Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 450
  • 737
  •   1
Отговори
# 540
  • София - Варна
Прави си ги по всяко време. Няма значение от настроението. Като че ли се отключиха от храненето. Тогава поне ги виждах.

# 541
Храненето е вълнуващо ново занимание. Когато отидеш да го наблюдаваш, докато лежи, също има повод да се радва. Казваш, че скоро се е научило и да сяда. Периодите с физически прогрес обикновено са свързани и с психически такъв - започва по нов начин да възприема някои неща, получава се временно претоварване на нервната система. Оттам и чувствителност, раздразнителност. Отделно скорошното ходене по болници и лекари едва ли е без отражение като стресова (разлина от обичайните) ситуация. Ако не отшуми или се влоши след няколко месеца спокойствие, тогава мисли за ново обикаляне. На моето почти изчезналото заекване се влоши за няколко месеца след лежането в болница.

# 542
  • София - Варна
Ами не мисля, че ще отшуми. То е от месец поне и се засилва.
Пък мъжът ми смята, че щяла да си кара така, докато не изникнат всички зъби. И е напълно спокоен. Решил си е, че е от зъби и край.
За мен това не може да е от зъби.
Седи от месец и малко седнала.
Датура, при вас тиковете са били по-силни, но и на голяма възраст. Вече там са на други нииво според мен. А тук може да има нещо неврологично.
Мъжът ми също разправяше тия неща за ученето на нови двигателни умения, зъбите и рефлукса...
И пак не ми се струва реално. Според мен това си е неврологично нещо, ама дано да е доброкачествено (безобидно), да не ѝ пречи на развитието.

Последна редакция: пн, 20 мар 2017, 09:54 от afrikancho

# 543
Ако се вгледаш и в останалите деца достатъчно дълго, при повечето ще забележиш нещо подобно. Прекалено леко е, не всеки се взира толкова при целия наабор от некоординирани движения в детска възраст. И нашите до едни момент се влошаваха, притесних се когато станаха страшни. И са си точно неврологични, свързани с особеностите в развитието на нервната система.

На бебешка възраст едва ли някой читав лекар ще се наеме да поставя диагнози, и в детска обикновено изчакват, освен ако не е натрупан набор от симптоми с явни проблеми в развитието или общуването.

# 544
  • Варна
Честно казано никога не бих обърнала внимание на нещо подобно Rolling Eyes Трябваше да го изгледам няколко пъти, за да разбера за какво говориш. Може и моят да е правил подобни движения, но изобщо не съм забелязала.

# 545
afrikancho, страхотна душичка  Heart Eyes много е леко движението, наистина прави впечатление като се вгледаш, но не е очевидно. аз на твое място бих отишла на консултация, за всеки случай. иначе моята имаше едни мятания на ръцете, много специфични, като неволни движения, но педиатърът каза, че е от неразвити мускули и не е могла да си координира ръцете. с времето отмина.
Уми, каква физиотерапия ще ви правят, нагревки ли?

# 546
  • София - Варна
Месечинка, същото казва и мъжът ми между другото. Макар че той ги видя, не аз.
А и аз установих, както вече казах, че тя и преди го е правила, но първо - не съм забелязала, второ - не съм я гледала така под лупа, ама изобщо, трето - явно ги е правела по-малко (като изключим по време на хранене).
аз се успокоявам, че се развива, то нали страшните неврологични пречат на развитието. Дори като сравнявам със сина си, тя е по-напред.

# 547
До навършване на 1 година трудно поставят дигнози. Това е и причината да се дават за осиновяване дечица над годинка-нещо такова съм чела. И на мен това ми казаха - когато го водих заради стегнатите мускули, че преди годинката не може да се каже има ли проблем , няма ли.
Африканчо, много сладка кукла или кукляшко Heart Eyes Я да си го гушкаш и цункаш детето Peace

# 548
  • София
Африканчо, аз нещо не мога да видя клипчето, но напълно те разбирам. Понеже Ади е недоносена, само се взирах и следях всичко ли и е на ред. Мъжа ми изобщо не се притесняваше за нищо! Ади си държеше странно пръстчетата и аз все и правех масажчета. Беше много мързелива и не искаше да сяда и да се обръща. Пищеше, като и правех упражненията и все си мислех, че нещо не и на ред. Но сега е фурия. Всичко си е ОК.
Дано и твоите притеснения са на празни!

# 549
  • Северозапада
Африканчо, според мен направете една консултация с лекар, за твое спокойствие. Иначе и аз, като повечето, имах друга представа за тиковете. Представях си нещо по-рязко като движения. Дано няма нищо притеснително!
Силве, дано се разминете със сополяци само!

# 550
Африканчо, нищо му няма на детето. Я се успокой, на клипчето което си качила, видях едно прекрасно дете. Ако искаш направи консултация за да се успокоиш ти.  Hug

# 551
Ние минахме първата нагревка.
10 дни ще се правят,после месец почивка ,и така 3 пъти.

# 552
  • София - Варна
Не знам, момичета. Ще мина при специалист, че си мисля какви ли не неща. Ако кажат нещо много лошо, ще мина и през други. Имам някакво гадно предчувствие. Sad
И снощи мигаше и с очи. Днес не съм я гледала за очите, то кое по-напред. Иначе тика си го направи няколко пъти, дори докато лежи.

# 553
afrikancho, щом те мъчи отвътре, отивай, дано са положителни нещата. няма ли някоя темичка из форума за детенце с подобни прояви, потърси ли? може някоя мама да е споделила полезна информация. за съжаление, не мога да помогна с нищо. нито знам кои са специалистите в софия, нито имам някакъв опит с подобен случай.
ant G, благодаря. дано, дано  Peace
Уми, нагревките с лампа ли са? ако сте правили и друг път, как ѝ повлияват?

# 554
  • Варна
Абе, Силве, за втори път те чета, че се обръщаш към Уми за нагревките, след като Лисичката пише, че ги правят Laughing

Общи условия

Активация на акаунт