Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 477
  • 737
  •   2
Отговори
# 510
annG аз пък имам друго мнение по въпроса Simple Smile
Детето ми е на 7. Боледуваше през стандртната картина. Сополи, кашлица, ларнгит, спазми по веднъж на сезон.
В градината боледуваше често. Първата година всеки месец че и по два пъти.
2016 e боледувал 2 пъти единят пи АБ. От началото на 1 клас е отсътвал от училище 3 дни.
Никога не е вдигал температура от вирус. Вдигне ли температура е ясно че е нещо бактериално и е за АБ.

Спрях всички имуностимулиращи след 1  год в ДГ. Прочетох и разбрах, че освен че карат имуната система да работи на макс и тя после трудно се преборва с вируси - файда от тях няма.
Записахме го на плуване. Даже и на минус 20 ходи. Влачи сопол от време на време но бързо минава.
Често е на планина. И спряхме ограниченията. Файда от тях не видях.
Успех ти желая с преминаването през този етап.

# 511
  • гр.София
Аз пък от миналия февруари когато направи ФГ психясах и постъпих точно като annG. Пълна изолация когато неможе да сме навън, играеше само с най-добрата си приятелка, на открито постоянно следях дали наоколо има болни. Ако видех сопол или чуя кашлица, за ръка и се махаме. Като гледам за почивки, търся малки семейни хотели и през седмицата, за да няма повече хора. И т.н и т.н .Не се разболя до септември, половин година здрав. Няма как, в затворено пространство със сополиви или болни деца да не лепнат нещо. Има смисъл от ограниченията, обаче пък за психиката не е добре  Mr. Green .
В имуностимулантите и аз загубих вяра, пробвай повечето хвалени на пазара и полза не видях. Освен от Биозин кидс, и сега от коластрата съм много доволна. Не давам от два месеца, но поръчах нова опаковка. Не че не е боледувал, но всичко се ограничаваше в сопол и един вирус със Т, но всичко приключва за 5-7 дни.

# 512
Подкрепям казаното от Хоуп.  Peace Плюс че за мен антихистамините, които ни изпсваха за третата сливица и хремата по за 20-60 дни допълнително сваляха имунитета. Спрях ги на своя глава. Качествена храна, спорт, планина и море възможно най-често и продължително определено повлияха при нас.

# 513
Аш благодаря, думите ти имат благотворно действие върху мен  Hug
И аз подкрепям Хоуп. Просто съм ужасно страхлива, не карам кола поради същата причина иначе да съм го метнала на плуване. Но няма как зимата да го водя без кола. Ма съм решила поне да се пробвам за книжка пък каквото сабя покаже  Mr. Green За имуностимулантите май обратен ефект се получава. Четох някъде, че се дават само при боледуване и то няколко дена
Тук има доста майки; които страдат от тази социална изолация.
И аз като Геригер се бабчосах от притеснения. Даже на теб евала, че и с 2 деца си. Аз затова за второ не мога и да помисля. Сили няма да имам.
Моето е хремясало, ама какви сополаци само....той по принцип ако не броим това, че вечер все едно има нещо в носа дето го мисля за трета сливица, не ми е хващал от миналия март така сополи.  Сега ще се загнезди вируса в сливиците  #Cussing out

# 514
  • София
До гени и до годинки си е с боледуването, моето като всеки ден е на тренировка - от понеделник до петък на фигурно всеки ден, събота и неделя на плуване, та,  да не би да не боледува. Е, боледуването вече не е като в яслата, тогава беше кошмар наистина, но боледува си доволно. Има си наследствеността за астма от баща си и при всеки по-сериозен вирус е с обструкция на бронхите. А той все още ми хрипти, 1-2 дни след нея се разболя, ама ни на лекар отиде, ни АБ пи, ни никакви лекарства, тя се оправи вече, той още си е с бронхит и не знам пнвемония ли чака да стане.
А имунитет няма как да се изгради без разболявания, но пък и прекаленото боледуване и пиене на лекарства изтощава организма, както и с всичко друго, истината е някъде по средата. Ние и двете вируси хващаме от къде ли не, не е само градината, ами басейни, пързалки, контактува с поне 3 различни групи деца и в общи линии няма щам, който да пропуснем, но честно казано не бих ѝ ограничила тренировките, контактите и т.н. превантивно, за да не ми се разболява, това ще ми е прекалено.

# 515
Редовното проветряване в ясли и градини е задължително, няма как да не отварят зимата.

От моето дете съдя, че боледуванията не зависят толкова от това има ли болни деца. От недоспиване (насилствено будене) и стреса в детските заведения рязко спада имунитета. Някои се адаптират бързо, други деца не се чувстват добре в средата там и си боледуват често и по-тежко.

# 516
По наредбата проветряването трябва да се прави, когато децата не са в съответното помещание обаче. Има тънка разлика Wink
За стреса съм съгласна Peace

# 517
По наредбата проветряването трябва да се прави, когато децата не са в съответното помещание обаче. Има тънка разлика Wink
За стреса съм съгласна Peace
Единствено за предотвратяване на зарази са написали изрично, че проветряването трябва да е в отсъствие на децата. На другите места няма такова изискване - достатъчно и редовно искат да се проветрява, и движението на въздуха в помещението да не е над някаква граница - т.е. да не вее и фучи вътре в стаята. Правят им проблем при проверки за затворен прозорец, а не за отворен.

# 518
Лелее абсурд без проветряване. Всеки мозък има нужда от глътка въздух. Като не става течение не виждам проблем. Вкъщи точно като е болен проветрявам през час за да сменя въздуха. Нашите тук в градината дори си ги извеждат цяла зима навън. Само дето моето не може да стигне до градината   Mr. Green

# 519
Нека се проветрява, но някак си не си представям детето ми с гръб към отворен прозорец през зимата... Stop
Нека проветряват в занималните, когато децата закусват/обядват, когато се мият в баните, когато спят в спалните, когато са навън и т.н. и т.н.

# 520
Те децата обикновено могат много добре сами да преценят дали им е студено или топло от една определена възраст. Няма ли да се премести ако му стане студено?
А и те едва ли проветряват с часове.

# 521
  • София - Варна
Аз точно така хванах втората си пневмония в детската. Помня го ясно, лелките отвориха всички прозорци, аз и няколко деца чакахме разсъблечени да ни разгънат легълцата. Усещах как ми става много студено, и до вечерта вдигнах Т и пневмония на другия ден. Аз така ги развивах - скоростно.
Както Тета беше казала - отварят прозорци нарочно да окапват децата. Не ми се вярва де.

Днес гледах стари клипчета на бебето. Хванах тика на клипче отпреди месец (пак след удара), а пък на едно отпреди удара, където лежи, хванах това движение на ръката, за което писах, че и преди съм го мяркала. Тя реално от след удара седи активно стабилно и докато седи, се вижда тика,тя докато лежи, не го прави. Днес го направи и като беше по корем. На стари клипчета е по-лек. Засилва се. Не е от удара, то това си го мислех и преди. Но пак си мисля за сензорни дисфункции, дискензия, и други, за които четох тия дни. Сега спрях да чета, но помня всичко изчетено.

# 522
Аз съм така-малко да ме духне течение или студен въздух, и ми се схваща плешката. Детето по много неща прилича на мен, и в това вероятно ме е наследило, си мисля...Та колко му трябва-запотено, затоплено, студен въздух директно да го удари и е втасало. Нека проветряват, ама с мисъл...

Африканчо, сигурна съм, че детето ще порасне голямо, силно и здраво и след години само ще си спомняш защо косите ти са побелели Hug

# 523
  • София - Варна
Тя засега се развива добре въпреки тика. Аз се учудих, че е толкова стар. Реално се вижда, откак седи седнала баш. Дано наистина да няма проблем...
Понякога вдига и другото рамо. Даже гледам на клипчета, на които я храня, че го е правила. Аз дори го помня това, но мислех, че просто се потриса от храната и не съм го считала. И като яде го прави по-често. Като пие мляко - не.

# 524
Африканчо имаш ли час?
Аз пък в детската съм направила пневмония от мокри дрехи. Отишли да ме взимат и ме намират в банята с други деца, пръскаме се с вода, търчим, аз цялата мокра. Зимата. Никой не ни поглежда  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт