Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 897
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 345
  • 1st floor
Утре тръгваме към Мелник. И се чудя- еко пътеката Мелник-Роженски манастир за три часа се минава в едната посока или и в двете. За един ден сме и се чудя как да видим повече неща. Планирала съм Попинлъшки водопад, Мелник-Рожен и Мелник-Златолист. Но не съм сигурна , че ще ни стигне времето. Последните две - пеша по екопътеките, не с кола.
Ние до златолист сме били с кола, беше над 20 км. Колко е пеш? Ако не се намали драстично времето, хич не ми е ясно как ще извървиш толкова път.Иначе, супер дестинация, ще чакаме снимки.
http://pirinadventure.bg/trails/melnik-zlatolist/
 Пише 12 км. Не знам как ще минеш и двете.
Laughing Явно само ми се ще да е по-бързо. С кола и аз съм ходила преди няколко години, но имам спомен, че страшно заобикаляхме по селата...

# 346
По въпроса с обувките -мАам си Joy с най-обикновени Адидас LK или каквито други имам за доизносване и не стават вече за градски условия. Кожени, за да избегна евентуално мокрене, ако завали или е мокро. Така ми е леко и удобно на крака. Качвали сме с тях и Рилски езера и до хижа Мальовица, където е основно камънак. Имам скъпи и хубави туристически-високи. Едва ги изтраях два дни да се мъча с тях и сега прашасват в гардероба. Тежки са ми и при продължителен преход краката ми кипват, въпреки дишащите уж подметки и дрън-дрън. Може би за зимни условия по стават, но не съм ги тествала още по това време на годината.

# 347
  • на земята
Здравейте,прекрасна тема!
Искам да попитам какво може да се види около язовир Въча?
Екопътеки ,пещера,всичко каквото се сетите?
Благодаря

# 348
.........,..
А Провадия - Айтос ми е много удобен при пътувания и е толквоа красиво наоколо, но е в такова състояние, че май ще се взима друг.

Като алтернатива препоръчам Ришки проход, по-широк, с добър асфалт, също много красиво. Peace

# 349
# 350
  • София
Надявам се да не е късно да споделя. Относно питането за Кърджали и моста до село Лисиците. Ние първо се изкачихме на хълма над моста . Там е крепостта Моняк. Не това е ценното, обаче. Има невероятна гледка към язовир Студен кладенец и в двете посоки. Линията и теснолинейката се виждат като детско влакче, а язовира - просто трябва да го видите!

# 351

Това заяждане ли е? Не съм спамила умишлено, но от телефон се получават гафове. Може просто за кажете, че не се отваря линка. А и темата е друга, аз спирам дотук с офтопика.

# 352

Това заяждане ли е? Не съм спамила умишлено, но от телефон се получават гафове. Може просто за кажете, че не се отваря линка. А и темата е друга, аз спирам дотук с офтопика.

ooo НЕ!
не не не е заяждане - ама Моля ви да ме извините ако така сте го приели !Не съм искала ни най малко - Моля ВИ
Аз отворих линка и видях Salomon и понеже супер много сум доволна от мойте маратонки ,които са на същата марка ,реших да публикувам и моя модел - в никой случай не като заяждане ( не сум си и помислила ) а като подкрепа в това , че са подходящи и удобни обувки за планината .
Много моля ,още веднъж за извинение ,съжалявам че сте ме разбрали погрешно  bouquet Hug Flowers Four Leaf Clover

п.п сега обаче видях , че всъщност моя линк не се отваря и верочтно за това сте си помислила така - получило се е недоразумение
ето ги моите обувки за планина от които съм доволна.
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 юни 2018, 09:16 от svetlinar

# 353
Joy Ок, недоразумението е изяснено!

Малко по темата, препоръчвам дестинация за еднодневна разходка - язовир Пчелина (не знам дали е споменаван назад). Има красив параклис, кацнал на скала - много е живописно! Нас ни валя дъжд, и не можахме да се разходим чак до него, така че пак ще се ходи... От София е на час, час и малко...

# 354
Да знаете хубаво място край София за разходка, от което да си наберем липа?

# 355
Благодаря
за Фотински водопади се сещам

Тук има и други
https://rodopi-map.org/turisticheski-marshruti/

# 356
  • на земята
Благодаря
за Фотински водопади се сещам

Тук има и други
https://rodopi-map.org/turisticheski-marshruti/
Много благодаря

# 357
Ние сме с Quechua боти(обикновените), доволни сме от още първото обуване, което бе от м.Паниците до хижа Рай и обратно за един ден Joy
Поносваме ги и зимата като има сняг, не са пропускали. Много са леки иза цената си са супер.

# 358
Вчера направихме разходка до Еменската екопътека и Гео Парк Зарапово.
Още на паркинга на Емен ни посрещна полиция с молба да изместим колата в центъра на селото,където има камери,защото масово се разбивали коли.Пътеката като цяло не е подържана,само в началото на единия й вход има някакви табели и малко след това подходящи парапети.За кошчета,беседки и пейки забравете....За знаци и някакви упътвания също.Ние лично разчитахме на постове от нета като ориентир. Иначе имаше доста хора,които в основата си част бяха румънци.Каньона е страшно красив,водопада също....Около час и половина ни отне прехода в едната посока като спирахме на доста места за снимки и не сме бързали.На мен лично не ми видя тежък маршрута,само на две места има по стръмни участъци/като единия може да се избегне,защото пътеката има два входа/.Бяха ме предупредили,че не е желателно да се водят деца,но такива имаше и се справяха успешно.
Село Вишовград и Гео Парк Зарапово са на 6 км от Емен.Пътеката е къса,около 10-15 мин.ходене.Входа й  заедно с табелите обаче така беше обрасъл с трева,че имахме малко лутане в грешната посока.Иначе приятно място,с буен водопад и три мостчета като от едната му страна стълбите не са много стабилни...,та хубавото беше,че може да се мине и от другата му.

# 359
  • София
Парк Небесните пасбища, след Правец, разклона за село Осиковица и след него - има табели. Пишман туризъм е, но за деца е супер. И като цяло е доста шантаво място. Всъщност, като се замисля, доста обикаляхме из "парка" в гората, докато го обходим. Има всякакви шантави неща, стари телефони и телевизор Опера в беседка, къщичката на бабата на Червената шапчица, мини църква, стълби по дърветета, юрта и истински кладенец, безброй пригодени люлки... трудно ми е да опиша, има доста снимки в нета, но и те не дават ясна представа Simple Smile Няколко компании си правеха нещо като пикник, макар че лично аз не бих го избрала за целта. Може би заради децата с тях.
На връщане минахме по второстепенен път под магистралата, за да врътнем кръгче в Правец, доста е страховито под виадукта Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт