ГЕНЕТИЧНИ И ИМУНОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ-11

• 91 300
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Фолат в серум съм изследвала

# 346
Здравейте, момичета
днес най- после излязоха и моите резултати пускани при доц. Русев. Горе- долу ми е ясно какво следва от тук на сетне, но все пак споделете и вие мнение относно написаното от лекаря заключение.
А то е :
Цитат
Повишени популации на НК клетките. Повишена НК активност. Повишени ТЛА. Хетерозигот по мутантен алел на MTHFR (и двата: С667Т и 1298С).  Вит Д = 71 (75-200) (недостатъчност!!). Вит 12 =159 (в норма, но на долната граница).
За вливане на 10 мл Интралипид 2-4 дена преди овулация (или ЕТ) и повторно 2-4 дена след положителен тест за бременност. Последно вливане в края на 8-ма – 9-та г. седмица.  Аспирин протект х1тбл през ден преди и по време на бременност. След положителен тест да се включи Фраксипарин (или Клексан) 0.4 през ден при динамично следене на антикоагулантната терапия (всяка 3-та седмица: брой тромбоцити и АРТТ). Вит Д х2500-3000 ЕД дневно веднага и контролен тест след 3-4 седмици. Метил-В12 х1000 гами тбл х1тбл през 2-3 дни. ТСХ да бъде около 2.
Предварително благодаря !

# 347
Здравейте, извинявам се, че нахлувам така, но дали някой е успявал да се свърже с доц.Конова по имейл?

# 348
Моя позната роди преди 2 седмици, като също беше през ден, предписано от доц. Русев. Може би преценява индивидуално  newsm78 незна и аз...
Чакащата, можеш да го попиташ по тел, за да ти обясни.

И на мен Конова му каза да е през ден.

# 349
  • Варна
desito92, аз й писах преди седмица и все още няма отговор.

# 350
  • София
Фортуна,
доц. Русев ти е написал всичко необходимо.
Следвай инструкциите без да се притесняваш.

За вит Д можеш да вземеш Вигантол - една капка е 500 единици.
След 3-4 седмици ако си ги повишила, вероятно ще трябва да ги намалиш.
За вит Б12 търси Метилкобаламин в аптеките. Чети внимателно етикетите, защото фармацевтите често ти дават синтетичния циалкобаламин, а той не ти върши работа.

Успех!

# 351
Момичета, а някои знае ли при проблем с МТХФР гена при тромбофилия за не усвояване на фолиевата киселина, означава ли че имам проблем и с витамин В12...

# 352
Доколкото разбрах и самата аз е комплексно и с витамина, поне при мен е така. И затова сега освен фолиевата к- на, пия и витамин Б в мета форма.

# 353
Момичета, не мога да се свържа с Доц. Русев, а нямах и възможност да отида до него, моля ако сте запознати да ми кажете как ми е Витамин Д, преди един месец изследванията ми на вит. Д бяха 36,39 в граници 50-120. Каза ми доктора Вигантол 7 капки на ден, сега вече е 54,65 в същите граници. На долната граница е, как мислите добре ли са ми тези капки като доза? Не знам по принцип за един месец как трябва да се отразят?

# 354
Според мен го продължи още 1 месец.

# 355
Бубата, според мен продължавай с тази доза, докато се видиш с доцента. На мен ми намали дозата, когато бях на нива 80-90. Peace

# 356
  • София
Здравейте момичета,
Имам въпрос, който ще задам и тук. Имам завишени НК клетки и повишени Т лимфоцити, както и положителен резултат за антинуклеарни антитела. Назначени са ми Липовенус приде ЕТ + второ вливане при положителен тест и Имуновенин 40 ампули преди ЕТ. Досега вливанията на интралипид са ми правени в деня на трансфера, а имуновенин на следващия, тъй като вливката продължава доста дълго. Отдавах това на факта, че при мен е правен само ЗЕТ и понеже не е сигурно ще има ли или няма да има трансфер в планирания ден не предприемат вливките предварително. При някоя от вас има ли същата ситуация? Освен това заради хетерозиготно носителство на MTHFR ми е назначен прием на 2 т. фолиева киселина дневно при планиране на бременност без да е конкретизирана формата - обикновена или мета. Аз пия мета от около 1,5 мес. по една таблетка дневно, а последната седмица по 2. Но започнах да се чудя като е тази форма две таблетки дали няма да дойдат в повече, при положение, че в мултивитамините, които приемам има включен 400 мг. фолат (фолиева киселина). Ще съм много благодарна за вашето мнение.

# 357
  • София
Две таблетки не са проблем. Другата фолиева не се усвоява - с нея и без нея.
И аз правя ЗЕТ и вливам 3-4 дни преди трансфера, въпреки че не знам дали ще го имам.
Но аз вливам само интралипид, той не е толкова скъп.

# 358
  • София
Благодаря Брайда. Не е въпросът за цената (не че не е от значение в даден момент). Това са ми назначенията от имунолога в клиниката, която посещавам. И пак в същата клиника съответно ми правят и вливките. Назначенията са ми в досието. Последно се приготвях за свеж трансфер и пак ми казаха, че вливките ще ги направим при трансфера, т.к. док не е сигурен дали ще направи такъв. Дали това, че не се правят дни преди трансфера, а при самия трансфер е проблем? Четох, че някои момичета ги правят едва при + тест.

# 359
  • София
не мисля, че е проблем
при някои ги правят в деня на пункцията
прави ги както са ги назначили, няма да има проблем Simple Smile
Дано имаш успех  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт