Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 498
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Lino, според мен не е вярно, че се създава по-добър имунитет, когато детето е изложено по-често на вируси (т.е както е в немските градини, според обсъжданията тук). И при вас, и при нас боледуват еднакво. Не го мисли  Hug. Просто майката на дете без усложнения не се притеснява да остави детето в ДГ при обикновена хрема, защото дали вкъщи, дали в градината ще оздравява - за нея е все тая. А обяснението, което си чула, по-добре да седи в градината, за да му се засили имунната система ...  Whistling ... е тра-ла-ла за мен. Ако имам притеснения за честите боледувания на детето ми, ще съм 30 пъти по-притеснена за разболяванията, ако то ходи на градина.

Моите пак са леко хремави за 888-и път от септември насам Rolling Eyes.

# 496
Тете, малко късно, но благодаря, че се включи за дюстабана. Като стъпва стъпалата й изглеждат почти без свод, а на едното краче обувчицата леко се износва от вътрешната част на петичката. Алексиев каза, че е напълно нормално, никакви стелки. Баща й е със смъкнат свод и стъпва като мечка.
Ние също сме с хрема, Аш. Втори ден, давам Цинабсин и пръскам с фр. Май ще взема аб капки, че ме е шубе.

# 497
  • София - Варна
Тия приказки за създаването на имунитет чрез излагане на вируси са точно тра-ла-ла. Интересно е, че и на мен постоянно ми се повтарят от всеки. Хората го вярват това. И млади, и стари.

# 498
И аз съм на същото мнение. Има деца, които не боледуват сериозно и нещата стоят само на ниво сополи.
Имам  приятелка в Германия, която пусна детето на 1г на ясла. Спука се да боледува и да отсъства, но тя упорито не го спря тотално от градина, за да учело немски. Даже и майка й отиде от БГ, за да го гледа, докато е болно. Последно ми се оплакваше, че 20дена е на аб. За мен това е луда работа.

# 499
Тра ла ла е и за мен. Отдавна го твърдя.

# 500
Ами аз от това което чета масово е така, че децата боледуват първата година. Дори и много майки от градината с които съм говорила така ми казват, по групите така чета. Като цяло рядко някое дете и втората година да боледува. В смисъл те пак карат нещо си, но вече не едно след друго. Та може би в този смисъл ми го казват, че като мине тоз адаптиращия период с градинските бацили и се подобряват нещата.
Иначе аз тъй или иначе слушам вътрешния си глас и не бих го пуснала ако не е добре

# 501
  • София
Силве, дано се оправите бързо. Ако смяташ, че АБ капките са ви необходими, давай смело. Аз ги о-панадолих големите на бърза ръка. Като се замисля, май винаги така процедирам.
Скрит текст:
Малкият е при баба си, защото с големите утре пак сме на изпит  doh.

Лино, пиле, те боледуват по-малко - евентуално, защото порастват и от това се засилва имунитетът, а не заради супер благотворното влияние на градината върху детския имунитет (даже е по-правилно да се каже "въпреки" градината). Такива са децата навсякъде по света. Някои напротив - с възрастта стават още по-болнави. Ей ме и мен, ако беше до изболедуване на всички вируси, сега трябваше да съм най-здравият човек на света, ма на - като се появи нов вирус, първа се нареждам на опашката с билетче и му махам, и му се усмихвам.

# 502
Аш  Laughing
Абе по друг начин си го представях това с градините  Mr. Green Каквото такова.

# 503
  • shumen
Силве,да се оправяте бързо.Ако има нужда от АБ капки и съм за.
Лино,и аз мисля,че тези приказки за създаване на имунитет са пълни глупости.
Аш,дано се разминете само с леката хрема.
Танита,за ледени айряни не знам дали дават,но при нас знам от моето дете,че пият вода от диспенсъра и като го питам топла слагат ли им казва не,на стайна Т.А зимата според мен тая вода си е студена.
Тете,при нас лично съм виждала как отварят прозореца в градината,за да се проветри.
Месечинке,да се оправя скоро Борето.Аз онзи ден затуй се карах при нас със сестрата и една майка,дето детето и буха яко,а тя ми твърди,че му няма нищо.Писнало ми е от такива.Техните деца може да не боледуват,но моето от една хрема и прави я бронхит,я нещо друго и все в болницата завършваме.
Моя пък днеска беше с леко зачервено око,но няма гурели.Добре,че имах Тобрекс и капнах и да видим сега утре как ще е.

# 504
Дани,при стайна темп.20 гр.не е студена водата,а за проветряването...няма да коментирам.Не стига,че цяла зима са затеорени,но и цял ден на затворено да седят...
И да не спамя,да кажа,че сме на киртикостероид в носа 2 мес+2 мес.ериус..Не знам дали ще я подложа на такава химиотерапия...А и по вечеря пак се разкашля,все едно нещо и дразни гърлото.Писна ми!

# 505
Здравейте, не знам вече къде да се оплача. Тук още не съм писала. Имам две деца на 5 и на 7. Живота ни минава от едно лечение на друго. Болестите се предават от едното на другото, въпреки жалките опити за разделяне в един апартамент, с много малки изключения. Ходенето на градина е лукс - след 3-4 ден сме болни. Живеем в постоянни ограничения, изолация и следене на това кой от познатите ни е болен, за да избегнем контакт. Планиране на почивки, излети и т. н. е невъзможно, всичко се случва последния момент. Не пропускаме месец, освен ако не съм ги спряла от градина и не ги държа в изолация. От разходките на открито не се ограничаваме, но сме крайно ощетени откъм социална среда и контакти. Чаках с нетърпение да настъпи и чудото на седмата година, когато като с магическа пръчка спират да боледуват и минава уж по-бързо, е при нас няма такова нещо. Нищо не се променя. Голямото ми дете е с рефлукс, който понякога доста усложнява нещата, беше с трета сливица (уж я израстваме вече), с поставена диагноза алергичен ринит само от преглед. Проведох лечение 1 месец заради това, после реших да го заведа на друг алерголог, направиха ни проби и заявиха, че няма алергия. Водила съм ги на физиотерапия за синусите и сливиците, с повече ефект при по-малкото ми дете. За добавки за подсилване изобщо няма да говоря, какво ли не съм давала, само лятото по 1-2 месеца не им давам нищо.
Последната ми надежда бяха препарати от рода на рибомунила, към които съм била винаги против, но тази година склоних да давам, по лекарска препоръка и трябва да кажа, вече на петия месец, че аз ефект не видях. Единствено се промени картината на боледуване - вместо обичайните обилни, безобразни сополи с кашлици и ларингити и инхалации с пулмикорт сега започнахме да вдигаме температури като луди.
Вече повече от три месеца давам витамини, екомер, клеева тинктура и пробиотик, наред с рибомунила, е нямаше подсилване този организъм.
Не знам какви лекари да търси и какво да им давам вече съм изгубила надежда. Ако някой знае някакви специалисти във Варна, където да ги заведа, много моля да сподели!
Извинявам се за дългия пост!

# 506
  • София
AnnG, това с изолациите и липсата на социални контакти, заради болести все едно аз съм го писала. Simple Smile
Аз съм от София и знам тук специалистите. Но искам друго да те посъветвам. Не им се връзвай толко много на болестите на децата, защото аз бях така с каката и сега нямам сили и нерви за боледтите на малкото. Сбабичосах се и остарях от нерви и обикаляне на болници.
А това, че вдигат Т вече, означава, че са вдигнали имунитета. Деца, които не вдигат Т, имат слаб имунитет и не могат да се борят с вируса. Казвам го от личен опит. Имаше периоди в които каката ми вдигаше по 40*, но от честите боледувания повече от 37,5 не вдигаше и правеше пристъп след пристъп.
Всичко ще се оправи, децата още малко ще укрепнат, ще порастнат и ще разредят боледуванията. В първи клас също боледуват от стрес, но после вече е по лесно!
Успех ти пожелавам!
За Ади да ви кажа. Понеже миналата нощ беше петък срещу събота и по традиция си кашля, е не се размина и сега. Кашля, но значително по малко От преди. През деня, ако не тича и беснее не кашля. А и се събуди с пълен нос със сополи. И викаше сутринта "Сополи", " Сополи"... Simple Smile
Е после през деня нямаше..., странна работа.
Днес излизах на пазар и от където минах, само кашлици чувах от млади и стари...
Бързо оздравяване на всички!
А, и друго нещо сега ме притесни. Днес забелязах две по бели петна от нормалния тен на кожата на Ади на гърдичките от дясно. Едното малко петънце, а другото доста по голямо. До това по голямото има и по тъмно пигментно петно. Сега за витилиго съм се притеснила.
Ще я наблюдавам, дано е нещо безобидно!
Един уйкенд спокоен да нямам!

# 507
  • София
Уми, и на нас са предписвали КС в носа. Понякога също се колебая, но мисля, че е възможно предписаното във вашия случай да помогне. На моя близка децата често боледуваха и тя се дърпаше за КС и за антихистамините, но децата взеха, че се стабилизираха сами. В други случаи става по-зле. 

Лино, предполагам, че детето ти ще изгради имунитет с растежа. Моите тази година като че ли карат с една идея по-леко вирусите (пу-пу). Дано намериш и лек за ангините. Вас като че ли това най-често ви мъчи.

Ние тази сутрин сме мъничко по-добре.

# 508
  • shumen
Уми,да се оправя скоро Габи.Аз бих сложила КС в носа във вашия случай.Може и да подейства.
Аш,радвам се,че сте по-добре днеска.
Лино,дано изгради имунитет с растежа малкия.Виждам,че е горе долу колкото моя.Ние в яслата правехме ангини,а сега сме на бронхити и ларингити.
Гери,и аз съм така.Сутрин носа ми е пълен,а после няма нищо.

# 509
Дано се преборят,Аш. Стиснати палци и за предизвикателството!   Wink
Нашият сопол се сгъсти и жлътна, няма какво да го бавя, днес ще купя аб капки (мисля да взема Тобрекс).

Общи условия

Активация на акаунт