Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява лутеалната фаза?
Какво представлява тестът, споменат в публикацията?
Каква е лутеалната фаза и какво я причинява да се променя?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява лутеалната фаза?
Лутеалната фаза, известна още като "дни след овулацията" (DPOT), е частта от цикъла, която започва след овулацията и завършва в деня преди следващия цикъл да започне. Обикновено продължава около 14 дни и варира с не повече от един ден при всяка жена. Лутеалната фаза получава името си от Corpus luteum (жълто тяло), структура, която се развива на повърхността на яйчника след отделянето на зряла яйцеклетка по време на овулацията. Corpus luteum произвежда прогестерон, подготвяйки тялото за потенциална бременност.
-
Какво представлява тестът, споменат в публикацията?
-
Каква е лутеалната фаза и какво я причинява да се променя?
-
Какво представлява базалната температура и как се използва за определяне на овулацията?
-
Какво представлява овулацията и как се определя?
Дарето утре като се включи, може да ме поправи ако греша, а верочтно ще обясни и по-подробно

Стеф-така и аз интерпретирах, но спад на 6 ден...
незнам какво бих правила без вас
Ако приемем предположение за късна овулация, освен драмата,ч е не съм правила секс вчера и днес, прибавям и това,че не е ли прекалено късно?Ето-гледах преди малко-абсолютно си е белтъкообразна ЦС и се тегли на нишка.Пак ме наболват яйчниците.Ако предположим,че я оплодим тази яйцеклетка, не е ли твърде късно?Все пак очаквам лелката на 12.о5, а днес сме 03. 05-девет дена до тогава....
И този месец ще пия `Утрогестан` и го спирам за почивка 6 месеца. Имам чувството, че ми разбърква хормоните.
- 20 дни след спонтанния аборт, това е добре, нали 
Майтап
Би ли ме светнала как да си поставя и аз графиката от долу-права си-да се вижда като хората, а не все линкчета да ви пускам...Ако ми е късна овулацията, не е ли проблем това...скъсява се много ЛФ
...или просто да очаквам закъснение на цикъла с около 5 дена-т.е. да чакам да ми дойде на 18.05, а не на 12.05?
Как не я е срам тази лелка, ние толкова се трудихме този месец, как е възможно?!?