Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 403
  • 737
  •   1
Отговори
# 15
  • shumen
Лисе,благодаря за новата тема.
Африканчо,успокой се вече.Според мен също няма нужда от ЕЕГ при бебето.То и да се отключи епилепсия няма как да разбереш предварително.А при теб всичко е от притеснението и хормоните явно.Оправяй се и ти,че трябва да гледаш децата.
Ясмина,ужас.Аз затова предпочитам да сме сами,ако му правят нещо,защото има ли друг откачам повече.Първия път като лежахме в болницата нали започна да повръща и му сложиха система и знам как се удържа.Той за 2-3 часа ни направи луди мен и още 2-3 сестри.То не беше искане да става,да му се пикае,да му се ака,да не знам си какво и накрая аз едва го изтърпях,а едната сестра и малко му се скара,че се кротна.
Моме,аз само като чуя,че някои кашля така и направо с 200 изчезваме.Днеска точно така една майка ми се чудеше защо го махам и го дърпам да си ходим от площадката,а нейното яко бухаше,а според нея му нямаше нищо.

# 16
То понякога бухането е на алергична основа ама ние няма как да знаем. Тук никой няма да държи дете в болница което така буйства. Те затова ни изписват толкоз бързо. Видят ли че детето живва и айде пътя за домашно лечение. От една страна и за мен по-добре, какво да го правя в тая стая, а и още повече зарази. Просто стабилизарат и изписват.
Африканчо аз само изследвания пусках, уж всичко в норма, но аз не бях ок. След 2 год усетих нагласа някаква от само себе си. Хормон не съм спирала.
Мария капките са хомеопатични. Не знам при вас какви има, може би да потърсиш с тази съставка просто

# 17
  • shumen
Лино,тука държат в болницата докато изтече клиничната пътека.Не ме питай как съм го удържала 8-9 дни в болницата.

# 18
  • Варна
Уф, Борислав пак кашля ужасяващо, сухо и неспирно, единствената разлика с преди 2 месеца е, че е бодър и засега няма температура! Ще се гръмна, честно, 40 лева хвърлих за капки и сиропи, никва файда! Писна ми! Давам синекод, демефан, ериус, чайове, не спира бе, кашля нон стоп! И сопол има пак. Ходихме на дежурен кабинет, от гърлото било, имал леко жълт сопол. Изписа синекод, ериус, тобрекс и антибиотик Клацид. Засега не съм дала антибиотика, какво мислите, да го давам ли??? То стана през 2 месеца антибиотик, без изследвания, без нищо, при добро общо състояние, но неспирна кашлица да го дам ли? КАКво да дам друго, как да я успокоя тая проклета кашлица???

# 19
  • СОФИЯ
Аз на дежурен кабинет не стъпвам вече.Миналата зима от болницата ми казаха по добре при тях да я заведа ,отколкото в дежурен кабинет.два пъти съм я водила като по малка и двата пъти АБ,имам чувството че и за прозрачен сопол изписват директно антибиотик.

# 20
  • Варна
Ми и нашите са същата работа... Ама съм сама с дребния и не ми се разхожда по таксита, той много кашля. А и предния път ни се скараха в болницата, не сме били спешен случай. Затова реших да ида в дежурния кабинет, поне да го преслушат и да ми кажат демефан/синекод ли да давам или проспан, щото имахме спор с ММ. Поне за сиропа съм познала. Но тъкмо поспре да кашля и си помисля, че разрежда пристъпите и започва пак, чак се дави. Ужас някакъв, тая зима ни такова таковата!

# 21
  • София - Варна
Данаека, и аз мисля да се въздаржим от ЕЕГ. Ще видим другата седмица какво ще кажат и тия от Пирогов. Продължавам да гледам дупката. Все ми се струва, че расте. И че може да решат да правят скенер заради нея.
Днес пак центровах бебето, тоя път право в десятката. С едното око гледам баткото какво прави, докато бебето седи на леглото, с другото око давам пюре. И като залитна - право в бурканчето. Сега си имам индийка вкъщи. Поне не рева де, дори май не разбра какво стана. Та се надявам да не е било силно.
Лино, точно така съм сега - идеални изследвания на хартия, ама иначе не съм идеална.
Месечинка, и аз имам подобни впечатления от дежурни кабинети. Връзват си гащите с тия АБ.

# 22
Месечинка, студен инхалатор нямаш ли? През час-два прави с физиологичен разтвор, и никакви миризми на готвено, ароматизатори и препарати.

