Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 442
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
 teta75 стискам палци да не е това което ти мислиш. Това е ужасно заболяване, води до чупливи кости , пpи зaceгнaтитe дeцa чecтo ce нaблюдaвa yмcтвeнo изocтaвaнe, нapyшeния в cтpykтypaтa нa ckeлeтa и eпилeпcия. Нaблюдaвaт нapyшeния във фyнkциитe нa вътpeшнитe opгaни, нaй-чecтo ce пocoчвaт ce coчaт cъpдeчнocъдoвa нeдocтaтъчнocт и зaбoлявaнe нa чepния дpoб.

Сигурна съм , че не е това.

# 571
Тете, не бързай с диагнозата. предполагам, че след като лекар го е видял като бебе е щял да разпознае ихтиоза. а и при липса на лечение най-вероятно щеше да се обостри. освен това, тези кори се пукат и са болезнени, надявам се, че при детенцето ти не е така.
щом е генетично, може да има някакви скринингови тестове, знам ли  newsm78 в рода имате ли такова заболяване?
ние не издухваме с мокри кърпи, а с памучни тампони, навлажнени с фр. то при нас издухването е цяла наука, че всяко неправилно смъркане я удря право в ушите. за училище ѝ слагам мокри кърпи, но там имат носни кърпички в кутия (стои в класната стая и всеки си взима при нужда), та не знам дали там не си взима от тях.

# 572
Честита първа пролет!  Nature Sunny

Тази зима почти не боледуваха моите мъници, освен обичайните сополи, зачервено гърло и един бронхит на малката, която е и по-проблемна. Друго ме притеснява при нея е, че дясната й ръчичка е подута от вече три месеца. Водих я при невролог, ревматолог, няколко съдови хирурзи и нищо. Сега я мажа с Лиотон 1000 и се моля отокът да спадне. Някой да се е сблъсквал с подобен проблем? Кожата около отока е изсъхнала и също така самата ръчичка е доста зачервена.

# 573
Да, Хоуп...знам ги тези неща, четох в интернет и съм наясно. Няма нужда да изреждаш умствено изоставане и подобни ужасии и тук. Всеки може да борави с интернет и да прочете, ако иска.

Сега гледах снимки от морето, няма нищо по краката долу. Явно е симптоматика, наподобяваща това заболяване, но все пак ще си направя консулт с кожен, че да съм в час.

# 574
На мен така ми изсъхва на същото място кожата и много се зачервява и боли. Не са се образували корички, може би ако се разчесва
И аз мисля, че щеше да има симптоматика без лечение. Текожните толкова си приличат, убедих се като четох покрай реакциите на малкия
За тази подута ръчичка на малкия се подуваше така зимата. Ама имаше и други симптоми, не искам да си спомням какво чудо беше. Дано е било еднократно. Аз дадох тогава кортикостероид и се оправи. Но не се разбра от лекарства ли е, от самото заболяване ли. Той тогава имаше и обриви и лилаво сини петна  ooooh!
Къде точно е подутото?

# 575
За подуването имах позната с алергия към студа - по цяла зима се надуваше и се белеше ръката ѝ.

# 576
Lino, отокът е основно по дланта и китката, но отскоро се разпростира и нагоре. Пръстчетата също са подути. Като се намокри ръчичката веднага се зачервява един участък от 5-6 см. Явно там е проблемното място. Има дни 1,2 през няколко седмици, в които ръчичката й е видимо спаднала, но за три месеца това се е случило не повече от 3-4 пъти.
Също така в края на януари имаше един престой в Пирогов и там хирурзите отхвърлиха проблемът да е вроденото или придружаващото заболяване. Вие правите ли някакви допълнителни изследвания?
Само на дерматолог не съм я водила...

В началото имаха съмнения за студовата алергия и синдром на Рейно, но не знам защо ги отхвърлиха. Давах 10 дена Нурофен, но и той не подейства за миг. С това се отхвърлиха и съмненията за инфекция.

# 577
besyto, и за алергия към пръски студена вода съм чувала - с обрив, подуване, дори трудно дишане ако е засегната по-голяма част от тялото. И то точно от пръски, без да има проблем с мокрене или бавно потапяне.

# 578
  • София
ТетА, а мажаш ли го с хидратиращи продукти?
И на двете ми деца кожите са много сухи и всяка вечер, зимния период ги мажа. На каката ръцете до китките (откритите части) стават на рани, ако не ги мажа. Има два крема изписани от дерматолог с които се маже. Малката я мажа с на Биодерма хидратиращ.

# 579
  • София
Gazella53
Според мен трябва да се консултираш с полмулог и УНГ да види третата сливица.
По принцип нощните пристъпи са характерни за астма и алергии, а задната хрема за увеличена трета сливица. Какта ми правеше такива нощни кашлици, които от нищо не се повлияваха. Дори твърдяха, че сливицата и не е голяма. Но след като я махнах, половин година не видях сопол.
Завелия на специалист и ако може и направи тест за алергии, явно ЛЛ не е много прецизна.

# 580
Да,Гери...с екзомега на А дерма. Мазила имам. Мажа рядко обаче,защото диването не дава.

# 581
Африканчо,и аз си разбих главата днес.Имам дупка,меко на главата.Веднага я напипах и то доста голяма,и кръв шурна.3 шева имам,дупката си седи.На рентгена,черепът е в идеално състояние.Пиша ти го да се успокоиш за дупката на твоето бебче.

# 582
Ее Уми...как бе жена?
За подутата ръчичка бих настоявала за диагноза. То не се ли стопли вече. Ако е студова алергия би трябвало да мине. А с изключване на храни пробва ли? Нещо да се е променило?

# 583
Момичета пак се вккючвам и пак съм в безизходица. Дъщеря ми цяла седмица беше със бистър сопол в петък не издържах и и взех Суметролим уж да стопираме положението. В събота сутринта стана с кашлица. Продължих Суметролима и днес я заведох на лекар. Чу я, каза че няма нищо тревожно и каза, да го продължим и ако се влоши в сряда пак да я заведа. Но днес ми се струва по-зле от вчера. По - отпаднала, сутринта се задави с храчка в същото време ядеше, повърна и сега не иска да яде. Дали да не я заведа утре пак? Дали не трябваше да започнем АБ? Бум е на болни деца в нашия край в момента

# 584
Gazella53
Според мен трябва да се консултираш с полмулог и УНГ да види третата сливица.
По принцип нощните пристъпи са характерни за астма и алергии, а задната хрема за увеличена трета сливица. Какта ми правеше такива нощни кашлици, които от нищо не се повлияваха. Дори твърдяха, че сливицата и не е голяма. Но след като я махнах, половин година не видях сопол.
Завелия на специалист и ако може и направи тест за алергии, явно ЛЛ не е много прецизна.
Много благодаря  Hug

Общи условия

Активация на акаунт