Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 470
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Биопарокса са го изтеглили от продажба в целия ЕС, и аз скърбя за него Sad
Заведох днес баткото при педи, след като издекламирах какво давам и го прегледа, заключението й беше "няма какво да добавя или променя в нещата, които му давате"  Mr. Green
Африканчо, второ мнение задължително  Peace

# 106
  • София - Варна
Като пиша от телефон, пиша като австралопитек.

Така...
Водих я директно с такси при Алексиев. Нямаше го, беше затворен кабинетът. Предполагам, че е било твърде рано.
Аз съм я водила при Алексиев на 4 месеца заради къдрав пръст, да го види, че не знаех какво е това тогава.
Водила съм я и в Горна баня за профилактичен. Не е имало проблем при никой лекар. Гледали са ставите.
Отидох в Горна баня днес, след Алексиев. Там се падна лекарят, който е преглеждал и нея, и баткото.
Каза, че ортопедично няма проблеми, здраво дете ортопедично е. Че още не знаела какво да прави с краката си.
Тя го прави това с левия крак - да го сгъва в коляното и после да го вдига като щъркел от край време, още отпреди да може да стъпва, като съм я пробвала, и дори сега, когато има повече опора все пак в левия крак отпреди, пак го държи леко сгънат в коляното, после го сгъва съвсем и го вдига, след това вдига и десния; то и сега не може напълно добре да стъпва още, има си опора, ама не е както беше на баткото примерно на тия месеци, за което пък педиатърката с ехографа иска да ни гледа невролог, защото детето било с намален мускулен тонус и забавено двигателно развитие - това че си вдигала лявото краче пък не значело нищо според нея.... Отново различни неща чувам.
Същите песни ги слушах и за баткото, тогава дори го водих на невролог. Жената ми каза, че детето е със забавено двигателно развитие, защото на 7 месеца и 2 дни не може да седи седнал самостоятелно, и все още не може да се върти от гръб по корем, камо ли обратно (това го усвои на 8 месеца), и че след 3 месеца трябва да имаме контрола, за да се види дали още има забавяне, а дотогава аз всячески трябва да го ръчкам, ровча, упражнявам вкъщи, за да му се подобри мускулният тонус и да стане с нормално двигателно развитие. Аз не успях да го ръчках, но след 3 месеца не го заведох на невролог, защото той взе че проходи (на 11 месеца и половина) и аз мирясах.
Оттогава си имам ендо наум и не съм се притеснявала за бебето. То всичко прави по-рано от баткото, като изключим опората на краката де.
Дори за асиметрията при двата крака не се тревожех, но вече явно трябва да се тревожа.
Не знам вече. Сега остава невролог. Или да оставя детето и да не се занимавам.
Този неврохихург явно си е маниак така да се каже. Поне ми е успокоително, защото едва ли такъв човек би изпуснал импресионна фрактура. Пак каза, че дупката не бива да ме тревожи, не е фрактура това, да не мисля за гърч и епилепсия. Ако детето е добре, да не го водя повече. Ама аз така се притесних с приказките за крака, че забравих да задам всичките си въпроси.

А сега мисля да пропуша отново...

# 107
Сега си спомних, че за сестра ми са казали, че едното краче й е по-късо. Пак калпав лекар. Пак притеснения за майка ми. Да ги хванеш и да ги нашамариш направо такива.

Според мен, щом ортопед се е произнесъл, че няма проблем , да мирясаш викам Grinning

Моят пък беше не с намален мускулен тонус, а обратното. Не знам как се води. Много стегнати мускули. Като проходи, падаше като талпа, без да пружинира като другите деца и да си сяда на дупето . Rolling Eyes Това си е моя диагноза, не съм го водила по лекари. Само на ортопед-там нямаше проблеми.

# 108
  • София - Варна
ама то намален мускулен тонус е друго. То и моят е само мускул, то като не яде.... какво да е. Mr. Green няма грам месо. Но аз съм леко така, така че има и ген. предразположеност, а той прилича изцяло на мен.
А те имат предвид - като не успява да изпълни дадено умение в усреднения период, в който трябва да се изпълни - тогава се води, че е с намален тонус... или забавено двигателно развитие...