# 23
  • София
Месечинке, да не те плаша, но при нас абсолютно винаги с такава кашлица започва бронхит. Докато е суха все още не се чува нищо в дробовете, но го следи задължително и ако започнеш да чуваш свирене или хрипове най-добре започвай АБ. И моето 2 пъти пи АБ в рамките на 3 седмици  Sad, но си беше наложително, първия път беше 5 дни с 40 градуса, а втория беше сега със зверския бронхит. По-лошото е, че и в момента пак не е в перфектно здраве, минахме вече през "боли ме ушенцето", т.е. лепнала е поредния вирус и сега влачи някакви леко жълтеникави сополи и гърлото я дразни, но не е вдигала Т, надявам се само с това да се разминем.

# 24
  • СОФИЯ
Не знам...Аз не всеки път успявам да преценя от какво е кашлицата ,понякога ми се струва,че не е само от хрема и я водя през ден при ЛЛ.на нея поне и се доверявам .Иначе моето дете веднъж е пило сироп и имам чувството,че стана по - зле кашлицата.

# 25
  • Варна
Нямам, да му се не види... Предния път взех от една приятелка, ама не ми е удобно всеки път да го искам... Май ща не ща това ще е една от следващите ни покупки, егати. КАкто не знаех какво е това ларингит, така сега разбирам. Макар че според докторката не било ларингит, ми какво е тогава, пак подобно звучи, може би една идея по-добре и не е отпаднал.
Светле,
веднъж е имал бронхит и да, и тогава така звучеше. Но пак имаше температура, сега няма. И при алергична кашлица така звучи. Ще следя, да, утре сигурно и при нашия лекар ще го заведа, ако пак така кашля. Ако не го помъкна още тая вечер. Или ако не дам антибиотика. Аман, бре, аман вече...
От сиропите за кашлица и при него става по-зле. Затова само синекод и демефан вече, ако отхрачва тогава нищо не давам и си свиркам. Сега се облече и излезе на терасата и май спря да кашля. А тук имаше такава противна мъгла допреди 2 часа, сега напече.

# 26
Месечинке, ти АБ капки ли капа преди в носа? Сега изписаха ли някакви пак АБ за нослето?

Два пъти така ми е кашлял, вирусен ларингит си беше, не е слизало надолу към дробовете. На Месечинка детето доколкото помня, също не е предразположено към белодробни усложнения, затова си мисля, че е от сопол/гърло/ларингс.
Почвай ериуса . Калциев глюконат ни е изписван при ларингит на нас също. И АБ капки за сопола.

Утре при вашия лекар, и едни кръвни евентуално. Да проверите дишането пак..

Тенджера с вода на котлона и да диша отгоре малко. Студен въздух-но то вече не е студено навън пък.

Т не разбрах има ли или още не?

А, писала си. Утре бягай на вашия лекар сутринта тогава...

# 27
  • София
Ами то моето си е малко кекаво и дробовете са ѝ слабо място, но абсолютно винаги като прави бронхит започва с една суха давеща кашлица и не може да спре да кашля, кашля на всеки 5 секунди и чак повръща понякога от давене. Така по 1-2 дни и после вече и хрипове се появяват, кашлицата я разрежда, но става дълбока, после и влажна. В интерес на истината е имала  и от гърлото разни подобни пристъпи, ама тогава е придружено и с хъмкане или звучи като лаеща и не ѝ е чак толкова дразнеща.

# 28
  • Варна
Преди не изписаха, сега изписаха тобрекс, слагам го. Нашият доктор е втора смяна утре, след работа чак ще мога да го заведа... Егати значи. Калциев глюконат не е пил от малък, бях го забравила. Може и да взема, той поне е евтин. Че ми писна да рина пари и да няма полза. Сега ще сложа една тенджера с вода.

# 29
При нас като има кашлица винаги започва така, първо покашля малко, после става непрекъсната, буквално всяка секунда и се мъчи така с дни, докато я овлажни и започне да отхрачва. Когато за първи път ползвах демефан много бързо подейства и за 2-3 дни почти спря да кашля, но след това съм давала пак и вече всякаш не му помага. На нас в такива случаи ни изписват глюконат, противоалергично и инхалации с пулмикорт, ако не помогне - вентолин. Антибиотика е в краен случай, когато нищо не помага или ако има Т. Карал е доста бронхити без Т и са минавали без АБ. Като се замисля не съм давала АБ без детето да има Т. Също при ларингитна кашлица са ни изписвали близалки анги септ, джуниър ангин - сироп или Исла мус - за смучене.

Общи условия

Активация на акаунт