Доста изминахме, малко остана априлско бебче да гушне мама - Тема 13

• 47 524
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Kati, ние в къщи сме с такива дати - аз на 17, баткото на 27, малката на 20, а мъжо на 30 Simple Smile За зодиите не го мисли толкова. Всяка зодия си има разни положителни и не дотам страни. Плюс това до голяма степен човек се определя и от възпитание, характер и т.н.....така че която и дата да изберете, вярвам че ще е едно прекрасно дете Simple Smile

Alisa, аз съм за чувалчетата за сън. Хем не се отвива, хем аз не се будя посред нощите в чуденка детето за вито ли е или не. Аз купувам от най-тънките чувалчета и винаги мога ако преценя че е по-хладно да метна една пелена или някоя тъничка завивка отгоре.

Мис, браво че вече си си у дома и дано наистина следващото влизане в болница да е за раждането  Praynig

Purple , и аз изпитвам огромни съмнения относно меренето на кг. с ехографа. С предната бременност ми бяха измерили около 2700, а ден по-късно детето се роди 3500 гр - уж в частна болница, с добра апаратура и добър специалист . Simple Smile Сега чета и в темата на мартенските мами че е имало 2-3 случая на разминаване - на ехографа голямо бебе, а в действителност половин кг. надолу .........така че явно тия меркии теглилки по отношение на теглото на плода са за парлама.

Последна редакция: чт, 16 мар 2017, 04:55 от Викси

# 646
Честито изписване, Мис, дано забравиш за болницата до раждането.
Аз също много харесвам чувалчетата за сън, но зависи от бебето. На някои не им пречат, другине могат да ги траят. Моето момче спа в чувал докато махнем памперса, но започнахме по-късно, към 4-5 месец може би. Преди това спеше с повити ръчички и завит, защотоне се въртеше.

# 647
  • София
Аз също много харесвам чувалчетата, но за новородено са излишни. Бебе се слага в чувалче, за да не се отвива, което на практика не е възможно преди 4-5-ти месец.

# 648
  • Варна
Честито изписване Мис Simple Smile
И аз имам чувалче, дано ми влезне в употреба, че е от 0-6м. и е с тъъъничка вата, което може да се окаже излишно за топлите месеци. Ако се бях светнала по рано сигурно щях да взема възможно най най тънкото. Иначе знам че повечето деца - предполагам и бебета- обичат да спят в чувал, даже аз самата спях в чувал като бях на 8 - 10г. Simple Smile
Аз писах и във ФБ, но и тук да кажа, не бих се навила за нормално раждане ако бебчо е голям, ще ме е страх май. Те мерките по ехограф може и да не са много точни, ама ако излязат верни? Или пък, поне бих се доверила на доктора който ме следи, каквото каже той, това ще е. Той все пак има опит и знае кога едно нормално раждане би носило риск.
Кати, не знаех това с урината. Ама защо ме карат да пускам урина все тогава?!  Изкарах 2 курса с антибиотик заради тая бактерийка, и още 1 с друг антибиотик, дотегна ми вече.......  Tired А уж не се води някаква много упорита бактерия

# 649
belinda, ако чувалче не е подходящо за новородено, с какво да го завивам? Шалтето е огромно и ще ме е страх да не се захлюпи в него... Sad Идеята е за по-спокойна нощ за мен

# 650
Бебешко одеялце, пелена, нещо по-малко.

# 651
  • Sofia, Младост 3
Аз имам и тънко одеалце, и плетено, и пелени всякакви. Смятам , че от май месец нататък няма да има нужда от прекалено завиване, с одеалце в началото и през нощта , а лятото пелена през деня,ще е достатъчно . То отдолу ще е облечено бебето все пак. По-късно за есента и зимата сигурно ще купим чувалче, вече ще може да се върти и ще е удачно.
Мис, честито прибиране и повече до раждането да не виждаш болница !
Кати, и аз бих се доверила на лекарите за раждането. А за дата - ние още не можем да решим, на 22 март ще ме пита АГ избрали ли сме, но на мен ми е трудно, защото и аз като теб ще избера зодията, но аз между овен и телец имам избор.  Laughing

# 652
Здравейте момичета, как сте днес  Nature Sunny
Мен вече ме хващат лудите, от седяне вкъщи  Blush Кръста и мускуите сериозно ме болят, едвам дишам и със почти постоянна пулсираща болки под ребрата, явно няма място вече, и не излизам за повече от час и половина, повече и не издържам.
Готова съм с каквото мога да съм, и вече само седя и чакам, и естествено вече започвам да мисля да не съм забравила нещо, да не пропускам нещо абе търся си кусури  hahaha
Взех да се чета си чета повторно книгата за кърменето статии разни, и се зачудих, ами ако кърмата не тръгне  newsm78 или не стига, и бебето не се храни достатъчно  Thinking трябва ли да купя някакво АМ да имам вкъщи, и ако да какво, то има толкова млека  newsm78
Вие ще купувате ли да има и какво?

# 653
  • Sofia, Младост 3
LilyRose, аз заради хапчета, които пия няма да мога да кърмя, но АМ предварително няма да взимам. Ще видя в болницата какво дават, дали е ок бебето с него и мъжът ми ще купи докато сме в болницата. Само това съм оставила за след раждането. А в твоя случай не мисля, че трябва предварително изобщо. Мисли си положително, не се притеснявай и кърма ще има в изобилие, ще видиш  Hug

# 654
  • Варна
Аз няма да взимам АМ предварително. Ако има проблем със храненето на бебето, слизане на млякото и т.н. ще пратя ММ да купи , знам че имаше едно АМ което го бяха "писали" за най хубавото, но не съм сигурна каква марка беше.
ПС. порових малко, май беше Лактана, но не съм убедена.

# 655
Аз няма да купувам АМ за всеки случай. Лактаната се води най-добро уж, то е и най-скъпо. Но има и много други.

# 656
  • Варна
Аз няма да взимам АМ предварително. Ако има проблем със храненето на бебето, слизане на млякото и т.н. ще пратя ММ да купи , знам че имаше едно АМ което го бяха "писали" за най хубавото, но не съм сигурна каква марка беше.
ПС. порових малко, май беше Лактана, но не съм убедена.
И аз съм най-доволна от Лактаната.С първото ми дете след 2 опита с Аптамил и Нан,накрая се спрях на Лактана и най-добре и действаше.Имаше проблеми с изхождането,с Лактана се нормализира.

# 657
  • София
Няма да купувам АМ, нито пък шишета. Нямам никаква психическа нагласа да давам АМ Rolling Eyes Чак ми звучи странно...
Ако се наложи, ще купувам според нуждите на бебето. Ако няма алергии или други проблеми - запек или разстройство, не мисля, че бих купила най-скъпото. Дано не се наложи, защото за мен това е цяла нова вселена, нямам абсолютно никакъв опит с изкуственото хранене Rolling Eyes

# 658
  • Пловдив
И аз бих послушала лекаря,но той реално не ми казва нищо конкретно.До предния преглед ме убеждава за нормално,а сега нищо.За зодиите няма да го мисля и ще се съобразява с желаната от ММ дата.

# 659
Благодаря за отговорите, успокоихте ме. Няма да купувам и аз тогава. Ще видя как ще тръгне кърменето. Дано да нямам проблеми и да сържа детето гладно, аз не от друго ами от това се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт