Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 780
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 735
  • София
Днес бяхме с децата по пътеката от Бистрица до Железница. Много е приятна и на финала си направихме пикник св зоната за пикници на Железница. Въпреки че беше делничен ден там имаше хора, дори с деца и моите си изкараха страхотно. По обратния път тъкмо се отдалечихме от всякакви навеси и заслони ни заваля дъжд, ама такъв качествен дъжд беше... чак гащите ни бяха мокри. Много се смяхме и забавлявахме. Дари и вечно нацупения тийнейджър се хилеше с глас.
Другата седмица мисля по Алея на здравето при Банкя да ги заведа. Нали и тя е такава лека и равна пътека?
Аз като съм без мъжа ми и не смея много-много да се изсилвам.

# 736
  • София
В началото има малко изкачване, но с бавен ход е съвсем приемливо, сенчесто и има пейки. Има си комарчета от реката - сложете репелент. После е равно и накрая се слиза лекичко надолу.

# 737
  • 1st floor
И пеша да стигнем до там, само да не минаваме през гората.  Има път, и аз съм сигурна, но не знам от къде тръгва Rolling Eyes
И аз имах предвид това да се избегне гората, на мен ми бе много неприятна на слизане. Но нито знам от къде тръгва пътя, нито дали не е прекалено заобикалящ и дълъг за без кола....

# 738
Няма път за хижа Рай, през който да избегнете гората-там се стига през Паниците и въпросния път през гората, където не вървят коли. От запад може да се дойде от хижа Васил Левски, но си е много ходене и естествено в Балкана има гори...От север се слиза по Тарзановата пътека от връх Ботев-това вече си е изпитание. Всички маршрути са планински и прекрасни за туризъм.

# 739
  • 1st floor
Може би не се разбрахме. Аз говоря само за най-първата гора, която е около 20-тина минути. През нея се качваш до един черен път, пейки и табелка Централен Балкан. Гората е неприятна, особено на слизане, защото има листа и ситни камъчета и адски много се пързаля. За нагоре е ясно, че няма път.

# 740
Може би не се разбрахме. Аз говоря само за най-първата гора, която е около 20-тина минути. През нея се качваш до един черен път, пейки и табелка Централен Балкан. Гората е неприятна, особено на слизане, защото има листа и ситни камъчета и адски много се пързаля. За нагоре е ясно, че няма път.
Да, и аз това имах предвид. Ние на връщане слязохме, без да минаваме гората, но без пътека, напряко през полето, но ако трябва да се качим не знам дали ще се ориентираме за посоката.
Джина, благодаря за предложението. 2\3 от групата ще са без коли, но може да измислим нещо.
Без коли до Леденика Astonished То и пеша може да се отиде, ама ако е за разходка само си е ходене Simple Smile

# 741
  • sofia
До Леденика ще вземат такси, за Пършевица ми беше идеята, че няма как да стане. В понеделник ще бързат да се прибират, ама аз и децата може и да отидем до там.

# 742
Здравейте, на много места ни заведоха вашите разкази и препоръки, благодаря! Предстоят ни няколко дни в Банско, споделете любими маршрути там за еднодневно разходки с деца:)

# 743
Здравейте, на много места ни заведоха вашите разкази и препоръки, благодаря! Предстоят ни няколко дни в Банско, споделете любими маршрути там за еднодневно разходки с деца:)
Колко са големи децата? Ако са малки се качвате на Бъндеришка поляна и там може да изкарате цял един ден с кратки разходки наоколо. Ако са големи-и връх Вихрен е еднодневен маршрут. Друг много красив планински маршрут, но пак си има ходене е Бъндеришките езера с тръгване от хижа Вихрен. Първо е Окото, после Жабешко, Дълго Бъндеришко, Рибно и Муратово езеро. Маршрутът е кръгов, ако не ви се ходи много отидете само до Окото и Муратово после. Вариант с лифт е от х.Гоце Делчев до х.Безбог и после една прекрасна разходка до Попово езеро.

# 744
Някой ходил ли е скоро до Сопотски манастир и водопад?
Чудим се натам ли да поемем или по тази екопътека "Белица-Пещерата" https://opoznai.bg/view/ekopateka-s-belitza-peshterata

С дете на година и половина сме, изходна точка Пловдив. Сякаш повече ме привлича втория вариант, но пътуването ще бъде по-дълго и изнервящо.
Ако някой има впечатления, ще се радвам да прочета

# 745
А може ли да предложите равни зимни пътеки? Тоест да са по-слънчеви и около София.
Дойде август и почна да ме хваща депресията, че зимата наближава. Толкова да го мразя този сезон!
По пътеката от Бистрица често се разхождаме зимата. Около Дендрариума също има приятни равни пътечки, но поомръзват.
Просто не е същото, като да направиш един хубав летен преход.

# 746
  • София
На Витоша слънчевите и равни пътеки са по билото. Алеко - Физкултурник е равна, но под Резньовете е лавиноопасно през зимата. Равни са пътеките от х. Селимица към заслон Пинко и нататък към Владая. Ту са открити, ту в гора. Над Кокаляне е открито и сравнително равно. Хубав маршрут е от там към Железница, но отктм Железница има кошари и лаещи кучета.

# 747
  • София
Тази над Панчарево, както и панорамната около Витоша, в частност Железница- Бистрица са си доста равни.

# 748
Бекови скали. Както казах бяха в програмата за тази седмица. Следващата: червената скала и пещера Снежанка.

# 749
Колко са големи децата? Ако са малки се качвате на Бъндеришка поляна и там може да изкарате цял един ден с кратки разходки наоколо. Ако са големи-и връх Вихрен е еднодневен маршрут. Друг много красив планински маршрут, но пак си има ходене е Бъндеришките езера с тръгване от хижа Вихрен. Първо е Окото, после Жабешко, Дълго Бъндеришко, Рибно и Муратово езеро. Маршрутът е кръгов, ако не ви се ходи много отидете само до Окото и Муратово после. Вариант с лифт е от х.Гоце Делчев до х.Безбог и после една прекрасна разходка до Попово езеро.
Благодаря за идеите:) Децата са на 11 и 6, за  Вихтен ни е още рано:)

Общи условия

Активация на акаунт