Боледуване на децата ни - тема 50

• 59 394
  • 737
  •   1
Отговори
# 690
Щруделче, ще го израсте...ще порастнат и няма толкова да боледуват. Вие имахте ли нещо от рода на детската астма? Съжалявам, но не помня всички Embarassed
Скрит текст:
А Т има ли дечко? Или само кашлюка?

Бързо оздравяване пожелавам.. Hug

# 691
  • София
Здравейте....искам да попитам предписвали ли са ви някога инхалации с Пулмикорт при отит? Историята е следната (на 3г.) - изкара вирус преди 3 седмици, удари в ухото, 6 дни с Т и накрая заради ухото на 6 ден педи даде АБ. ОК, изпи си го, 7 дни - Аугментин. Уж всичко беше ОК, минаха 10 дена появи се сопооол. 1-2 дни, на третия пуснахме носен секрет. Естествено - Streptococcus pneumoniae (сигнификантно) и Haemophilus influenzae (умерено). Нямаше му нищо друго освен носа, след разговор с педиатъра (заради пития до преди седмица АБ) решихме, че ще слагаме Мупироназал да видим как ще се повлияе. На 3 ден с намалели вече сополи в 2 през ноща писна, че го боли ухото (без нищо друго). Веднага на УНГ в понеделник - среден отит, събрана течност и равна черта на дясно ухо при тимпанометрия. Резултата - Зинат 10 дни и странното за мен - инхалации с Пулмикорт пак 10 дни по 2 на ден...  newsm78 УНГто ми обясни, че се прилагал и при проблеми с ушите, но... Та интересно ми е - вие правили ли сте го при ушни проблеми? Иначе нито кашля, нито носа му тече вече, нищо, даже и ухото не го боли.  Crazy

Последна редакция: чт, 23 мар 2017, 14:15 от Kriss.P

# 692
Няма Т, само сопола и кашлицата. Жизнен е за 3 деца поне  Laughing За астма нямаме установена. По принцип педиатърът ми обясни , че до 4г. (по спомен) е много трудно да се диагностицира понеже още се развивали децата и не може да се отсече категорично. Мислех си миналата година да го водя на консултация при пулмолог, но лятото си беше ок. Изкара си стомашно-чревните вирусчета , не ми е правил инфекции на горните дихателни пътища и го отложих..

Надявам се наистина да го израсте. Аз съм била постоянно с ангини като малка, ММ пък от свекърва ми знам , че е изпил "купища" сироп вентолин, което ме навежда на мисълта , че е бил същият като Росен сега.

Криси, по твоя казус не съм много компетентна, но си мисля, че е предписан може би за да "стопира" инфекцията да не се разпространява.

# 693
  • София
Ами, от това, което четох из нета, май май има способността да свива третата сливица, защото на доста места срещнах, че се прилага и преди операции по остраняване на 3та сливица...  newsm78 Може би това е целта, защото тя каза - изписвам го за ухото, не за белите дробове...  Tired

# 694
  • София
Shtrudelche, баш като нас сте значи. Аз сега пак говорих с личната на тема астма и пулмолози, на мнение е, че когато обструкцията на бронхите е само при вирусни инфекции, не е астма. Каза също, че модата на лечението със Сингулар била поотминала и че и пулмолозите пак инхалации с Пулмикорт или спрей Фликсотид ще ни предпишат най-вероятно и то пак само при нужда, което и тя ни назначава, когато е с бронхит.

Kriss.P, за ушите не съм правила, но пък за бронхитите сме правили доволно количество инхалации с Пулмикорт. Моето го болят ушите всеки път като лепне някой вирус, дори "боли ме ушенцето" ми е първата аларма, че пак се разболява. Вече даже на ушите не обръщам особено внимание, слагам отипакс и подобни капки по няколко дни и всичко си отминава. А серозният отит - този с течността, отминава бавно, т.е. течността се дренира за около 1-2 месеца и  АБ в случая го изписват по-скоро превантично, за да не стане възпаление, като се дренира течността ще си възстанови и слуха.

# 695
За серозния отит съм доволна от назалните балони, но при течащ нос не стават. Инхалации с пулмикорт никога не са ни изписвали.

# 696
  • София
svetla81 ние за бронхити и ларингити също сме правили Пулмикорт, не му е за сефте както се казва. Иначе сега след АБ 10 дни, чакаме още 5 и УНГто иска да му взима някакъв по - специален секрет, обяснила на ММ (понеже той го води на прегледа), че трябва да бръкне с тампон в носа някъде дълбоко почти до тръбата, за да вземе секрета от там. Било болезнено, но това бил единствения начин (да знаете как се казва?). Аз мисля, че ще стигнем само до обикновен носен секрет. Не искам да го подлагам на такива неща. Не знаех, че толкова бавно се дренира тази течност от ухото...  Sad Сега чакам да си изпие всички гадорийки, да минат няколко дни за секрета и започвам да му слагам Риноджермина (който не я е пробвал - страхотни са тези капки), за да възстановим бактериалния баланс в нослето. Само не знам с какво ще подсилваме имунитета после...след толкова АБ. Преди 2 седмици с предния вирус изпи цяла опаковка Изорекс, сега пие Биозин.

# 697
Няма Т, само сопола и кашлицата. Жизнен е за 3 деца поне  Laughing За астма нямаме установена. По принцип педиатърът ми обясни , че до 4г. (по спомен) е много трудно да се диагностицира понеже още се развивали децата и не може да се отсече категорично. Мислех си миналата година да го водя на консултация при пулмолог, но лятото си беше ок. Изкара си стомашно-чревните вирусчета , не ми е правил инфекции на горните дихателни пътища и го отложих..

