Екопътеки и всякакви приятни разходки

• 132 758
  • 1 170
  •   1
Отговори
# 750
  • Русе
Поли, Сопотската пътека с водопад е съвсем лека и кратка, то е по-скоро асвалтов път, така че никакъв проблем за малко дете, но и самата тя не е кой знае каква атракция. Доколкото си спомням наоколо имаше парк, в който детето може да си играе.

# 751
В неделя направихме пътеката до пещера Снежанка. Лесна е и става и за малки деца. Ние се качихме с дете на 4 и половина. Пещерата много го впечатли, а самата пътека е много красива!

# 752
Включвам се да кажа, че ЦПШ до втора тераса на Мальовица, с двама тодлъра в раниците е успешна мисия.

# 753
  • Stuck in a moment
Привет, вчера посетихме Крушунските водопади. Голяма красота и умерено натоварване - точно от каквото имах нужда. Пътеката още в началото се дели на две - една е в ниското, до Синия вир, другата, с леко изкачване, е до пещера и Тайнствения водопад. Входа за водопадите е 3лв. за възрастен и 1лв. за дете. Има и минерален басейн, 12 лв. на човек, както и заведения за хапване. Единствено съжалявам, че не тръгнахме по-рано, за да ни остане време за Деветашката пещера. Мястото е посещавано, имаше доста хора.
Снимки:

# 754
Поли, Сопотската пътека с водопад е съвсем лека и кратка, то е по-скоро асвалтов път, така че никакъв проблем за малко дете, но и самата тя не е кой знае каква атракция. Доколкото си спомням наоколо имаше парк, в който детето може да си играе.

Благодаря. Никъде не отидохме в крайна сметка-прогнозата ни уплаши. Отложихме го за този уикенд, но пък ти малко ме разколебаваш Simple Smile макар да мислехме да съчетаем с културен туризъм, може би ще потърсим нещо друго в околността, че имаме нужда от досег с природата.

# 755

Благодаря. Никъде не отидохме в крайна сметка-прогнозата ни уплаши. Отложихме го за този уикенд, но пък ти малко ме разколебаваш Simple Smile макар да мислехме да съчетаем с културен туризъм, може би ще потърсим нещо друго в околността, че имаме нужда от досег с природата.
Поли, определено Сопотския водопад си е разходка за половин час. Ако не сте ходили до Екопътека "Бялата река" мисля, че ще ви хареса много и е наблизо.
https://opoznai.bg/view/ekopateka-biala-reka-kalofer

Бела Дона, чудна разходка Simple Smile Бекови скали и на мен са ми в плановете Simple Smile

# 756
  • Казанлък
Скрит текст:

В Сопот, мисля че има някакъв водопад в парка, но не го бъркайте със този, който е по-нагоре в Балкана.
Разходката до него е прекрасна.
Никакъв асфалт не е. Върви се по хубава горска пътека край Сопотска река. По пътя има много красиви падове. Самия водопад в момента едва ли е пълноводен обаче.
Разходката може да се съчетае и с качване нагоре по Сопотския лифт.
А, и не забравяйте да посетите и Дядо Стояновата воденица. Тя се намира до самата манастирска поляна.
Манастира на Левски също е прекрасно място.
Два пъти съм ходила до този водопад. Със снимките по пътя, спирания край реката и други красоточки разходката е не по-малко от 2 часа.
Не знам как някой може да отскочи там за половин час...Open Mouth

Ето и малко снимки от Сопотски водопад и пътека към него.
Самата манастирска поляна също е много красива. Снимките са от април.

Скрит текст:

И дядо Стояновата воденица
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 11:01 от AnMary

# 757
  • Велико Търново
Valpan, страхотно изглежда. А постройката с масичките какво е?

# 758
  • София
Водопад в парк има в Карлово (има и в Радомир, но предполагам, че някой се е объркал с карловския в случая, защото е близо до Сопот). А до сопотския се ходи около час. Знам че из нета пише 30 минути, но тези не са хора, аз толкова бързо не мога да тичам Wink

П.П. На един хвърлей от там е Аневското кале. С две ръце и пак толкова крака го препоръчвам горещо за посещение. Много е хубаво и интересно. А гледките отгоре направо спират дъха! Не е за малко дете, обаче. Доста е стръмно и хлъзгаво през гората. След това непосредствено преди крепостта има стръмно дере надолу и децата задължително за ръка. Ние ходихме със седемгодишен младеж и за деца на тази или по-голяма възраст е напълно ок.

# 759
  • Казанлък
Водопад в парк има в Карлово (има и в Радомир, но предполагам, че някой се е объркал с карловския в случая, защото е близо до Сопот). А до сопотския се ходи около час. Знам че из нета пише 30 минути, но тези не са хора, аз толкова бързо не мога да тичам Wink

Да, в Карлово има водопад в парка. В Сопот със сигурност има още един в самия град в подножието на Балкана, но все го пропускам. Аневско кале със сигурност не е за малко дете. Аз два пъти го планирам и все нещо става...
Аз също не мога да бързам по пътеките.  
Обичам да се наслаждавам на красотички наоколо. Тази пътека и околностите си заслужават еднодневно пътешествие.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 18:58 от valpan

# 760
О, и аз не обичам да бързам. А тези пътеписи из нета не веднъж са ни подвеждали. Аз мисля съм разказвала как мъжа ми ме юрна до Райското пръскало за един ден, чел-недочел за колко време се качва. Е, само до хижата стигнахме, защото ни достраша, че няма да успеем да се върнем по светло. Беше адски изтощително, особено и когато човек не е подготвен психически Grinning

valpan, много благодаря за разяснението и за снимковия материал!
Екопътека "Бялата река" също изглежда чудесно, отбелязвам си я.

Благодаря ви много, дано идния уикенд бъде слънчев и успеем да отидем, ще споделя после Simple Smile

# 761
За същият водопад говоря и аз. Ходили сме преди 2-3 г. Не съм гледала часовник, но си е кратка, ненатоварваща разходка. Да речем час със спиранията. Ако ги сравняваме с Бялата река примерно е може би една трета от времето. Имах предвид, че не става да си загубиш цял ден там. Манастирът, където  Левски е бил дякон, също много ме впечатли и мен. Нямам спомен обаче за Дядо Стояновата воденица Frowning Трябва да си прегледам снимките.
Ако не сте ходили до Сопот и Карлово, може да се съчетае с разглеждане на множеството музеи и къщи. Ако искате предимно разходка сред природата Бялата река е вашето място Simple Smile

# 762
  • Русе
Аз обърках Сопот с Карлово, за което много съжалявам. Просто наведнъж посетихме Сопот, Карлово и Калофер и явно съм объркала кое къде беше. Говорех, че водопадът, който е край парка на Карлово е много лек като маршрут. Но пък сега разбрах, че и край Сопот имало водопад, до който се стига с повече вървене сред природата.

# 763
Ние днес отидохме до Червената скала. Много лек маршрут подходящ за малчовци.

После минахме през местността Розовски вриз. Прекрасно поддържано.

Тези от Бекови скали.

Пещера Снежанка

Следват Фотинските водопади и крепостта над Пещера.

# 764
Как е пътят до пещера Снежанка? До къде може да се стигне с автомобил?

Общи условия

Активация на акаунт