RYANAIR - 7

• 81 512
  • 726
  •   1
Отговори
# 615
  • Вестерос
Аз съм забелязала, че ако си с пола има по-голям шанс да те викнат за допълнителна проверка.

# 616
Здравейте, прочетох първата страница, нямах възможност да прочета останалите теми.

- Искам да попитам бебета освен количка/ преносимо легло нямат право на безплатен багаж като чанта, така ли е? А тези неща на борда на самолета ли се пренасят или са като чекиран багаж?
- Малко се обърках за чекирания багаж. Може ли вместо един куфар от 15 кг и един от 20 кг да се пътува с един от 30 кг. ( примерно).?
От 1 стр:
"Чекиран багаж -
Всеки има право на 2бр чекиран багаж. Цената зависи от сезона и кг. - два вида е: до 15кг и до 20кг.
Всеки допълнителен кг. се таксува с 10 евро.
Багажът не може да надвишава 32кг. за бр., а допустимите размери са: 81х119х119см.
Заплащането на багаж на летището към вече направена резервация е с по-висока цена."
т.е. 30 кг багаж ще струва цената за 15/20кг + 150/100€.
Вие си избирате дали да пътувате с 1, 2 или 3 куфара, дали ще са х15 кг или х20 кг. Максимум чекиран багаж на пътник всъщност е 3 бр.(толкова дава да се добавят в сайта)

От сайта на Райън:
Детските колички могат да бъдат използвани до стълбите на самолета, а след приземяване количката ще е достъпна отново на стълбите на самолета (стига местните метеорологични условия да го позволяват).
и
Не се предвижда допустим ръчен багаж за деца, които седят в скута на възрастен, или за деца на възраст между 8 дни и 23 месеца, които седят на допълнително място за комфорт. Но бебешка чанта до 5 кг може да се носи от придружаващия възрастен в допълнения към неговия/нейния собствен ръчен багаж.

Деца над 1 година, които седят на собствено място, имат БЕЗПЛАТЕН допустим багаж до 10 кг, както и малка втора чанта. Те също така имат възможността да закупят регистриран багаж.

# 617
  • София
Скрит текст:
Здравейте, прочетох първата страница, нямах възможност да прочета останалите теми.

- Искам да попитам бебета освен количка/ преносимо легло нямат право на безплатен багаж като чанта, така ли е? А тези неща на борда на самолета ли се пренасят или са като чекиран багаж?
- Малко се обърках за чекирания багаж. Може ли вместо един куфар от 15 кг и един от 20 кг да се пътува с един от 30 кг. ( примерно).?
От 1 стр:
"Чекиран багаж -
Всеки има право на 2бр чекиран багаж. Цената зависи от сезона и кг. - два вида е: до 15кг и до 20кг.
Всеки допълнителен кг. се таксува с 10 евро.
Багажът не може да надвишава 32кг. за бр., а допустимите размери са: 81х119х119см.
Заплащането на багаж на летището към вече направена резервация е с по-висока цена."
т.е. 30 кг багаж ще струва цената за 15/20кг + 150/100€.
Вие си избирате дали да пътувате с 1, 2 или 3 куфара, дали ще са х15 кг или х20 кг. Максимум чекиран багаж на пътник всъщност е 3 бр.(толкова дава да се добавят в сайта)

От сайта на Райън:
Детските колички могат да бъдат използвани до стълбите на самолета, а след приземяване количката ще е достъпна отново на стълбите на самолета (стига местните метеорологични условия да го позволяват).
и
Не се предвижда допустим ръчен багаж за деца, които седят в скута на възрастен, или за деца на възраст между 8 дни и 23 месеца, които седят на допълнително място за комфорт. Но бебешка чанта до 5 кг може да се носи от придружаващия възрастен в допълнения към неговия/нейния собствен ръчен багаж.

Деца над 1 година, които седят на собствено място, имат БЕЗПЛАТЕН допустим багаж до 10 кг, както и малка втора чанта. Те също така имат възможността да закупят регистриран багаж.

Благодаря много. Hug

На предпоследния ми полет бях с рокля, не са ме проверявали допълнително. Веднъж като се прибирах от Берлин  2014 г ( с дънки бях) ме вкараха даже в някаква стаичка да ме проверяват.  Simple Smile

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 14:14 от sea.sea

# 618
Проверката е съвсем различна от течностите.
На всеки полет - нямам течности.  Винаги ми проверяват ръцете за следи от взривни вещества, събуват ми обувките.
По 5 мин. баят на личната ми карта при проверка и я разучават от всякъде.
Нося дълги, широки поли и затворени блузи, явно им приличам на шахидка.

Или има нещо в имената ти Peace

# 619
  • На остров
Проверките за взривни вещества се извършват на случаен принцип,няма общо с имена.

# 620
Проверките за взривни вещества се извършват на случаен принцип,няма общо с имена.

Явно нея да я проверяват всеки път не им е съвсем случаен принципа Laughing

# 621
  • Русе
Е, на секюрити пък кой ти гледа имената?

# 622
Е, на секюрити пък кой ти гледа имената?

Може да не е било на секюрити, мен са ми правили тест за взривни вещества на гейта. Баш по имената ни бяха подбрали hahaha

# 623
  • На остров
Никога не са ми правили проверки на гейта и не съм вижадала на някой друг да правят. В последно време и мен ме проверяват за взривни вещества с бебето заедно и него проверяват но това няма общо с имената Simple Smile

# 624
Хайде сега всеки да напише дали и как го проверяват!
На всеки 2 поста с въпроси, има 5 с глупости! Естествено не по темата за Райънеър.

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 17:20 от Galettta

# 625
Много сте нервни антиспамърите. Голяма работа, че има 5-6 поста не точно по темата.

# 626
  • Вестерос
Моля ти се, винаги трябва да се напомни с коментар, че сме се отклонили от темата, който също спада към спама  Grinning

Като са ви глупости постовете-не ги четете. Всеки си има критерий кое е глупост и кое не!

# 627
  • София

Нормални, български име и фамилия имам. Не съм ги сменяла, дори като женена си останах с моята фамилия.
Aisha е от една песен - химна ми. Колеги едно време все с нея ме поздравяваха и от там остана.
https://www.youtube.com/watch?v=8be8zBJWDJw 

# 628
Много сте нервни антиспамърите. Голяма работа, че има 5-6 поста не точно по темата.
То да е на една страница- ОК, но на всяка е така. Започва се със "запис", "да ви следя", "да ви..." и темата стане 50 страници за месец. Същественото е 1/10.
Нямате ли си ФБ? Там на стената си се разводнявайте и разтичайте на воля. В тая тема, ако търси човек нещо, посмъртно не може да го намери. Затова едни и същи въпроси се задават по 101 пъти- и за машата, и за водата... Simple Smile
Моля ти се, винаги трябва да се напомни с коментар, че сме се отклонили от темата, който също спада към спама  Grinning
Като са ви глупости постовете-не ги четете. Всеки си има критерий кое е глупост и кое не!
Извлечете ми с две думи същественото от "Мен ме провериха", "И мен ме провериха, даже ме вкараха н'нам къде си", "И в моя паспорт се взират" и тям подобни "умности", които не касаят темата за превозвача и грам!

p.s.
Tiffany Aching, друга песен пееше преди един полет. Тогава трябваше някой да ти отговаря на въпросите, пък били те и глупави (за което сама предупреди). Сега критериите други били...

Последна редакция: ср, 12 апр 2017, 22:19 от Galettta

# 629
Това за проверката ако си с пола или да е свързана с имената са пълни глупости.

Общи условия

Активация на акаунт