Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 426
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Месечинке, аз давам грийн тус, колкото да не ѝ се раздира гърлото и да отхрачи сополяка от гърлото.

# 616
  • Варна
Преди съм го давала, но никакъв ефект не видях... Най-доволна съм от Джуниър ангин за сухата кашлица, но от 2 седмици не го намирам, а като дойде време за отхрачване от Фитолор.

# 617
Аз и правя чай от индрише и средата на дюля, много помага

# 618
  • София
Ооо, тези кашлици са ужасни. Бързо се оправяйте!
Аз сега се чудя, да давам ли АБ две седмици или да го спирам? Дадоха ни Клацид 2х2,5мл за 14 дни. Днес е осмия. Трябва да купя нова опаковка. Все още кашля при физическа активност. Как мислите, да го давам ли или е достатъчно?
Има много майки, които са против ваксините. Дори си признавам, като гледах голямата колко тежко ги понасяше и аз ги отлагах във времето. По няколко дни Т, дрисък, повръщане и всякакви екстри, от една ваксина.
Но сега с тези бежанци и всякакви зарази съм ЗА!
Няма да рискувам живота и здравето на детето.
Имам познати, които не ваксинират децата си и са твърдо убедени, че така е редно.

# 619
Гери, аз бих завела детето на контролен преглед...да се прецени да продължавате ли с АБ и колко дена още.

14 дена ми се струва доста дълго, но не се меся де.
 Просто сравнявам, след един ксемебак, който за три дена не подейства, ни изписаха аугментин-педи каза така - ела на седмия ден да го прегледам и да преценим.

# 620
  • Варна
Аз и правя чай от индрише и средата на дюля, много помага
Уф, чувала съм го това, обаче откъде вземате дюли по това време? Съхраняват ли се някак?

# 621
Средата на дюлята желира точно. Със сладко от дюли няма ли да се постигне сходен ефект Mr. Green

# 622
Моята баба ги беше изсушила и индрише гледа в саксия Simple Smile от там имам

# 623
geryger, ние също сме карали 14-дневни аб курсове. и аз така се колебаех, защото след 3-4 ден живна, но док ми каза да не си играя, да си го довършим, че да не се наложи да повторим.
предпочитам да довърша аб курс, отколкото да караме втори.  Peace

# 624
  • София
Ние само като лежахме в ИСУЛ ни се събраха дори повече от 14 дни на АБ, но бяха 3 различни, иначе обикновено пие по не повече от 7 дни. Сега пи 7 дни Панцеф, още на 5тия беше вече съвсем ок и не кашляше и при физическа активност. Отидете най-добре на контролен преглед.
Аз най-накрая изритах мъжо да ходи и той на лекар за бронхита, че за 2 седмици подобрение никакво, а заедно с детето се разболяха, изписаха му Зинат на него и го викат в петък на контролен. Аз пък само с гърлото минах този път, боля ме около седмица, няколко дни ме цепеше и тиквата и ме втрисаше, но само това беше.

# 625
  • Варна
14 дни на един антибиотик и на мен лично ми звучи прекалено много. Не искам да се пиша голям разбирач, де, но нали обикновено курсът е 7-10 дни.

# 626
Много е. Ние пихме 15 дни за лаймската болест. За кашлици не бих давала толкоз. 8-9-10 дена давам. А напоследък за ангини все 8 дни

# 627
  • София
И на мен ми се струва много...
Другото е, че моите са си все кашлящи... знам ли вече се обърках съвсем.
Не искам да го водя на контролен преглед, защото всички са болни и ще вземе да лепне друг вирус!
Освен това, не е ухо или нещо видимо, за да ми кажат. Водя само при ушен на контролен преглед, а ако кашля на преглед. Те и преди гърдите и бях чисти и сега ще са чисти...
Д-Р Гери довечера ще я прегледа и ще прецени! Simple Smile
Ще я заведа на хомеопат, да видя той какво ще ми каже!

# 628
  • shumen
Гери,според мен също са много 14 дни на АБ.Заведи я на лекар според мен обаче да прецени.
Миамим,при нас пиенето на АБ е много трудно.Моя само като го види и му се догажда и затова и тази зима на два пъти стигнахме до болница.Не иска да пие АБ,повръща го и от бронхит за 2 дни беше с бронхеолит и след няма и месец пак така и с ларингит.
Месечинке,аз давам Синекод за такава кашлица и съм доволна.
Аз тая вечер вземам моето от градина и бяха навънка и нашия по суитчер,а якето на пейката до госпожата.Сега се надявам да не се разболее само,че вече ще се  #2gunfire.

# 629
АБ само за уши са предписвали на моето за 10+ дни. Някои УНГ-та ги раздават като бонбони, досега педиатърът само веднъж е изписвал.

Това с накиснатите семки от дюли съм давала, не забелязах ефект.

Малкият се оплака, че едно дете от групата кашляло върху него  #Cussing out Направил му даже забележка, че не си слага ръка пред устата. Дано не лепне пак нещо, тъкмо се задържа. Последните дни си го прибирам мокър - голямо тичане навън, а духа и вятър. Хъркането нощем продължава упорито, почти направихме 20 дни с Ксизал, ефект съвсем лек. Мисля да го спирам. Направо не знам какво да го правя, дано до лятото да изчезне, или поне да не се влоши.

Общи условия

Активация на акаунт