Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 405
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
Моето като се разкашля така през 5 секунди значи е задръстен и пускам вентолина. Сега пие аб и пак кашля
Месечинка не че нещо ама ми се струва леко карате зимата поне от това което към чела викаш преди 2 мес и сега..нищо не е...пу пу ще се оправи. Вземи един инхалатор
Има топли и студени бронхити. Ние караме студените без температура и аб не са ни изписвали за бронхит. То и това оставаше, тъй или иначе си пие всеки месец аб за ангина

# 31
Слагай тенджерата. Или в банята гореща вода, да стане пара-което ти е по-лесно.
Демефана не облекчава ли поне малко нещата?

Моят така чак му се насълзяваха очите от кашлица, и се зачервяваха. Първите дни на ларингита. Голяма мъка си беше..

Калциевият глюконат е и той за отбъбване , да не направи спазъм на ларингса. Така ми каза педи първия път-щото я питах за какво му го изписва. Каза почвай го, да не ти направи спазъм на ларингса. Е, не ми направи де, но от тогава помня за какво се дава тоя глюконат...

# 32
Месечинке, от тенджерите с вода моето само по-зле става, следи и проветрявай, ако и твоето го дразни. В банята добре му понася, особено ако не е много парата.

# 33
Аз това щях да казвам на някои топло на други студено им трябва. Трябва да се изпробва. Слагай вечер кампрес, през деня сок от лук и мед, черна ряпа и тнт.

# 34
  • Варна
Сложих тенджерата, честно, сякаш започна да кашля влажно... Дано има ефект. Сега се мести от котлона на прозореца, ту студен въздух, ту пара. И лекарката вика, че мъглата и влагата дразнела, но моя сякаш не го дразни. Джуниър ангин исках да му взема вчера, но нямаше и взех Фитолор, ще умра от яд, можеше и да не се стигне дотук. Но верно като че ли разреди кашлянето малко, стискайте палци!

# 35
Аз не бих редувала така студено топло когато гърлото и гърдите са затоплени от парата Peace

# 36
  • Варна
Уф, и ти си права. Но реално само гърлото се овлажнява, той е поне на една ръка разстояние от тенджерата, а и навън не е особено студено. Но спря вече да се показва на прозореца, само го карам от време на време да се качва на столчето пред печката, тенджерата е на вътрешния котлон, за да не вземе да я бутне и само маха с ръка над нея и вика "ела насам, пара!".

# 37
Моя беше малък когато го слагах над тенджерата...биваше.

# 38
След топла инхалация,топъл компрес,не се излиза поне 2 часа навън.От кога капеш капки?Габи от капки за нос,винаги се разкашля повече,особено от аб капки.

Последна редакция: нд, 05 мар 2017, 17:40 от umi zoomi

# 39
  • Варна
от днес.

# 40
  • София
Месечинке, в началото на хремата и при положение, че има обилна хрема, бих започнала съдосвиващи капки - ксилометазолинови или нещо подсушаващо от рода на виброцил. Не разбирам защо сте с тобрекс - нали няма гноен секрет, ангина, не го болят уши Sad (пу-пу)?

# 41
  • Варна
Аш, аз назик си слагам от 3-4 дни вече. Започнах тобрекс, защото ми писна, той на практика от месец е с жълто-бяла обилна хрема, със запушване на носа, с изключение на максимум 3-4 дни по-миналата седмица, след което сополяците лека полека взеха да се връщат и особено сутрин са обилни, гъсти и жълти. Аз, дето съм абсолютен противник на АБ капките в носа тоя път направо си ги поисках. Писна ми от тез сополи гнусни! Такова чудо не помня, освен преди 2 години и половина, точно след последния пентаксим, когато хремяса и три месеца влачи жълто-зелени сополи и кашля, напук на всички капки, които изкапах.

# 42
Абе и аз бих изписала АБ капки в този случай. Де в носа, де в гърлото ще се стичат - все ще помогнат. Нека поизтрепят там малко сган...

# 43
Тук като питах за такива капки лекаря ми вика абе може и да има ама няма да ви трябват  Joy
Никога не са ни изписвали аб капки за нос
Смешно ми е ама си мисля, че трета сливица му прави всичко. Винаги има нещо в носа което го забелязвам вечер, нищо не се стича обаче навън. Явно все назад

# 44
  • София
Месечинке, дано помогнат в този случай.

Ние имаме проблем с третата сливица на каката и постоянно сумти. В общи линии на нея помагат само кортикостероидни капки, но много рядко слагаме. Към АБ капки прибягвам, като започна да виждам червени петна по небцето или пъпчици по дъгите.

Общи условия

Активация на акаунт