Сирники – бърза, вкусна и полезна закуска

  • 12 606
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 5 609
Сирники ми звучат много вкусно.  Heart Eyes А може ли и рецептата на тази руска изварена запеканка?  Hug

За съжаление, за автентичността на рецептата много се спори. Аз лично колкото съм пробвала, все не е същото.  Laughing Laughing Може би като пораснем имаме по-идеализирана представа за нещата от детството.
Ама наистина беше БЕЗУМНО вкусна.  Crazy

Много точно казано. За много ястия от детството ни точно то - детството е тайната съставка  Wink

# 16
  • Мнения: 635
Аз редовно правя тези извареничета на Лабрекс. Уникални са!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.180

Точно от това се опитах да ви предпазя- сложите ли брашно ще получите тестено изделие, а не изварено.
Пълно е с рецепти за изварени понички, но сирники трябва да имат млечно-изварен вкус.

За мен количеството на брашното е пренебрежимо малко. Правила съм ги вместо с бяло брашно, с царевично и с оризово. Пак са перфектни и въобще не тестени, във всички варианти. Simple Smile
На мен пърженето не ми допада. Най-вероятно ще пробвам рецептата ви, като ги опека Simple Smile  Hug

Аз ги пържа на тефлонов тиган с много малко олио. Никакво печене няма да ти даде препържената коричка. А брашното колкото и да е малко, променя вкуса много сериозно. Казвам го съвсем отговорно защото дълги години съм опитвала с брашно, в опитите да разбера какво намират в тези сирники.
Ами НЕ! Отврат са с брашно.
Но пробвай сама да видиш разликата.

А пък ако някой си мисли че пържено и здравословно не вървят ръка за ръка, много се лъже.

# 17
  • Мнения: 121
За коричката нямам съмнение.  Simple Smile
Ще ги пробвам  Peace

# 18
  • Мнения: 635
Баш полезни не могат да се нарекат, но за вкусни- безспорно! Simple Smile

Аз и братанския кардиолог Асим Малхотра сме на мнение, че са си много полезни. Mr. Green

И не намалявайте процента масленост на киселото мляко!  Naughty Grinning
По принцип се поднасят със сметана, но нашата сметана няма нищо общо с руската.

# 19
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 655
Моята сага със сирниките. Спазвам абсолютно точно пропорциите. Като резултат получих разпаднали се кюфтенца, цвърчащ тиган и оплескана печка барабар с плочките. Изсипах съдържимото, равняващо се на половината количество в коша. В купата изсипах останалото нишесте и едва подмазах тигана. Този път станаха прилични на вид, но на вкус не ми допаднаха много. Другия път ще пробвам с кашкавалена извара. Мисля, че в това е условието, за да останах цели и да са с добър вкус. Със суроватъчната си остават тричави.

# 20
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
аз също ги направих току-що.
изварата ми е гладка. сложих яйце, стевия и нишесте, но по-малко.
с лъжица ги слагах в тигана (гъсто си беше, не течно). на вид станаха супер, но вътре са си като извара, т.е. няма промяна в консистенцията. такива ли трябва да са?

другият път ще сложа вътре нещо, само ванилия не ми стига  Simple Smile

# 21
  • Мнения: 635
Моята сага със сирниките. Спазвам абсолютно точно пропорциите. Като резултат получих разпаднали се кюфтенца, цвърчащ тиган и оплескана печка барабар с плочките. Изсипах съдържимото, равняващо се на половината количество в коша. В купата изсипах останалото нишесте и едва подмазах тигана. Този път станаха прилични на вид, но на вкус не ми допаднаха много. Другия път ще пробвам с кашкавалена извара. Мисля, че в това е условието, за да останах цели и да са с добър вкус. Със суроватъчната си остават тричави.

 Shocked Никога не са ми се разпадали, аз ги правя от много години.
Яйце сложи и нишесте до гъстота да се формират кюфтета? newsm78
Много странно. Било ти е рядко тестото предполагам.

# 22
  • Мнения: 635
аз също ги направих току-що.
изварата ми е гладка. сложих яйце, стевия и нишесте, но по-малко.
с лъжица ги слагах в тигана (гъсто си беше, не течно). на вид станаха супер, но вътре са си като извара, т.е. няма промяна в консистенцията. такива ли трябва да са?

