По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 14

• 60 551
  • 726
  •   1
Отговори
# 450
При нас никой не знае за проблемите - с тежък мъжки фактор сме,но нито веднъж не съм обвинила ММ за проблемите. На него и без това му е тежко, защото иска да имаме 3 деца. Сега сме на прага на втори опит и ми е притеснено-другата седмица ще пуска контролна СГ...
За мен е важно,че се подкрепяме и тези трудности и борба ни сближиха.
Надявам се да успеем да имаме още едно дете и да са ни живи и здрави.

# 451
  • София
На нас все ни се иска другите да ни разбират, да ни подрепят и т.н. Само, че как да ме разбира, подрепя и помага човек, който не знае, че аз имам проблем и не е наясно с проблема. За тези неща трябва информация, а в Бг все още няма такава. Да от време на време доктори и фондации се "появяват" и изнасят едни сухи факти, статистики и цифри и толкова.
Колко от нас биха се изправили публично и биха каза "Аз имам репродуктивен проблем". За проблемите трябва да се говори. С мълчание не се решават проблеми. Нито нашите репродуктивни проблеми, нито тежките заболявания, нито зависимостите (наркотици, алкохо, хазарт...) няма да се решат с мълчание. Нито пък ще намерим подкрепа и разбиране от хората, ако те не са информирани.

# 452
 Sunglasses

Последна редакция: сб, 15 апр 2017, 21:56 от Анонимен

# 453
Aми да, получават се психически травми.
Ососбено ако с години продължава тази борба за бебе и има и неуспехи,,, емоционално и психически човек се затормозява.

# 454
Ние криехме някога, но вече не. Знаят родителите ни, приятелите, колегите, без подробности, естествено. Освен това всеки, който си позволи да си напъха носа в личното ни пространство с въпроса "Хайде де, вие какво чакате?" бива запознат с грозната истина. Не ми пука от никой, аз не съм виновна за това, което ми се случва и не е редно в такива ситуации да се чувствам зле, да се чудя какво да измисля, да търся сили да се усмихна, а после да плача вкъщи.
За изолацията - изолирала съм се напълно още от година и половина, не планирам нищо, всичко е подчинено на опитите. С мм не сме се отдалечили, но осъзнавам, че загубихме онези безгрижни щастливи дни заедно, когато не усещах огромната тежест на неуспешните опити и се радвах на малките неща.

# 455
Толкова различни съдби и така близки!

Моля се всички да имаме сили да се справим и да бъдем "възнаградени" за усилията си и жертвите, които сме направили и тепърва ще правим. И дано някой ден всичко да остане зад гърба ни,  да сме истински щастливи и да възстановим баланса в животите си.  bouquet

# 456
Ние мислихме, че ще стане! Рано или късно! И това страшно много ни помогна, просто приехме, че няма да се случи "сега" и се възползвахме да пътуваме, да направя кариера, да не се съобразяваме с малки деца, докато всички около нас го правеха, да поживеем малко двамата. Не казвам, че не ни беше трудно, това беше нашето изпитание и все още е заради тревогите дали всичко ще е наред до края. Опитите ни не бяха на всяка цена, въпреки че изживявахме всеки един неуспех. Може би това ни съхрани - вярата в успеха. Вярвахме в медицината, в нас и че всичко се случва рано или късно!

# 457
Момичета колку ви излиза стимулация ро дълг протокол мерси

# 458
И аз вярвах, че някога ще се случи. Но не вярвах, че ще имаме финансовата възможност да дочакаме това "някога", защото донорските процедури се самофинансират, няма там фонд. Та понякога нещата опират до тъпите пари Confused
При нас така се стекоха нещата, че добри хора ни помогнаха финансово. Та със заем от банка, с финансиране от столична община, с безвъзмездна помощ от близък роднина и от дарител успяхме. Да, от тук от там. Донорските процедури са доста по-скъпи от другите.
Но не знаех, че ще стане така. Знаех, че няма от къде да вземем след първия изтеглен заем и ме убиваше това, че парите могат да станат пречка към мечтаното дете ooooh!
Добре че бяха тези хора! Сега, когато го има не знам как щяхме да живеем без сина ни Heart Eyes

# 459
Много съм разстроена от срещата с репродуктивния.
Вътре при него 3 акушерки го занимаваха с козунаци, кой да  пусне по-рано от работа.

Последна редакция: нд, 16 апр 2017, 12:52 от Анонимен

# 460
Кой това? Не им ли направи забележка? Напоследък започвам да се дразня само като чета за отношението - не че искам някакво специално и да ми падат на колене, но все пак отиваме с парите си и е нормално да очакваме адекватна услуга срещу това (немалко при това) заплащане... Обикновено съм много търпелива и влизам в положението на всеки, но понякога чашата прелива - май трябва да се заредя с много "дзен" за есента Thinking

# 461
Христос Воскрессе, момичета,
Бъдете здрави, много усмихнати и все така борбени!

Любица, всичко зависи от това какви лекарства ще ти назначи доктора, как ще реагираш и колко време ще продължи самата стимулация.
При всеки е индивидуално, по принцип дългия протокол е по -скъпо от късия заради блокиращата инжекция. Пожелавам ти успех.

Електра, много хубаво, че си заобиколена от хора които имат желание да помогнат. Такива хора са рядкост в днешно време.
Ние в момента сме на нулата и не знам как ще се оправим, това ни беше шести опит. Нямаме никаква подкрепа от общината, имаме  роднини и приятели които разполагат с големи финанси но дума не е ставало за помощ.
Ще се стягам по някакъв начин, лошото е, че работата ми е свързана с командировки а това отлага ЗЕТ а за по нататък.

Герда, къде се случва това?
Направо нямам думи, що за отношение! Да отидеш на лекар и някакви си кокошки да се лигавят.

# 462
  • Пловдив

# 463
Христос воскресе! Здраве, щастие и благоденствие на вас и семействата ви!

Последна редакция: пн, 17 апр 2017, 11:45 от Ema_P

# 464
Аз мисля, че ще опитвам да забременявам отново, въпреки че за трети път може да имам болно бебе и датрябва да прекъсвам.

Общи условия

Активация на акаунт