикновенно бяга пред мен  Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт