Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Жената Дева/8/

 • 41 647
 • 360
 •   1
Отговори
# 330
 • София
 • Мнения: 27 656
Едно от малкото неща, което веднага ми скапва настроението, е липсата на пари. Не са ми самоцел, но когато се случи да изпаднем в дупка, ми е голям стрес.

# 331
 • Мнения: 5 699
Чудех се изобщо дали да пиша в темата. (Чета ви!) Имам меркурий, венера и юпитер в 12 дом, 7ми дом ми е в Риби ...мисълта, че "какво значение имат думите ми, със или без тях" винаги е в главата ми. 🙂
За някои от вас в тези думи няма никакъв смисъл, но за мен в тях се крие трагедията на живота ми. 😀
Прочетох няколко пъти публикацията ти и не съм сигурна дали напълно те разбрах.
Безпокоиш се, от изречени от теб някога думи ли?

# 332
 • Мнения: 19 675
И аз не схванах......в смисъл, че и да говори и да не говори, то е в главата ѝ като мисъл.
green_lizard, обясни, моля те, какво имаш предвид. За неразбиращите.......

# 333
 • София
 • Мнения: 11 905
Аз го разбрах като констатация за незначителност и някакъв вид обреченост - тоест животът си върви и тя нищо не може да промени

# 334
 • Мнения: 1 462
...
green_lizard, обясни, моля те, какво имаш предвид. За неразбиращите.......
😀
Нагледен пример как се възприема казаното от човек с меркурий в 12 дом. 😀
Разбира се, ще обясня. 🙂 Мисълта ми тече гладко, но "проблемът" е, че се изразявам по-абстрактно, неразбираемо. Едва ли не другият човек трябва да знае какво е в главата ми, за да разбере казаното от мен. 🙂 Ето, дори ти сега ме помоли да поясня, но ..аз наистина не виждам смисъл да го направя, не виждам каква значимост могат да придобият думите ми..🙂 Реално усещам главата си като пълна каша и се отказвам да започвам каквото и да било.

Въпреки че меркурий и юпитер, освен слънцето и АС, са ми в Дева, аз имам рибешко усещане, което не ме прави типичен представител на зодията. Не харесвам да се обяснявам и да говоря за битовизми.
Простоо като чуеш меркурий в Дева в 12 дом ...на мен повече ми звучи като справочник "Стъпка по стъпка по пътя към третото измерение". 😆

# 335
 • Мнения: 5 699
green_lizard, благодаря, че поясни.🙂
По принцип дори и жив контакт да имаме, стават недоразумения. Какво остава за форум. Може да си казал две думи, ясни и прости. И пак да се подразбира различно. Зависи какво влагаме в думите.
Мисля, че се сугестираш.
Също, ми се струва, че сама си противоречиш.😉 🤗
Пишеш , че " Мисълта ми тече гладко, но "проблемът" е, че се изразявам по-абстрактно, неразбираемо"
А после, малко по- нататкък споменаваш, че : " Реално усещам главата си като пълна каша".

Как при гладка мисъл, главата се усеща като каша?🤔

Аз също имам моите си мисловни възелчета, които се опитвам да разплета, те ми причиняват "блокажи", но в такива моменти оставам нещата сами да се изяснят, според потребното за мен. За всяко нещо си има време.

# 336
 • Мнения: 1 462
...
Мисля, че се сугестираш.
Също, ми се струва, че сама си противоречиш.😉 🤗
Пишеш , че " Мисълта ми тече гладко, но "проблемът" е, че се изразявам по-абстрактно, неразбираемо"
А после, малко по- нататкък споменаваш, че : " Реално усещам главата си като пълна каша".

Как при гладка мисъл, главата се усеща като каша?🤔
Веднага пояснявам. 🙂 Що се касае до по-обикновените теми, до воденето на опознавателен и интересен разговор, мисълта ми тече гладко, да. Но това, което "изтърсих" и остана неразбрано, дори не бих го определила като мисъл в главата ми. Не е и чувство. Едно разбиране е, вероятно винаги е съществувало там, в главата ми, и с годините и житейския опит се е отключило. И около него винаги е било мъгла. 🙂 Защото е...сложно. Защото знаеш, че не всеки човек е готов да говори за това.🙂 Сещам се един цитат от "Кланица 5", ще перифразирам - "Вие, земляците, много обичате да измисляте обяснения за всичко." Аз, освен планети в 12 дом, имам и такива в 4 дом. Говоренето никога не ми е била силна страна и не съм разчитала основно на него да се "доближа" до някой човек.🙂 Със задаването на въпроси можеш да разбереш някакви "външни", странични фактори, които никога не са били от значение дали ще харесам някого.

Обаче не можете да ми отречете, че съм структурирана и в "небивалиците", които говоря... абе, Девичка бе! 😃😁

# 337
 • София
 • Мнения: 27 656
Моята мисъл обикновено е чиста и ясна. Ако не е, въобще си блуждая някъде и знам, че днес не е денят да го измисля. Но няколко дни след това, всичко си идва на мястото. Затова мразя да ме лъжат. Разбирам малко късно, но винаги разбирам. Шерлок Холмс е Дева.

# 338
 • Мнения: 5 699
green_lizard, имаш разбиране, което не можеш да го опишеш с думи, не е и чувство.
Разбрах те. Ако това искаше да споделиш.
Все пак, си мисля, че си се сугестирала с този твой Меркурий в 12 дом.
Една карта не е само един Меркурий😉
А и не само единият Меркурий е показател за мислите ни, комуникациите ни и възможностите ни за изразяване, писане и общуване.

