ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 12

• 73 019
  • 748
  •   1
Отговори
# 210

Аз лично мисля така,следвайки логиката,че Ендометриозата е подлагана на много изследвания и е същата тъкан както на маточната лигавица и обяснението е ,че тази тъкан излиза извън обхвата си,взимайки тъкан от собствената лигавица,могат да се дадат за изследвания,за които искате. Това е същата тъкан,киста се образува ,когато се затвори и няма на къде да изтече.... тя главно за това е опасна откъм разрастване извън определените й места... също така да не затвори яйчника и да спре О. или да се разрастне в тръбите,защото ще ги запуши...
Аз се лекувам с хомеопатия и също болките изчезнаха,рецидивите също за сега третирам с хомеопатия. Казват,че е страшно ако се спука и тази течност не мине по кръвта нагоре,обаче - каква е гаранцията,че дори когато те режат за 5ти път няма да се случи същото. Е,остава ми варянта да се пука ,колкото се може по-рано и да изтича от единственият изход.
Лично на мен лененото семе ми е помогнало може би най-много от всичко. Но сега взимам още много неща ,които са и детоксикиращи.
Аз също съм "за" намирането на причинителят. При мен пролактина от реф. с-и до 50 беше 1100.,а този хормон е достатъчен да подтисне прогестерона,от там и ендометриоза на лице.Като хормон на лактацията,така и на стреса,просто реших,че вече трябва да приемам нещата доста по-спокойно.
При мен също си пише само Ендометриоза .

# 211
И аз съм ползвала хомеопатия, помага  Peace

# 212
  • Варна
Kaкво да си изпиша за тази болка ? Аз съм 6 месеца след лапарото и вече приключих този месец със Золадекса, така че чакам вече да ми дойде цикъл. Болка обаче в оперирания яйчник имам постоянно. Уж свиквам с нея , но като Ви чета и си мисля, че мога да почна да пия нещо и да забравя за нея.
Кой ви назначава хомеопатията и ензимите ???

# 213
  • In transit
Мис ензимите сама си ги назначих а АГ каза, че няма против защото действат противовъзпалително и не пречи да пробвам.

# 214
Да кажа и за моя случай. От както ми е дошъл цикъла винаги ми е бил много болезнен. Забременях трудно първия път, изкарах лека бременност. Още тогава док видя, че единия яйчник ми е уголемен, но нищо. Раждах естествено, на третия месец си имах вече редовен цикъл въпреки кърменето. Новото беше, че изобщо не ме болеше, не усещах как ми идва просто. Казах си, иха, супер, имало и такова чудо  Mr. Green Преди близо две години, имунитетът ми беше паднал доста, бях болна от бронхит, с всяко разболяване на детето и аз бях болна. Изживях също и голям стрес, от тогава просто усетих, че нещо не е наред. Редовен цикъл, но вече се виждаше и киста при преглед. И така, ходих при трима лекари, всички с една диагноза- ендометриозна киста. Есента направих лапароскопия и хоп без една точка в 4-ти стадий ендометриоза.
Мис, ще чакаме заедно цикъл  Hug

# 215
Да кажа и за моя случай. От както ми е дошъл цикъла винаги ми е бил много болезнен. Забременях трудно първия път, изкарах лека бременност. Още тогава док видя, че единия яйчник ми е уголемен, но нищо. Раждах естествено, на третия месец си имах вече редовен цикъл въпреки кърменето. Новото беше, че изобщо не ме болеше, не усещах как ми идва просто. Казах си, иха, супер, имало и такова чудо  Mr. Green Преди близо две години, имунитетът ми беше паднал доста, бях болна от бронхит, с всяко разболяване на детето и аз бях болна. Изживях също и голям стрес, от тогава просто усетих, че нещо не е наред. Редовен цикъл, но вече се виждаше и киста при преглед. И така, ходих при трима лекари, всички с една диагноза- ендометриозна киста. Есента направих лапароскопия и хоп без една точка в 4-ти стадий ендометриоза.
Мис, ще чакаме заедно цикъл  Hug

Огромно благодаря за коментара!
Мислех че естественото раждане може да спаси от ендо в бъдеще , но явно не е така
И отново стрес и нисък имунитет

# 216
Добре, СТРЕСА е ясен- след него няколко месеца по-късно си показва рогцата ЕМ,но още един въпрос - Колко от вас са имали вирусни проблеми с белите дробове?
Кокоунт каза бронхити.
Аз съм карала двустранна пневмония преди това (пред плеврит) Вирусна!
А вие ?

# 217
  • Варна
Добре, СТРЕСА е ясен- след него няколко месеца по-късно си показва рогцата ЕМ,но още един въпрос - Колко от вас са имали вирусни проблеми с белите дробове?
Кокоунт каза бронхити.
Аз съм карала двустранна пневмония преди това (пред плеврит) Вирусна!
А вие ?

Нищо ! Абсолютно от нищо не съм боледувала. Това , че от време на време ми теква носа или покащлям за 1-2 дена не го смятам за нищо сериозно! Имам голям имунитет. Работя и с много малки деца, които често са  болни- цялата гама от цветове на сополи съм я виждала, кашлят върху мен , лиги текат и слава на богу съм твърда като камък и не се разболявам !!!

Обаче мен ми е слабо мястото там долу  Joy Joy Joy Както и друг път съм писала имам HPV вирус от високорискова група, което води и до доста проблеми с шийката. Обгаряли са ми ранички по шийката, имала съм преди 8-9 години упорити гъбички (овладяла съм ги в последните 5-6 години), винаги съм имала едно бяло течение по-обилно , въпреки че всичко излиза чисто. Лекувала съм какво ли не дори и хламидии. Когато питах последно лекарката ми дали HPV вируса има нещо общо със ЕМ тя каза, че ЕМ произлиза от матката, а вируса си засяга шийката. С 2 думи каза че нямат нищо общо !
Аз все пак си го имам едно на ум, защото именно след силно стимулиране на имунната система (9 месеца) поради HPV вируса се появи тази киста.
Сега свърши Золадекса, но последната цитонамазка беше 3А група и гинеколжката каза до идване на цикъла да пия VIROUТ. Първите 3 месеца пък на по време на лечението със Золадекса поставях вагинално по схема пък Силаут. Все силни имуностимуланти ... ще видим после.

За стреса също не мога да кажа, че  ЕМ може да се е провокирала от такъв при мен. Водя спокоен живот в личностен план с доста богат социален живот. Обичам работата си и като изключим сутрешното ставане, което мразя , си работя с кеф Wink Подбирам добре храната , която купувам, както и предимно готвя у дома.

Ейй от къде ми се тръшна тази диагноза не мога да си обясня !!!

# 218
Изключително интересен пост...
Разби моите теории

# 219
Аз боледувам изключително рядко,може би веднъж на три години но постоянно пия мултивитамини.Когато ми се е случвало да се разболея,съм била в кратка почивка от витамини.

# 220
  • София
Момичета, аз също имам здрава имунна система и рядко боледувам. Но не мога да се похваля, че стресът ме е подминавал. Като тийнейджър и след това бях подложена на стрес почти постоянно. Някакви любовни драми, които преживявах тежко.
Аз си мисля, че ЕМ ни идва от храната, която ядем и най-вече тази блъскана с естрогени - меса, мляко и т.н. Години наред закуската ми беше чаша прясно мляко с нес-кафе и бисквитки. Ако съм знаела каква беля е това мляко, нямаше да го докосна, но кой да ти каже...Не е изключено и да е нормална предразположеност, която се появява повече след 30 г., просто нашите майки и баби са раждали доста преди тази възраст и болестта не е имала време да се развие.

# 221
На мен ми откриха огромната киста на 27 години,а кой знае колко време съм си я отглеждала,за да достигне до тези фрапантни размери.Преди не стъпвах при гинеколог,защото уж всичко ми беше наред.Не мисля,че е от възрастта или храната.Жените в семейството ми ядат по-нездравословно от мен,а нямат проблеми.Стресът е възможно да е отговорен в известна степен.Загубих баща си,имах и много други проблеми заради които дълго време бях в депресия.

# 222
По всичко личи, че така сме си родени...  Crazy

# 223
  • In transit
За мен е виновен стресът. По-скоро увеличен стрес, който аз реално даже не усещах като такъв, след като отмина, усетих буквално как ми е паднал камък от врата. Имам много добър имунитет, боледувам много рядко и винаги на крак се оправям. Храня се здравословно, готвя вкъщи. До 40-тата си година даже не бях чувала за тази диагноза, нито съм страдала от нея. Нямах никакви признаци до момента, в който не ми откриха 7см киста, ей така от нищото.

# 224
И аз така,никакви симптоми освен че започна да ми се подува коремът след нахранване.Но моят корем по принцип си ми се подува от храна и не се впечатлих много от това.Отидох да си проверя стомаха и хоп 14 сантиметрово образувание,но не в стомаха а в малкия таз.После операция и така..

Общи условия

Активация на акаунт