другият път ще сложа вътре нещо, само ванилия не ми стига  Simple Smile

Това е консистенцията вътре. Мисля че добре се вижда. Каквото и да било друго е абсолютно излишно. Разбира се правят се сирники с пълнежи (шоколад, конфитюр, варена сгущенка), но мисля че първо човек трябва да умее да прави най-класически обикновени сирники. Може да добавиш стафиди в тестото, но рискът от разпадане се увеличава. Трябва по-гъсто тесто.

Последна редакция: пт, 03 мар 2017, 17:01 от Pollux

# 23
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 655
Яйце сложи и нишесте до гъстота да се формират кюфтета? newsm78
Да, всичко направих така, както си го описала.

Аз имам обяснение защо се разпаднаха. Пържих ги в повече олио. Но определено си иска и нишесте. Да, ставаха на гладки кюфтенца, но след като хванаха коричка и реших да обръщам, се оказаха много меки, краищата се пропукаха, разпаднаха се и водата от изварата започна да цвърчи, да пръска - навсякъде стана мазало. За втория тиган прибавих останалото нишесте и ги изпехох на едва подмазан тиган.

# 24
  • Мнения: 635
Яйце сложи и нишесте до гъстота да се формират кюфтета? newsm78
Да, всичко направих така, както си го описала.

Аз имам обяснение защо се разпаднаха. Пържих ги в повече олио. Но определено си иска и нишесте. Да, ставаха на гладки кюфтенца, но след като хванаха коричка и реших да обръщам, се оказаха много меки, краищата се пропукаха, разпаднаха се и водата от изварата започна да цвърчи, да пръска - навсякъде стана мазало. За втория тиган прибавих останалото нишесте и ги изпехох на едва подмазан тиган.

Аз ги обръщам внимателно с две силиконови лопатки защото докато са в тигана са си мекички.
В тестото няма какво да цвърчи ако е добавено достатъчно нишесте.

Ти как пържиш кюфтета от зеленчуци ако изварени не можеш да обърнеш? Simple Smile

# 25
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 655
Мислех да не пиша в темата, но все пак споделих, за да обсъдим подробности, които в началото на темата не са упоменати. Чак сега става ясно, че и две силиконови лопатки ще трябват. Достатъчно стаж имам около печката, мога сама да си намирам грешки. Твоята в тази рецепта е, че си писала като топлинна обработка "пържене". Спазих всичко според инструкцията - не сработи. Реших да споделя и за други, които са решили да опитат, за да може вместо опитът им да завърши с приключение, да получат удовлетворителен резултат.

# 26
  • Мнения: 635
Мислех да не пиша в темата, но все пак споделих, за да обсъдим подробности, които в началото на темата не са упоменати. Чак сега става ясно, че и две силиконови лопатки ще трябват. Достатъчно стаж имам около печката, мога сама да си намирам грешки. Твоята в тази рецепта е, че си писала като топлинна обработка "пържене". Спазих всичко според инструкцията - не сработи. Реших да споделя и за други, които са решили да опитат, за да може вместо опитът им да завърши с приключение, да получат удовлетворителен резултат.

Еее...не преувеличавай! Ако ще и във фритюр да ги пържиш, резултатът няма да се промени.

Всеки е свободен да обръща както му е удобно- вилици, лъжици, лопатки, шпатули...кой каквото има. Споменах как аз го правя.

Не мисля че проблемът е в инструкцията- тя е даже прекалено подробна за толкова елементарно нещо. Мисля че проблемът е в теб. 

# 27
  • волно калдъръмче
  • Мнения: 6 655
Мисля че проблемът е в теб. 
Ох, защо ли се обадих  Embarassed

# 28
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
моите се пържиха добре, въпреки намаленото количество нишесте. обръщах ги с нормална, метална плоска, лопатка, никакъв проблем. Peace
но изварата е гладка и консистенцията й позволява доста експерименти.

някои ги пържих на по-висока Т и бяха останали вътре течни (изварени), другите на по-ниска и съответно по-бавно и бяха "втвърдени". за мен имат вкус на немски käsekuchen - прави се от извара, яйца, нишесте и мляко. т.е. пробутах ги като мини сладкиш без тесто отдолу.

пробвах ги, защото сме на lowcarb диета и пасваха в храненето ни, но предпочитам блини  Peace

# 29
  • Мнения: 635


пробвах ги, защото сме на lowcarb диета и пасваха в храненето ни, но предпочитам блини  Peace


За блини си има българска дума и тя е палачинки.

А пък аз предпочитам тортички. )))

Общи условия

Активация на акаунт