# 109
  • Северозапада
Африканчо, ако искаш вземи още едно мнение на ортопед, ама както те чета, май си е добре детето. Моята беше като Тетиното - вдървено, та чак дървено. На 6 месеца седеше стабилно, но само ако аз я сложа седнала. Никакви напъни да се мори сама. От корем на гръб се обръщаше, поради простата причина, че не обичаше по корем да лежи. На 7-8 месеца се изправи сама в кошарата, но не помня да е повтаряла упражнението. На година ходеше, но само ако я държим за ръка. Не съм я водила като по-малко бебе, чак като проходи. Не съм я държала и на ръце да скача, не че се е напъвала и за това. На около година скачаше в едно бънджи, но само на музикален фон. Абе добре, че не съм чела и никой не ми е вкарвал мухата,  че вероятно щях да я разкарвам по лекари.

# 110
Моето седеше с изпънати напред крака. А не сгънати в коленете, нали се сещате как седят бебетата - крачката сгънати навътре, сгънати в коленцата. Моето тц....напред кат мотовилки. Rolling Eyes Глождеше ме,че не е като хората, ама...Една стара педиатърка помня идва, сложи по гръб и се опита да му сгъне крачетата и да ги разтвори настрани, така щото  да опрат леглото....ами не стана, не можа докрай...нещо спастични мускули май се водеше newsm78

Ама като чета Мравето, не е било само моето...

# 111
  • София - Варна
Уфф, и такива работи ли имало.

# 112
  • Северозапада
На мен една педиатърка ми каза "повече масаж". Детето беше на 3 месеца и почти не си беше отпуснало юмруците. Абе поотпусна се, ама и до сега не е от най-активните.

# 113
  • София - Варна
Моята още си държи юмруците свити... А е на 8 месеца. Сега и това...
Може да я заведа и при Алексиев.
За невролог се чудя.
А между другото тя беше полузаспала, като я преглеждам тази п едиатърка и нито искаше да стъпи, нито нищо. После заспа, след като си тръгнахме.
Мен не ме тревожи опората на краката. Тя вече я има горе долу. Имам приятелки, чиито деца на 1 годинка нямаха опора и проходиха след годинката.
Ами това че сгъва единия крак... дори кат седи с левия крак, е леко сгънат е коляното, другият е опънат. Ще видим. Това не ме тровеше... до днес.

# 114
На мен една педиатърка ми каза "повече масаж". Детето беше на 3 месеца и почти не си беше отпуснало юмруците. Абе поотпусна се, ама и до сега не е от най-активните.

Да, и на мен така ми казаха. Даже го водих на рехабилитация ли се казваше, при една невроложка, но масажа и раздвижването го правеха физиотерапевти. Но за кратко, след като тъпата невроложка каза, че докато не направи една година, не може да се каже има ли увреждане или не. Акъла ми изкара, не обясняваше като хората, така и не изплю в какво се съмнява, а само така общо хвърляше фишеци #2gunfire Накъртила ми се е душата от некомпетентни и калпави лекари, дето две думи като хората не могат да обяснят на родителите...

Господ да ги пази децата, че опрат ли до лекари Rolling Eyes

# 115
Абе и моето на 2 мес не можеше да държи главата нагоре, лежейки по корем.Също седна чак на 8-9 месеца, никой неми е казал че може да има забавено развитие,но  на 7-8 мес се изправяше, а проходи на 11 месеца и половина накъде.

# 116

А сега мисля да пропуша отново...
Joy Знам, че не ти е смешно, но не се сдържах. И на мен ми иде да пропуша на моменти въпреки, че не пуша от поне 6 год

# 117
Да ви споделя, че много бебета се раждат с блокади. Чисто физически, те пречат понякога на моторното развитие. Понякога от самото раждане. Моето например не можеше да спи на дясно. Не си въртеше главата натам. Въпреки физиотерапията в болницата понеже стоя там е седмици. Накрая го заведох на остеопат на 3 месеца и след 3 сеянса това дете си мърдаше спокойно главата и като бонус се успокои и взе да спи. Преди това спеше на пресекулки по 10-15 мин

# 118
Остеопат е боуен или нещо друго?

# 119
Не е боуен. Чувам от приятелки, че тез боуен терапии са нашумели много в България. Аз ходих на "нормален"  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт