Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 810
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 240
  • Русе
Виж тук има снимки и от пътя https://pateka.im/3226-ekopateka-biala-reka . Иначе си мисля, че времето е подходящо.

# 241
Аз в друга тема зададох въпроса, но никой не ми отговори. Явно не е бил за там. Може ли някой в тази тема да споделиако има  информация за резервата Сребърна . Интересува ме за един млад хоби наблюдател и фотограф на птици. Какви птици ще има края на април и началото на Юни и как се посещава този резерват ?

# 242
Имам въпрос за екопътека Бяла река.Дали  е подходящо  сега да се иде.Искам да е хубаво раззеленено.Пътят до там  наистина ли е толкова лош?
Ходихме миналата година по това време,препоръчвам сезона !! Пътя е лош ,да....Не става за ниска кола.В една друга тема имаше момичета,които бяха тръгнали и по път се отказали и върнали.

За Сребърна....Пеликаните се гледат с бинокъл/ посещенията е хубаво да са април месец/,така че не препоръчвам на фотографи да си губят времето.Музея е интересен,има и хубава гледка към езерото също.

# 243
  • София
Не разбрах  пътеката кръгова ли  е или не? И колко време отнема цялото изминаване до началната точка

# 244
Не разбрах  пътеката кръгова ли  е или не? И колко време отнема цялото изминаване до началната точка

Може и така да се каже...Върви се от едната страна /на места с катерене/,после по мост преминаваш на отсрещната страна /с по-лесен и равен преход/ и се връщаш обратно.Цялата пътека с връщането се изминава за около час,час и нещо....Не е много.

# 245
Много ми хареса екопътеката в Етрополе, има и водопад. Пътеката излиза до манастира.

# 246
Много ми хареса екопътеката в Етрополе, има и водопад. Пътеката излиза до манастира.

Водопада е страхотен,рядко съм виждала толкова красив и пълноводен.....Пътеката не съм я обхождала изцяло,ние тръгнахме направо от манастира....,но горещо препоръчвам !!

# 247
След това хапнахме в конната база, а който имаше желание можеше и да язди.

# 248
След това хапнахме в конната база, а който имаше желание можеше и да язди.
Дааа,и ние така.Малкия поязди,а ние хапнахме в компанията на ....Христо Стойчков /на съседната маса/.Има няколко коня негови в базата,а и вила в района ☺

# 249
Утре отивам в Ахтопол, ще се радвам да ме ориентирате какво около града си заслужава да се види, не познавам изобщо района. Благодаря!

# 250
  • София
Препоръчвам скалите при Лакатник! В момента е уникално красиво, свежо зелено, Искър е пълноводен. Ако се отиде с влакче, си става приключение. Дефилето е потънало в зеленина и люляци.

Екопътека Бяла река е чудесно място за разходка. Кръгов маршрут е, много интересен за минаване. Пътят до Калоферския манастир беше кошмарен преди 4 години. Съпругът ми ги пълзя тези 4км на първа почти. Н пътеката сега и е времето, когато реката е пълноводна.

Много буйна и красива планинска река може да се наблюдава в момента над Мала църква (село преди Говедарци). Много ни хареса миналата неделя, пълноводна красота. Доста лесна пътека се изкачва по коритото на реката. Разбира се в съседство е пътеката "Бели Искър", но е доста популярно и с по-малко вода.

# 251
  • София
От къде точно тръгва пътеката на Мала църква? Само сме минавали през селото, но не сме проучвали около него, а ми е много любим района.

# 252
  • София
Пътеката тръгва от почивната база на НЕК, има стари табели Енерго, има и стар ВЕЦ. Ние сме почивали там и от там я знаем. След влизане в селото, преминаваме мост над реката. Така тя остава отляво. После само нагоре по пътя, към планината. Като свърши пътя, започва пътеката.

# 253
Здравейте,

можете ли да ми препоръчате екопътеки/ места за разходка (в/около София по възможност), подходящи и за 2 годишно дете .

Търся места, които са сравнително безопасни и не стръмни. Информацията на която попадам до момента е все за дълги маршрути по красиви, но стръмнички пейзажи.

Благодаря Simple Smile

# 254
  • София
"Пенсионерската" пътека - Железница - Бистрица - Симеоново - Драгалевци - Бояна. С малко дете всяка от отсечките се взима за около 2 часа. Абсолютно равни са, в гората на сянка. Няма, обаче, гледки. Или пътеката покрай Панчарево. Асфалтова алея, също равна, със спирки на  градския транспорт и в двата й края. Или с автобус  63 до Тихия кът над Бояна и от там или до Владая или до Княжево има хубави широки пътеки.

Общи условия

Активация на акаунт