Няма много смисъл от диагнози и влачене по пулмолози в тази възраст, според мен. И без това сте наясно кое и кога ви прави проблем, така че и с диагноза, и без такава-ще си действаета по утъпкания вече път Laughing
Според мен обаче имате някаква форма на белодробна астма, или детска или както там я наричат,/ тази, която се израства с възрастта де, да те успокоя/, щом при среща с почти всеки вирус/сопол се появява кашлица. При индивид и организъм, който няма детска астма, срещата с вируса не го разболява. То и индивида с астма де факто не го разболява, просто отключва дихателните и кашлични проблеми.

За ушите хич не мога да взема отношение. Но честно казано май за първи път чувам за уши и пулмикорт, което не значи, че е невъзможна комбинация де..Силвето е нашия спец по УНГ болестите Mr. Green

# 698
  • Северозапада
Shtrudelche, баш като нас сте значи. Аз сега пак говорих с личната на тема астма и пулмолози, на мнение е, че когато обструкцията на бронхите е само при вирусни инфекции, не е астма. Каза също, че модата на лечението със Сингулар била поотминала и че и пулмолозите пак инхалации с Пулмикорт или спрей Фликсотид ще ни предпишат най-вероятно и то пак само при нужда, което и тя ни назначава, когато е с бронхит.
И дъщеря ми е така. Първата година в яслата беше ужас - започва със сопол, завършва с бронхит/ пневмония. Нейната ЛЛ ни насочи към пулмолог и започнахме първо само с Пулмикорт сутрин и вечер, но понеже продължи да си прави спазмите, включи и Сингулер. От това което прочетох тогава, съм с убеждението, че по-добре 3-4 години на Сингулер, отколкото на Вентолин. Всъщност това и е трета зима на Сингулер. Имахме идея да не пробваме без, но още на първия вирус се влоши до бронхит+спазъм. За цялата зима е имала хрема, но само още веднъж се влоши до толкова, че да се наложи Вентолин. Предната зима нито веднъж не се наложи да я инхалирам с Вентолин, но сега аз ли реагирах по-бавно или това, че сменихме местоживеенето и климата, не знам коя е причината. Тази пролет съм се наканила и на Трявна да я водя, дано вече ги израсте тези неща. Лекарите ми казват още 1-2 години и би трябвало да го израсте.

# 699
Криси, къде си го прочела това за третата сливица ? Рових до сега из разни сайтове, но единственото, което пише навсякъде е ,че се използва при възпаление на дихателните пътища. Между другото, сигурно си знаете, но да си кажа :

1. След инхалация задължително давайте да пият водичка.  Има риск от инфекции в орофаринкса , причинени от кандида. Също така може да ги дразни гърлото след инхалация с пулмикорт.

2. Препоръчва се ползването на компресорен инхалатор, защото ултразвуковите доставят много малко количество будезонид.

# 700
Kriss.P, от Биозин не съм доволна, Изорекс е от типа на изопринозина - не бих давала на детето, освен ако не е с грип и то само по време на грипа.
Сега опитвам Имуномикса, неудобно е, че е гъст и трябва да стои в хладилник, но май има ефект. Двойна доза давам. Имунобор сироп съм давала, но е прекалено ниско съдържанието на бета глюкани в него за да има съществен ефект. В Имунобор биотика е повече глюкана, ако искаш опитай него, и без това сте на АБ и пробиотик няма да е излишен на детето - разтварям прахчето от капсулата в лъжица на каша с няколко капки вода.

# 701
И ние сме на Имунобор,този с витамин ц.
И там ли е малко съдържанието на бета глюкан ?

# 702
  • София
Shtrudelche - да, задължително изплакваме устата и лицето след инхалация. Инхалатора е компресорен също. Ами за третата сливица пак ми се мерна тема в някакъв форум и то беше доста стара, по препоръка на някакъв лекар от ИСУЛ за предстояща операция на детенце от 3та сливица.
datura_inermis - Изорекса е по - пречистен от Изопринозина. За да е адекватно лечението с него се дава цяла опаковка от 125мл. Може да е всякакво, но върши страхотна работа. Биозин започна да пие Септември - опаковка, после почивка месец и половина и пак. Факт е, че се разболя края на Февруари 2017г. (последното му боледуване беше Май месец 2016г.). Самбукус също е добър сироп, Имунобор не го харесвам и аз. Не знам, ще се дават някакви подсилващи сиропчета, ще разчитам на повече слънчеви лъчи за него, повечко витаминчета с храната и така.

# 703
И аз да кажа, че съм доволна от Риноджермината. Трета опаковка ползваме.
Пулмикорт никога не съм ползвала профилактично. Винаги при ларингит. В сряда сутрин се събуди с теникиена кашлица. Вчера правих 2 инхалации - сутринта и вечерта. Днес ще направя само вечерта и спирам. Още след първата почна да отхрачва.
Не си падам по профилактиките...защото не се знае след години как ще му повлияе този кортико препарат.

# 704
И аз да кажа, че съм доволна от Риноджермината. Трета опаковка ползваме.
Пулмикорт никога не съм ползвала профилактично. Винаги при ларингит. В сряда сутрин се събуди с теникиена кашлица. Вчера правих 2 инхалации - сутринта и вечерта. Днес ще направя само вечерта и спирам. Още след първата почна да отхрачва.
Не си падам по профилактиките...защото не се знае след години как ще му повлияе този кортико препарат.
Какво е това ?

Общи условия

Активация на акаунт