Майска седмичка 01.05 - 07.05

• 12 969
  • 327
  •   1
Отговори
# 45
Леа мерси!
Стефани не съм алергична,може би просто да се застрахова от реакция на организма ми. Rolling Eyes

# 46
За Страчателка:

Какво е Лутеална фаза?

Лутеалната фаза, наричана още `дни след овулацията’ (DPO) е тази част от цикъла, която започва след овулацията и завършва в деня преди следващия ви цикъл да се появи. Обикновено трае около 14 дни и не варира с повече от 1 ден при всяка жена. Лутеалната фаза е получила името си от Corpus luteum (‚жълто тяло’), структура която се развива на повърхността на яйчника след като зряла яйцеклетка е била отделена по време на овулацията. Corpus luteum произвежда прогестерон, подготвяйки тялото за бременост. Вашата ЛФ трябва да е поне 10 дена за да може да подсигури бременост.

Важността на ЛФ
По дължината на ЛФ можете да определите кога сте овулирала. Овулацията може да наcтъпи със закъснение поради редица причини, като например, стрес, увеличена физическа активност, медикаменти, но дължината на ЛФ обикновено е константна. Имайки товa в пред вид, можете да определите кога сте овулирала като извадите дължината на ЛФ от дължината на цикълът. Така например, ако цикълът ви е 28 дни, а ЛФ 12 дни, овулацията настъпва на 16. ден от вашия цикъл (28-12=16).

От Библиотеката

# 47
Здравейте, момичета за първи път пиша в тази тема видях ,че има момичета от БУРГАС и искам да ви помоля ако може да ми кажете при кой гениколог ходите и дали сте доволни ,защото аз от моята нещо май не съм доволна

# 48
Здрасти Винка, писах ти на лично съобщение,виж го.Дано съм ти помогнала.Прегръдки и успех  bouquet Hug Peace

# 49
  • ГОре на черешата...
Честит имен ден на Бобчо на Леа!Да расте здрав,умен и силен като съименника си Цар Борис І и скоро да стане много послушен...батко! smile3501 newsm51 family
            Мен днес ме заяде мисълта за едно тестче,едвам се удържах-ще изчакам поне един-два дена още/3-4 май ми е датата за следващия цикъл/.Е,гложди ме едно съмнение,щото ми се гади,гърдите ми са "напращели",но като не помня първия път така ли беше newsm78?Е,то пък от първия месец ли да е станало...Пък и съм напълняла 3-4 килца,като ми дойде ще минавам на глад...

# 50
  • Някъде там...
Честит имен ден на Боби! Жив и здрав да е и скоро да е батко на красива къдрокоска   bouquet

Страчиатела аз и в предишната тема ти казах - следи си на първо време вида на цервикалната слуз. Погледни и в библиотеката има много изписано по въпроса.

Диме ще чакаме заедно да не ни навести лелката, само че аз съм малко след теб. успех!  Wink

Мариета стискам палци!

А къде се изгуби Дара, нещо не пише  newsm78

# 51
  • ГОре на черешата...
Жабче,стискаш,стискаш,ама аз май незнам какво искам newsm78!Снощи си мисля-пак ли зимно бебе?И ще мога ли да се справя с две деца,че синчето както е палаво?И при свекита живеем,тримата в една стая?А после-четиримата ли?Направо ми се реве newsm45?Толкова раздвоена се чуствам.Само вие сте ми утехата,и с мъжа си това не споделям...А той като му казах,че трябва да ми идва-как така...Уф,ще ми се пръсне главицата от мисли... Weary smile3518 newsm12

# 52
Ето ме, появих се в офиса. Цял ден махам гащи по София, първо служебни дела, после капарирах едни килими за къщата и такива работи. Сега трябва и да поработя, ама ме мързииии.
Честит именик на Леа.
Стискам силно палци да не ви идва, вие си знаете, кои сте тръпнещите мацки. Wink
Ако имам време пак ще се включа. Цунки и чао.
Hug

# 53
Мариетке, с това сълзливо настроение ми намирисва на мен...то така при неочакващите най-бързо става. Hug

# 54
  • BABYLAND
         ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА НАШЕТО СЛАДКО ТАЛИСМАНЧЕ БОБИ!!!
      ДА Е ЗДРАВИЧЪК И МАМА И ТАТИ ДА ГО СЛУШКАТ МНОГО!

# 55
  • ГОре на черешата...
Току що получих писмо от приятелката ми в Израел-та и на нея се оплаках,въобще не очаквах,че ще стане така бързо/е, не съм сигурна де/.Мечтаех си за пролетно бебче...Знам,че ако е станало,трябва да съм адски щастлива,като знам някой колко дълго чакат,но...Това но ще ме побърка #Crazy!Незнам и аз какво искам!Да вземете да ми се накарате! smile3512

# 56
  • Стара Загора
Здравеите, момичета!
mari_eta стегни се мила, чувствата ти са напълно нормални аз съм сигурна 4е и мен ще ме налегнат когато му доиде времето - приеми го като нещо преходно - ще се справиш!!!!

Да разкажа какво прочетох в почивните дни имах повече време и се рових из форума - напред - назад. И видях едно мнение на Лали, което така ме успокои, така ми даде надежда 4е назнам как да се изразя... БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ ЛАЛИ!!  smile3525
 В една тема за базалната температура ти си казала 4е 75% от оплодените яйцеклетки не се захващат за жени на 40г. За по-малките процента е по-малък и това обяснява защо докато се пазиш цикъла е редовен а когато бебеправиш става нередовен, закъснява постоянно. При мен за 4 мес. ми закъсня два пъти и аз си из4ислих 4е имало нещо просто не се е захванало, но някои ден ще се захване и ...
 Дано да съм го преразказала правилно .. Това направо ми даде крила. И аз незнам защо..
Лали включи се да ни светнеш пове4е по въпроса  Praynig

# 57
При по-възрастните жени, като мен например става по-трудно, защото още с оплождането могат да се изявят генетичните увреждания, яйцеклетката да не се дели правилно или просто с възрастта намалява възможността за правилно и успешно имплантиране. Но това може да се случи  и, когато си на 20 години, така, че секс и чакане му е майката.

# 58
  • Пловдив
Да разкажа какво прочетох в почивните дни имах повече време и се рових из форума - напред - назад. И видях едно мнение на Лали, което така ме успокои, така ми даде надежда 4е назнам как да се изразя... БЛАГОДАРЯ, БЛАГОДАРЯ ЛАЛИ!!  smile3525
 В една тема за базалната температура ти си казала 4е 75% от оплодените яйцеклетки не се захващат за жени на 40г. За по-малките процента е по-малък и това обяснява защо докато се пазиш цикъла е редовен а когато бебеправиш става нередовен, закъснява постоянно. При мен за 4 мес. ми закъсня два пъти и аз си из4ислих 4е имало нещо просто не се е захванало, но някои ден ще се захване и ...
 Дано да съм го преразказала правилно .. Това направо ми даде крила. И аз незнам защо..
Лали включи се да ни светнеш пове4е по въпроса  Praynig
Мила Кони много ме трогна изказването ти.И аз ще чакам да науча повече по въпроса

# 59
Хахаха, имам в предвид, че ми идва на 15-то число от месеца, например март ми дойде на 16 март - това имам в предвид.
Жабче, аз си я следя, но все пак да знам... горе-долу как стоят нещата с изчисленията  newsm78 Въпреки,че сега ще опитам тактиката на моите познати, които се обебиха напоследък да си правим кекс през ден, няма начин да се изпсне ову и ще видим ко ще стане и какви ще ги надробим
  Wink

Общи условия

Активация на акаунт