"До живот" - нов сериал по ATV с Фахрие Евджен и Енгин Акюрек - тема 5

• 99 094
  • 724
  •   1
Отговори
# 645

Здравейте Hug Hug Hug

Марице Heart Eyes
Доче Heart Eyes

Не зная как е при вас , но аз още мисля и се вълнувам от нашия толкова къс, вълнуващ,силен откъм актьорска игра и нещастен от решението да приключи набързо сериал.
 В едно съм сигурна обаче- ролите Дахан/Енгин и Селви/Фахрие са най-значимите в техните кариери!

Енгин беше невероятен,силен и не достижим  между турските актьори!
Фахрие, много убедителна, на 100% в ролята си и красива както винаги.
Мисля си ,че Енгин и Фе  са усетили , че са сродни души и много се уважават взаимно.

С това червеното манто май не съм я виждала newsm78 newsm78

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 20:31 от sebilMM

# 646

От два дни не съм писала , но това не значи , че не съм се сещала за ОК.

И една от най-свежата сцена с подпийналата Селви.

И нещо което не бях срещала до сега.

Всякак го харесвам Енгин ,но с тази му визия се напрягам за да го възприема. smihesorry

# 647

От два дни не съм писала , но това не значи , че не съм се сещала за ОК.

И една от най-свежата сцена с подпийналата Селви.

И нещо което не бях срещала до сега.

Всякак го харесвам Енгин ,но с тази му визия се напрягам за да го възприема. smihesorry

Себи Hugтова е снимка от сета на КПА Peace

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 19:06 от dochi55

# 648

Божеееееееееее Доче Heart Eyes  за 13 серии не се ориентирам  качествено Wink

Аз като луд фен на Енгин -видя ли го поствам го !Надявам се да съм в час и е от любимия   ОК!

# 649

Божеееееееееее Доче Heart Eyes  за 13 серии не се ориентирам  качествено Wink

Аз като луд фен на Енгин -видя ли го поствам го !Надявам се да съм в час и е от любимия   ОК!

В КПА е с по-голяма брада и по-дълга коса Peace

Лишиха ни от удоволствието да гледаме един добър сериал и прекрасни актьори #2gunfire

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 19:29 от dochi55

# 650
Доче Wink Heart Eyes  много добре зная къде и с каква брада и коса е  Laughing

Това , че не съм писала в темите за Енгин , не значи че не съм го забелязала и  възхищавала от играта и поведението му!!!!!
Включих се макар и малко плахо при вас защото партньорка му беше любимката ми Фахрие .
Радвам се , че му беше много добра партньорка.

Много истински  бяха , ама много! Обичам ги и двамата!

# 651
Доче Wink Heart Eyes  много добре зная къде и с каква брада и коса е  Laughing

Това , че не съм писала в темите за Енгин , не значи че не съм го забелязала и  възхищавала от играта и поведението му!!!!!
Включих се макар и малко плахо при вас защото партньорка му беше любимката ми Фахрие .
Радвам се , че му беше много добра партньорка.

Много истински  бяха , ама много! Обичам ги и двамата!

Следя само изявите на Енгин,но много ми харесва Фахрие и с удоволствие ще следя и нея Peace
Не обичам сериали и трудно се навивам да гледам,но заради любимците ще се жертвам hahaha

# 652
Привет )

Отново от бг-стр. за Енгин във ФБ... относно ОК като цяло:

„Никога не съм предполагал, че турски сериал може да се окаже толкова динамичен, атрактивен и поглъщащо увлекателен. Нещо повече - спокойно бих го поставил сред добрите проекти, които някога съм гледал! Допуснах кардиналната грешка да подходя към „До живот“ с предубеждение. Бях сложил летвата почти до земята, но с всяка следваща серия се налагаше да я вдигам все по-високо и по-високо. Накрая не можех да повярвам, че току-що съм гледал турски продукт – една уж художествена история, която обаче ме остави без дъх. За мен във всяко едно отношение добра продукция, която финализираха бързо, защото „попари“ с истините си пространството. Историята, сценарият, режисурата, операторството, монтажът, актьорите - всеки елемент е добре рафиниран и ухае на професионализъм според мен. Има още какво да се желае в определени аспекти. Но като разбрах как интензивно се снимат сериите, как се сменят сценаристи, режисьори…. То си е цял героизъм получения резултат. И всичко защо? Заради пари…. Заради рейтинги…. А къде остава изкуството?
„ До живот“ е много повече от драма , много повече от история….Той е обвинение към всички гнойни рани на обществото….. мафия, корупция , престъпност…. Обвинение към загубата на човешкото, към самозабравянето….
Сценарият изгражда пълнокръвни, триизмерни образи в рамките на епизодите. Може би ми се искаше да разберем много повече за историята на всеки един от тях… но в рамките на 13 епизода бе невъзможно….Дори най-незначителният, петрепликов герой е плътно, дишащо, истинско човешко същество, заслужаващо съпричастието на зрителя. Сценарият гравитира в опасна близост до почти всички крайности, но някак си успява да не се сблъска катастрофално с тях и остава до края в орбита.
Не съм впечатлен, а по-скоро поразен от играта на Енгин Акюрек! Тези негови превъплъщения трябва да се изучават във филмовите академии. Не вярвах, че е възможно да създадеш напрежение, ритъм и красота в екранното описание на такъв тип герой. Просто играта му е толкова НЕВЕРОЯТНА, толкова ИЗУМИТЕЛНА, толкова РАЗТЪРСВАЩА, че суперлативите сами се пишат с главни букви! Ако можех, бих стиснал мъжки ръката на Енгин Акюрек, който е свършил великолепна работа. И да му кажа, че не се гаси, това, което не гасне. “
Калин Ерменков

# 653

Оставиха ни да се питаме,как ли щеше да завърши сериала ,ако не бяха го спрели Peace
Марица Hugсподелям мнението на господина Peace
Имаше още много неща за разплитане ,но времето беше малко Naughty

# 654

Марице Heart Eyesтова което   си постнала ,като мнение на г-н К. Ерменков е самата истина изразена по интелигентен  начин за което благодаря  и на двама  ви! smile3501 smile3508 smile3501

Малко ми е мъчно , че не е казал  нито  една добра дума за Фахрие
Не винаги  и сам война е войн.Така поне мисля аз!

Лека нощ от мен Hug
Беше ми приятно да съм част от вас с вълненията около ЕНГИН!

Последна редакция: ср, 26 апр 2017, 23:26 от sebilMM

# 655
Добро утро )

От ФБ:

„По някакво странно стечение на обстоятелствата попаднах сред хора, които гледаха „ До живот“. Нищо не знаех за турското кино, както и за Енгин Акюрек. Бях доста впечатлен от този сериал и последният човек, който започна да коментира от гледащите след края…
Седях едновременно натъжен и угрижен в полумрака и си мислех за толкова много неща…. Този епизод доста силно ми въздейства, не само с посланието си, но и с играта на главния актьор… Изумителен!
Енгин Акюрек гори като факел от първата до последната минута на сериала и магнетичното му присъствие остава да витае дори в сцените, в които не участва...
А бях доста резервиран! Дори се пошегувах, че това е несериозно.. Да ме карат да гледам турски филм… После изгледах предните 4 епизода и чаках с нетърпение следващите…. За съжаление го финализираха без време.. явно усетиха, че интересът в чужбина е голям и представя Турция в не съвсем подходяща обществена светлина.
Сериалът e прекрасна авантюра - силен, въздействащ, който разполага с нещо много рядко в днешно време: обезоръжаваща искреност. Двамата главни герои, Даахан и Селви, търсят начин да оцелеят в едно общество на корупция, престъпност, мафия, деспотизъм…. Те са като всички нормални хора – млади, мечтаещи, борещи се… А от млади попаднаха в „капана“ на системата…. по различен начин. Съдбата ги „причака“ на перона на живота - еднопосочният влак, в който се бяха настанили мечтите им замина завинаги…. Искаха кариера, семейство, спокоен живот, но уви….
Получиха втори шанс! В зряла възраст им се наложи да се хванат за ръка и да се опитат да потърсят справедливост, възмездие и да защитят любовта си. Уви и този път… Късметът не беше на тяхна страна…. Искаха толкова малко - да са свободни, щастливи, овъзмездени за страданията….
Част от техните физически мъчители платиха с живота си, но „СИСТЕМАТА“ остана! Един честен човек стана убиец, защото нямаше друг избор и плати с живота си, една любов остана само в сърцата и във времето, едно дете остана без баща, едно семейство остана без „глава“….
Отговорите и изводите са в главата на всеки от нас.
Едно от най-хубавите качества на този сериал е липсата на назидателност и подсладители. В историята романтичният общ знаменател не беше много, както желаехме ние, но сериалът разкри както силата, така и безсилието на ЧОВЕКА, когато стане дума за догми, предразсъдъци и вендети.... мафия... обществени порядки и правила. Няколко волни "птички" се опълчиха на СИСТЕМАТА! Поразклатиха я, почистиха оттук - оттам... но платиха жестока и непоносима цена.... Има го отворен " казуса", трябва промяна, но.....
Дахан и Селви се въздържаха от изводи и обобщения - оставиха всеки от нас да ги направи за себе си и окото на камерата остава безпристрастно.
Лично аз бях очарован както от тази драма, така и от нейните герои.“

Костадин Марков

# 656
Добро утро Hug Hug Hug

Марице Heart Eyes  bouquetнаистина съм много приятно изненадана ,че има хора и то мъже, които  да коментират по този задълбочен начин сериала ОК.Казвам това , защото в нашия  "Романтични сериали" не съм срещала коментари от мъже.

Добро утро )

От ФБ:

„По някакво странно стечение на обстоятелствата попаднах сред хора, които гледаха „ До живот“. Нищо не знаех за турското кино, както и за Енгин Акюрек. Бях доста впечатлен от този сериал и последният човек, който започна да коментира от гледащите след края…
Седях едновременно натъжен и угрижен в полумрака и си мислех за толкова много неща…. Този епизод доста силно ми въздейства, не само с посланието си, но и с играта на главния актьор… Изумителен!
Енгин Акюрек гори като факел от първата до последната минута на сериала и магнетичното му присъствие остава да витае дори в сцените, в които не участва...
А бях доста резервиран! Дори се пошегувах, че това е несериозно.. Да ме карат да гледам турски филм… После изгледах предните 4 епизода и чаках с нетърпение следващите…. За съжаление го финализираха без време.. явно усетиха, че интересът в чужбина е голям и представя Турция в не съвсем подходяща обществена светлина.
Сериалът e прекрасна авантюра - силен, въздействащ, който разполага с нещо много рядко в днешно време: обезоръжаваща искреност. Двамата главни герои, Даахан и Селви, търсят начин да оцелеят в едно общество на корупция, престъпност, мафия, деспотизъм…. Те са като всички нормални хора – млади, мечтаещи, борещи се… А от млади попаднаха в „капана“ на системата…. по различен начин. Съдбата ги „причака“ на перона на живота - еднопосочният влак, в който се бяха настанили мечтите им замина завинаги…. Искаха кариера, семейство, спокоен живот, но уви….
Получиха втори шанс! В зряла възраст им се наложи да се хванат за ръка и да се опитат да потърсят справедливост, възмездие и да защитят любовта си. Уви и този път… Късметът не беше на тяхна страна…. Искаха толкова малко - да са свободни, щастливи, овъзмездени за страданията….
Част от техните физически мъчители платиха с живота си, но „СИСТЕМАТА“ остана! Един честен човек стана убиец, защото нямаше друг избор и плати с живота си, една любов остана само в сърцата и във времето, едно дете остана без баща, едно семейство остана без „глава“….
Отговорите и изводите са в главата на всеки от нас.
Едно от най-хубавите качества на този сериал е липсата на назидателност и подсладители. В историята романтичният общ знаменател не беше много, както желаехме ние, но сериалът разкри както силата, така и безсилието на ЧОВЕКА, когато стане дума за догми, предразсъдъци и вендети.... мафия... обществени порядки и правила. Няколко волни "птички" се опълчиха на СИСТЕМАТА! Поразклатиха я, почистиха оттук - оттам... но платиха жестока и непоносима цена.... Има го отворен " казуса", трябва промяна, но.....
Дахан и Селви се въздържаха от изводи и обобщения - оставиха всеки от нас да ги направи за себе си и окото на камерата остава безпристрастно.
Лично аз бях очарован както от тази драма, така и от нейните герои.“

Костадин Марков

# 657

Сериал нямаме,но очакваме разказ  Hug

# 658

Доче Heart Eyes

Пожелавам ви приятна вечер с този прекрасен Енгин.

И с усещането на рускините,че няма нищо по- интересно в четвъртък вечер  от една серия на ОК.

# 659

Доче Heart Eyes

Пожелавам ви приятна вечер с този прекрасен Енгин.

И с усещането на рускините,че няма нищо по- интересно в четвъртък вечер  от една серия на ОК.

Ще започнем да броим четвъртъците без нашите любимци hahaha
Себи Hugлека и на теб Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт