Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 443
  • 737
  •   1
Отговори
# 555
  • София - Варна
afrikancho, щом те мъчи отвътре, отивай, дано са положителни нещата. няма ли някоя темичка из форума за детенце с подобни прояви, потърси ли? може някоя мама да е споделила полезна информация. за съжаление, не мога да помогна с нищо. нито знам кои са специалистите в софия, нито имам някакъв опит с подобен случай.
Не, никъде няма нищо. Не намерих.

# 556
Да,ние от днес започнахме.
Едното е с лампа , другото като магнит.
10 дни правим ,после почивка 1 месец.
После пак 10 дни ,после месец и половина почивка и накрая още 10 дни.

# 557
Здравейте, вмъквам се хем да се пооплача, хем, ако някой може да помогне със съвет, pls. От декември насам детето ми вече трети път е с ангина / според педиатъра, но тази диагноза я поставя наизуст, без никакви изследвания, само с прегледи/. Та така...три антибиотика досега. Последното боледуване трая две седмици. Сега започна трета седмица, вече без никакви други симптоми, освен гадна задна хрема, която се проявява нощем, след като детето заспи. През деня всичко е нормално и не кашля. Нощем, обаче, се събужда към 3- 4- 5ч. от силна кашлица на пристъпи. Тогава проветрявам да влезе свеж въздух и и вдигам главичката нависоко / в ръцете си, де/, за да я облекча. Спрях вече всякакви лекарства, че се появиха странични ефекти / диария и разстройство на съня, превъзбуденост/, а и знам, че не всички сиропи за кашлица са подходящи в случая. Слагам и само капки физиологичен разтвор или сребърна вода в нослето през деня. Слагам и и сместта от черна ряпа и мед в АМ. Пробвах парна баня, докато я къпя, като пуснах душа на горещо за 10- тина минути, да се изпоти, но не излезе секрет, само се закашля. Моля, помагайте, как сте се спасили от тази задна хрема / заден ринит/, че от три седмици не спим по нощите и вече съм като сомнамбул. Също така дали би ми помогнал инхалатор, все пак не знам дали ще го търпи, а е доста скъп?

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 11:44 от gazella53

# 558
Абе, Силве, за втори път те чета, че се обръщаш към Уми за нагревките, след като Лисичката пише, че ги правят Laughing
много благодаря, МесечинкеEmbarassed Лисе, извинявай. след недоспиването тази нощ, не съм човек просто. пиша през телефона, пазарувам он-лайн и междувременно чакам среща с клиент, за която подраних, а сега най-много ме вълнува дали изключих котлона с тенджерата със супа преди да изляза. ужас, просто. една нощ недоспиване... как отгледах бебе?!?

Лисе, това с лампата ни го предлагаха и на нас, но за магнита за пръв път чувам. ти спряла ли си я от училище или намествате графика? колко време отнема цялата процедура?

# 559
Силве,от 8-ми не е на училище.
Днес сутринта бяхме при ЛЛ за направлението и тя каза от утре да си ходи на училище.
После на преглед при физиотерапевта и така.
Ще я взимаме около 13 ч и на нагревки.
С лампата беше 6 минути днес , другото и то там някъде.

# 560
gazella53, може да опиташ да слагаш да спи полуизправена на твърди високи възглавници, облекчава. Студените инхалатори също помагат. По-често проветряване, и да няма дразнещи миризми около него - от готвене, омекотител или препарат за пране, парфюми, ароматизатори - каквото се сетиш. Почиствай хубаво нослето със спрей, по няколко пъти, особено преди лягане. Може и месеци да остане така.

# 561
Лисе, не знаех, че може с направление. на нас ни казаха на частно, че може да ни предложат нагревки с лампа. нещо от типа на 60 лева за 20 минути, през ден. решихме да си спестим средствата и разкарването за процедури, в чиито резултат не бяхме убедени.

аз чакам унг да си дойде в софия, за да я види. странно е, че не хърка, както когато ѝ се увеличава третата сливица. като ѝ изчистя нослето въобще не се чува как диша докато спи. но ефектът от бейбивака е не повече от 30-тина минути и после започва голямото сополивене и кашляне.

извинявайте за тъпия въпрос (днес не ми е ден), но ако “слиза надолу“, значи ли че първо трябва да се възпали гърлото и после ще върви към белите дробчета, или може да направи бронхит и без да има възпалено гърло? с две думи, да дебна ли дали ще се зачерви гърлото, или по-добре да отида на слушалка, за всеки случай.

# 562
При някои "слиза" на ларингит и фарингит, при други на бронхит и пневмония. Аз при промяна на кашлицата (или поне веднъж седмично при по-дълго боледуване) водя на педиатър да преслуша и да смени сироп, ако е нужно.

# 563
Да,да,може Силве.
На нас лл ни го предписа - нагревките имам предвид.

# 564
Силве, от колко дена ви е на гости тоз сопол? Нормално е да се сгъсти по някое време, съдя по себе си...дай време на организма да го пребори. нали знаеш-за 7 дена минава с лекарства, са седмица-без или обратното беше Laughing

Няма кво да гледаш гърлото, заведи я на слушалки, ако кашля просто.
Според мен е малко вероятно да я удари в дроб....по-скоро в ушите , нали там е слабото място.

# 565
  • София
Силве, моето си прави бронхити дори и без изобщо да я боли гърлото или да има нещо друго, мъж ми и той така, аз пък правя гнойни ангини и синузити и никога нещо белодробно, но всичко е до организъм  Peace Много пъти съм писала, при нас бронхит винаги започва с една давеща суха кашлица, с кашляне на всеки 5 секунди и е така 1-2 дни, после става влажна и се появяват и хрипове. А отделно, че с всеки вирус я болят и ушите по 1-2 дни, ама на това вече слабо обръщам внимание, абе всички екстри си имаме.

afrikancho, прекрасно детенце си имаш  Heart Eyes и честно казано нищо притеснително не виждам в това клипче. И аз като бях откачила по темата заглеждах хорските бебета и ни едно не ми изглеждаше неврологично нормално  hahaha, кое с хипертонус, кое с неволеви движения и т.н. А след лежането в болница моята щерка миналата година беше над месец с дихателна невроза, също и няколко месеца се напишкваше, отшумя си всичко с времето.

# 566
Тете, от миналия понеделник започна да подгъгва, след няколко дни започна обилната бистра хрема, после жлътна и се сгъсти, а от снощи има много обилна хрема, като вода се стича, носът ѝ се разрани от забърсване. като издуха хубаво или дръпна с прахосмукачката обаче освен бистрия секрет си излизат и гъсти жълти находки. тая нощ се съдра от кашлица.
не съм сигурна дали проблемите ни са само в носоглътката, дали пък не е друг кашличко, от тези по дробчетата. ухо (засега) .... ама, шшшш-тт, да не се урочасам  Praynig
Светле, като те чета, ще взема да мина за слушалка, поне да изключим този проблем, ако го няма, или да хванем навреме.

# 567
Защо не духате с мокри кърпи? моят за 6 години ни веднъж не е имал разранен нос - дали заради мокрите кърпи, дали заради това, че рядко тече напред, идея нямам, но червен и разранен носът му не съм го виждала Rolling Eyes

Светле, развесели ме с хорските бебета Laughing Викаш все с диагнози са Mr. Green

Като казах диагнози, аз вчера поставих една на моето Rolling Eyes Случайно ми попаднаха снимки на ихтиоза и накрая намерих какво му е на моето дете:

Скрит текст:

Ето така изглежда кожата на краката му долу при глезените-ама едно към едно. Някаква лека форма на ихтиоза подозирам, или проявления подобни на ихтиоза. Ще го водя на кожен да разпитам. Не отваряйте снимки на това заболявания, че излизат доста стряскащи и сериозни, но при нас краката са едно към едно с показаната снимка Rolling Eyes

# 568
  • София
Тете, ихтиозата си е доста сериозно генетично заболяване, едва ли е това, на дерматолог ходили ли сте? На моето дете зимата също доста изсъхва кожата на места, преди имаше АД зимата, сега вече от 2 години не е имала, но на местата където кожата ѝ често е студена и мокра, около китките обикновено, където свършват ръкавиците и редовно си тъпче сняг, става доста суха и понякога и на люспички. Около глезените принципно също е такова място, ботушите също много се пълнят със сняг. Лятото кожата му пак ли е така?

# 569
Есенно-зимният сезон става такава, като на снимката, и то долу по краката около глезените Tired
За първи път го забелязах преди три години есента, но тогава помислих, че е от морето оцветяването и понеже му е суха кожата, си го обясних, че там още не е сменена черната от слънцето кожа.
Но-следващата есен пак беше така, а не бяхме ходили на море лятото. Сега пак така.

От бебе педиатъра постави диагноза АД, но мен все ме човъркаше, че не е баш АД нашето. Всички снимки на бебета с АД са с червени, сълзящи бузки и гънки - ние никога не сме ги имали тези неща. Има някакъв кожен проблем-да, това го виждам, но се съмнявам да е АД в чист вид.

Водих го на кожен на годинка и нещо-нарушена кожна бариера, нещо такова помня само.

Интересува ме, дали има изследване, което да установи дали става дума за някаква форма на ихтиоза - за това ще го водя на кожен. А и  педи никога не ги е виждала краката, ръцете горе около рамената са сухи доста - при нея прегледа приключва с гърло и гърди само.

Довечера ще го снимам да видите, че е същото като на снимката...

Общи условия

Активация на акаунт