Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 393
  • 737
  •   1
Отговори
# 720
И на мен за тази година ми препоръчаха повече време на море.

# 721
Щруделче, бързо оздравяване. мисля, че пулмикортът бързо ще го облекчи. гадното е, че е много вреден за зъбите плюс че провокира гъбички. като го бяха предписали, на малката трябваше да правя и една инхалация през нощта, познай как искаше да си изплаква устата после.
Kriss.P, за отит никога не са ни изписвали пулмикорт. дават го за възпаление на дихателните пътища. от друга страна, има антиалергично и имуносупресивно действие, предполагам, че са ви го изписали вместо антихистамините, които традиционно изписват при отити, за да отбъбнат лигавицата и да посвият третата сливица (т.к. това са нормални реакции на организма при боледуване, които при някои деца водят до отит).

# 722
  • София
sylviana - точно и аз такива предположения имах. Защото все пак на инхалация със сигурност се усвоява по - бързо, отколкото Ериус или Ксизал примерно. Точно, за да се свие третата сливица и да спре да развъжда гадорийките вътре. Иначе за морето - първото му море (5 дни),  когато беше на 1г.8м. после нямаше ни сопол нито нищо от Август до Януари (което за ходещо на ясла дете си е направоооо  Shocked ). 2016 бяхме за 7 дни - до Февруари изкара. Със сигурност влияе и колкото повече време там - толкова по - добре.

# 723
  • София
Мдаа, най-вече подтиска възпалението Пулмикорта, т.е. имунния отговор. Ей това нещо не мога да го разбера аз, като е здрава ме карат да я тъпча с имуностимуланти, а после като се разболее се започва с кортикостероидите и антиалергичните защото имунният отговор е твърде бурен. И с тези имуностимуланти е едно яко наливане на пари във фармацевтичната индустрия, аз досега видим ефект от ни едно не съм видяла. Пие в момента Резиста Кидс, уж е още по-модерно от бета-глюканите, ами 2 бронхита направи докато го пие  Crazy

# 724
  • София
Аз по принцип ги избягвам също, давам ги след боледуване само. Всъщност до сега, от както ходи на ДГ (вече 2 години) е пил само Самбукус (първата година) и Биозин, (изключвам Изорекса, който го е пил 3 пъти при сериозни болести) това е. Гледам да наблягам повече на плодове, разходки, полезни неща.

# 725
  • София
Аз само веднъж съм купувала Имуномикс - сега точно около Коледа изпи едно шише. Нищо особено като че ли. Преди това не съм давала нищо, занапред също не смятам да купувам подобни. Давам веднъж в годината Бронховаксом, но то не било точно имуностимулант. И всеки месец от 1 до 5 число - по една ампулка витамин Ц, като има месеци, в които забравям.
За Пулмикорта и ухото - и аз мисля като sylviana.
На моето дете за външен отит бяха изписали Цилоксан в ушите и в носа и Ксизал, но предполагам положението е било далеч по-леко от това при Kriss.P.

# 726
Ами на мен 40 лева са ми ок. Един преглед при УНГ е 45 - 50 лева в Токуда.
Един инфлуцид е 10 лева /Осцилококциум пак толкова. Един Тантумверде около 8/10 лева. Натриев хлорид и той -5 лева. И това като детето провлече сопол 2 пъти в месеца без да го водя на доктор ми е 40 лева. А доктор и ПКК с диференциално са ми 60-70 лева.
Пръсках Януари, февруари и сега.
Боледува 3 дни между Коледа и Нова година. Сега вчера се събуди с гадната кашлица. Днес е добре , утре е на училище. За мен си струва парите.

# 727
За морето е добре да е поне две непрекъснати седмици за най-голям ефект. Планина също. Толкова са ми казвали рехабилитаторите, че е необходимо за да подейства климатолечението. За съжаление не успяваме повече от 10 дни. Даже тази година може и да му е по-кратко.

# 728
За морето е добре да е поне две непрекъснати седмици за най-голям ефект. Планина също. Толкова са ми казвали рехабилитаторите, че е необходимо за да подейства климатолечението. За съжаление не успяваме повече от 10 дни. Даже тази година може и да му е по-кратко.
И аз така знам.

# 729
  • София
Hope, като са 2 пъти примерно в месеца сополите не купуваш ли 2 спрея? Че гледам пише да не се използва повече от седмица след отварянето. Лично аз съм склонна да ползвам и по-дълго време де  Embarassed, та ако е за един месец си струва, да  Peace

И последен въпрос - след колко приложения се вижда реален ефект?

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 16:21 от miamim

# 730
Това в риноджермината полезни бактерии ли са(като в пробиотика)или нещо като бронхиваксон за нос?

# 731
Аз да си призная, на своя глава спрях антихистамините. Направо с литри е изпило детето ми, основно Ериус. И сега го имаме изписан, не го давам. Да не дразня док, казвам че го пие (ако ме пита). Няма никаква разлика в протичането на боледуванията, но се възстановява по-бързо. Имуностимуланти също вече не давам. Четох доста, говорих с познати лекари, за себе си реших, че това бърникане из имунната система не е никак безвредно. Яд ме е, че докато взема това решение, я наливах с какво ли не. Даже сега имам Биозин за "пролетен курс", мисля да го подаря.

# 732
И аз като Sylviana съм на същото мнение с имуностимулаторите.
Риноджермината започнах да я ползва,  защото детето ходи на плуване и най-малкото водата от насейна дразни механично лигавицата. Другото което е в училище е различно от ДГ. За да ме изпускат материал децата си ходят с болки в гърлото или с прилични сополи. Приятел на моето от 2 дни е с болки в гърлото и го пращат със смукалки на училище.

# 733
Хоуп, в училище е така. Моята също ходи сега - лекуваме сопол с аб капки (от сопола подкашля през деня, гърдите са чисти). Ходи и на спортове, вкл. и на плуване. В кондиция е, има апетит, не виждам смисъл да я спирам. Повече от половината й клас бухаше зверски през зимата, но заради материала хората гледат да си пускат децата докато може.

# 734
  • Варна
+100 относно имуностимулантите. Тези бета глюкани и прочее са ми изключително подозрителни, нови, с много суперлативи за тях, но никой няма идея какъв би бил дългосрочният ефект от набомбването на имунната система с тях. Относно ериуса - и аз този път го спрях веднага след като спря силната кашлица. И мултивитамините спрях, изобщо всичко спрях Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт