По пътя на мечтите - обща дискусионна тема 14

• 60 996
  • 726
  •   1
Отговори
# 540
Прогестеронът в кръвта отговаря за задържане на бременността.
 Прогестерон  може да се приема през уста, прогестерон локално (вагинално) и прогестерон по кръвен път - усвоява се различчно.
 Дори и вагинално приеман пак повишава нивото в кръвта.
 Когато прогестерон за локален прием се приема през уста продължително време претоварва черния дроб.

# 541
Благодаря ти,Герда  Simple Smile
Разбирам,че съм за пролутон депо.Каква е схемата?Бие се на същото място дето и прогестана нали?

# 542
  • София
Прогестеронът в кръвта отговаря за задържане на бременността.
 Прогестерон  може да се приема през уста, прогестерон локално (вагинално) и прогестерон по кръвен път - усвоява се различчно.
 Дори и вагинално приеман пак повишава нивото в кръвта.
 Когато прогестерон за локален прием се приема през уста продължително време претоварва черния дроб.

Peace
Не знам какво да си мисля за лекар, според който жена в тази фаза на бременноста, кървене и прогестерон 10 е ок ooooh! При Б прогестеронът трябва да е пъти над горната референтна граница. Иначе няма да казвам какво следва. Според мен подходът при теб Алдита е тотално грешен. Вместо да ти спират Фраксито, което ти е жизненоважно, трябва да се бодеш и с него и с инжекции прогестерон.
А от лекар да чуя, че щом приемът на лекарство е вагинален, това не се отразява на кръвното изследване, е за късане на дипломи! Апропо, нещо Русев май взе да сдава багажа с глупости- слагане на нмх през ден, следене на нмх чрез АППТ....

# 543
Разликата между пролутон и прогестан е, че първото е депо, а прогестан се бие всеки ден.Все прогестерон под форма на инжекции.
 Прри кървене нмх се спира до 2 чисти дни, а не да се бие през два дни.
 Причината за кървенне при алдита може да е от миома(зависи колко е голяма), заради натрупване и висока доза на аспирин протект или нисък прогестерон.А воже и заради трите преплетени заедно.
 Братовчедката ппри втората бременност беше с прогестерон 13 в началото и й го подсилваха с медикаменти, следяха го и скоро роди бебче.

# 544
Първото е депо,тоест,не схванах,прости ми Embarassed
А прогестан всеки ден само веднъж  примерно сутрин 2 ампули така ли?

# 545
Депо е с натрупване, с удължено действие.

# 546
  • София
"С натрупване" и " с удължено освобождаване" са различни неща.

# 547
Аз съвсем се обърках, но дано всичко да завърши добре. Признавам си, че никога не съм пускала прогестерон Rolling Eyes На плацентарните молекули ми излизаше, че има нужда от максимум прогестерон, но 13та седмица след консултация с лекари, го спрях от раз.

Понякога се чудя как изобщо износваме ooooh!

# 548
https://www.inhousepharmacy.vu/p-1198-proluton-depot-500mg2ml-hy … progesterone.aspx

Има обяснение, но на английски под лекарството, какво е пролутон депо и за прогестерона.
 БИЕ се само ЖЪЛТА игла за маслен разтвор! Че иначе става беля с буците от другите игли, които не са за маслен разтвор.

Ето за прогестана.
http://www.medicatione.com/?c=drug&s=progestan

Последна редакция: пт, 21 апр 2017, 12:01 от Анонимен

# 549
Кристи, в Надежда вече е практика преди трансфер да ти назначат прогестерон и това е от няколко месеца, ако не се лъжа преди не са го изследвали.

Алдита, не знам какво да те посъветвам, аз не съм си била такива инжекции но при следващ опит ще отскоча до Одрин за инжекции. Може да питаш момичетата от истанбулската тема какви и по колко инжекции си поставят.

# 550
Анджи, а има ли изследване, което показва как усвояваш пустия прогестерон?

# 551
Мисля, че не или поне не съм чувала за такова.  Ще питам доктора за това  като отидем за коментар, благодаря, че ме светна.

# 552
Прогестерона ми в деня на трансфера беше >60 (колко над не зная, така излезе резултата) и продължихме с прогестероновите препарати до 12 седмица, че и когато прокървих в 16та пак ги включиха, после заради шийката слагах вагинално... Не разбирам защо докторите са казали, че е ок, още повече след неизяснено кървене.
Алдита, сигурно ти е пламнала главата от нашите съвети, мнението на лекарите и твоето вътрешно притеснение, но се опитай да се абстрахираш и помисли кое е най-доброто за теб и бебчето в момента. От повече прогестерон глава не боли!

# 553
Анджи, чудя се просто дали има такова животно. Щото, ако има тест за усвояване на ензими и какво ли не, що да няма и за прогестерон? newsm78

Нандин, ти експертно мнение? Помагай! Simple Smile

# 554
Да, има изследване на прогестерон на фона на прием на препарати, коео показва дали го усвояваш.
 Ние сме си сравнявали резултатите тук сами.
 Пънчето и Тара много ги разбират.

Общи условия

Активация на акаунт