# 339
 • София
 • Мнения: 11 905
Моята мисъл обикновено е чиста и ясна. Ако не е, въобще си блуждая някъде и знам, че днес не е денят да го измисля. Но няколко дни след това, всичко си идва на мястото. Затова мразя да ме лъжат. Разбирам малко късно, но винаги разбирам. Шерлок Холмс е Дева.

Абсолютно винаги разбирам. Затова и от ден първи на ММ му казах - моите карти са на масата. Казала съм ти всичко, което е важно за мен. Само едно ти казвам - не ме лъжи никога. Защото ще те хвана, а хвана ли те си мъртъв.

# 340
 • Мнения: 423
Сега като се замисля, точно това намирам в нас жените Деви - бунтарство и непримирост (дали ще е за битовизъм , за живот, за философия и пр) сякаш мозъкът ни не иска да приеме и работи денонощно.
Лично аз почти винаги съм наобратно хорското мнение. И не защото съм инат.

И силно вярвам и знам, че каквото помислим и искаме то несъмнено се случва. Въпреки тревожността, въпреки вътрешните съмнения , въпреки тихата ни “лудост”

В любовен план, сме точно такива- горещи.
Ей чудя се на мъжете с които съм била ( в крайна сметка зарязвала, Защото по никакъв начин според моите разбирания, не са оценили , че самочувствието и свободата която съм им дала, са ги направили мъже. И благодарение на вътрешната ми безкористна любов са се издигнали , Защото съм им дала свободата)
Пусти му мъже 😀
 И тъй като съм в клуба на жените, които напускат мъжете си, мога да потвърдя , на мен не ми трябва просто мъж, на мен ми трябва партньор . Някой с който ще градя нещо, който ще даде свобода на отношението ми към света, парите , работата, въобще животът.
И няма да ме критикува излишно.
И ще ме приеме.
Живея си живея и осъзнавам , че почти ненавиждам партньор , който бездейства.
Боже това ме побърква.
Мързелът ме сбърква.

Какви зодии са вашите половинки?

Wind_, надявам се скоро да ти се подредят нещата Hands Pray

И аз винаги съм търсила в мъжа до себе си партньор.

За моя изненада, е Стрелец, с асцендент Стрелец, та огън от всякъде и много добре ми помага да изляза от зоната си на комфорт и да искам да уча и да се надграждам още, да надскачам себе си. Понякога ми е трудно, но в последствие разбирам, че е за хубаво, защото съм в постоянно развитие.

Аз пък го уча да си структурира пътя към целите. Но Луната му е в Дева, та ето защо пък успяваме да мелим заедно. Сега и синът ни е Стрелче.

Та те двамата ми носят нови стимули за духовна промяна, защото сме много различни, а аз им давам стабилност и прагматичност. Живеем си добре.

Аз съм вярваща, но нямам религия. Вярвам в безсмъртната ни душа и че животът е просто една игра, в която се учим да живеем в Любовта (не човешката, а безусловната).

# 341
 • Мнения: 5 699
julia robberts При теб сигурно има нещо в стрелец, след като съпругът ти и детето са стрелци.
Хареса ми мнението ти за играта и ученето .  А как мислиш, ако  безсмъртната ни душа не се научи на безусловна Любов, какво става с нея? 
.

# 342
 • София
 • Мнения: 5 044
Може би, както и в живота, урокът се повтаря докато не бъде научен ( за любовта това)

# 343
 • Мнения: 423
Ами тя, безсмъртната ни душа, идва от  Любовта и пак там си отива.

Уроците не са за назакание някакво, а за да помогнем на материята да се издигне от по-ниските към по-високите вибрации. Светът, в който живеем, материалният, в момента е в ниските вибрации, където е възможна дуалността. Къдете все още на гнева отговаряш с гняв, примерно. Или се обиждаш от мението на другите. Или не приемаш другите каквито са, или пък себе си такъв какъвто си. И не отговаряш с любов (отминаваш в спокойствие и прощаваш), ами "воюваш". А ти не си всъщност Мария, или Петя, която е лекар, примерно, или адвокат, или продавачка. Ти си безсмъртна душа, дошла на мисия и имаш много повече, от това да плащаш сметки и да изплащаш кредити Simple Smile

Само тук има добро-зло, хубаво-лошо, вярно-невярно. Малко по-нависоко, там откъде идваме, няма такова нещо. Там е хармония и концепцията за "ненаучен", или "наказание" не съществува. Там просто, е квантово - всичко е възможно и всичко, което е възможно се случва. Като свърши земният ни път, ако искаме, пак идваме, и така.

Еволюцията на земният човек е към преминаване отвъд дуалността, където никой не съди другия за различието му, а го приема такъв какъвто е и в крайна сметка всички заедно съ-творяват материалния свят в хармония с природата и един с друг.

Тези мисли не са просто мои размишления. И Учителят говори за това, и в източните философии съм го срещала, а напоследък все по-често и по-често. И ми харесва да вярвам в тази представа за света, хората и живота. Ако ви звучи налудничаво, подминете и забравете:)

катерица,  7-ият ми дом е в Стрелец в наталната карта. Бях чела, че доста често върхът на този дом съвпада със зодията на партньора. Само че на мен ми е втори брак, първият ми беше с Дева, така че не съм сигурна колко е вярно Wink

# 344
 • Мнения: 5 699
julia robberts, благодаря за споделянето на възгледите / вярата ти.
Само е интересно, след като идваме от Любовта, защо така се изкривява разбирането й тук, на Земята?
При мен Стрелец е в 5 дом по западната астрология, в него ми се намира Нептун. ( по ведическата е скорпион).

Общи условия

Активация на акаунт