ЕНДОМЕТРИОЗА - ТЕМА 12

• 73 398
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Не знам, лекарите ми обясняваха, че приличали на мъглявини, а функционалните изглеждат по друг начин егхографски. А и киста, която няколно месеца не се маха, а расте с милиметри минимално, но все пак расте, и не се маха с времето сама, няма как да е функционална, нали? Двама лекари уж ме гледаха.

# 481
  • София - Варна
Цитат
Не знам, лекарите ми обясняваха, че приличали на мъглявини, а функционалните изглеждат по друг начин егхографски. А и киста, която няколно месеца не се маха, а расте с милиметри минимално, но все пак расте, и не се маха с времето сама, няма как да е функционална, нали?

Да, права си. Няма как да е функционална, ако не се маха с месеци. Но точно затова и няма смисъл да се надяваш, че от хапчета ще се махне.
Макар че имах позната с функционална киста, чийто цикъл беше спрял за 3-4 месеца, кистата си седеше. Най-накрая като се спука, ѝ дойде.

# 482
Благодаря ви за бързите отговори. И аз съм на мнение, че не мога да си стоя така, още повече тази киста наистина не се знае каква е- въпреки че ехографският образ е типичен за ендометриоза.
Ще видим след лапароскопията другата седмица как ще се действа. Знам, че след това има и друго лечение, което докторът ме посъветва, ако искам да избегна да забременея веднага...

# 483
  • Варна
Абсолютно подкрепям Африканчо !!!!!
ЕМ кисти да се махнат с хапчета ?! Дрън дрън ! И билки и хапчета пробвах и 5-ма лекари във Варна ме гледаха и така с моето чакане и надяване да се махне кистата с чайчета от билки и хапченца, сега като отида на преглед левия ми яйчник почти не го виждат !Кистата толкова беше го "изяла", "изсмукала" и още какво ли не, че на лапарото се е наложило да го махнат почти целия и се оказа пълна моя глупост да седя толкова време на хапченца и чайчета.
В крайна сметка при ЕМ киста варианта накрая е един и същ за сметка на засегнатия яйчник.

Само да припомня, че аз правих и скенер с контрастно вещество и ей там като ми казаха, че не се вижда като ЕМ и стой да гледаш как влизах в кабинетите на лекарите със снимките от скенера и се опитвах да ги убедя, че не е ЕМ. Само хистологията може да докаже такава диагноза.

# 484
Здравейте момичета,
Дойде и моят ред да ви се представя.
Предстои ми лапароскопия. Обиколих всички лекари в София. Обиколих дори и двама професори, които супер много ме наплашиха. Исках да ида при Попов, но той е в отпуска, а не ми се чака още един цикъл, затова ми препоръчаха Нецов и утре имам преглед при него. Става въпрос за ендометриозна киста 6,5см. Някой да е бил при Нецов и да ми даде мнение? Уплашиха ме, че ако видят някакви съмнителни огнища или клетки от лапароскопия минавали направо към коремна, което във Вита не можели да направят.
Колкото съм страхлива, направо не знам как ще издържа. Благодаря ви!

# 485
merry_100, поискай и друго мнение,  аз бях в сходна ситуация, минах с лапароскопия. А и преди самата операция ти се дава декларация за попълване, където изрично пациента уточнява какво Не иска да му се прави-изброявай смело, за да не се събудиш с неприятни изненади. Успех! Hug

# 486
  • Варна
Здравейте момичета,
Дойде и моят ред да ви се представя.
Предстои ми лапароскопия. Обиколих всички лекари в София. Обиколих дори и двама професори, които супер много ме наплашиха. Исках да ида при Попов, но той е в отпуска, а не ми се чака още един цикъл, затова ми препоръчаха Нецов и утре имам преглед при него. Става въпрос за ендометриозна киста 6,5см. Някой да е бил при Нецов и да ми даде мнение? Уплашиха ме, че ако видят някакви съмнителни огнища или клетки от лапароскопия минавали направо към коремна, което във Вита не можели да направят.
Колкото съм страхлива, направо не знам как ще издържа. Благодаря ви!

Здравей, Мери !
Не се доверявай щом ти говорят и за коремна операция ! Дори големи кисти и огнища могат да отстранят с лапароскопия. Просто е по-трудоемко за тях Wink

# 487
Благодаря ви! А знаете ли дали Нецов е добър професионалист?

# 488
  • Варна
Благодаря ви! А знаете ли дали Нецов е добър професионалист?

Не му познавам практиката. Аз съм оперирана в Плевен.

# 489
  • София
И като раждаш след 5-6 години, какво? Да поникнат пак дотогава.

Иначе има случаи на махнали се кисти с хапчета. Със сигурност 3-4 жени бях прочела тук из форума и в Зачатие. На мен скоро една лекарка ми видя само едната киста - малката, а голямата не. Надявам се и имам разбира се едно на ум, че може да е грешка, но пък ако не е... не мисля, че ще объркат ендометриоза с функционална. Ще се види на преглед скоро.
Няма ендометриозна киста, която да изчезне с хапчета. Ако изчезне, просто не е била ендометриозна.
Аз родих три и пет години след лапарото. Без да ми е "поникнало"  нищо...
Мери, на мен ми махнаха 8 см. киста с лапаро. Но винаги са длъжни да предупредят, че по време на операцията може да се наложи да се премине към коремна. Даже в документите, които се подписват, го пише.

# 490
Съгласна съм,ендо киста не се маха с хапчета.Аз пиех ок за да не ми расте кистата и да си съхраня донякъде резерва,тъй като вече беше сериозно пострадал от операции почти без яйчници бях останала.И докато пиех ок кистата не растеше.Сега ми предстои секцио ще ме огледат хубаво отвътре,но ме съмнява да изчезнала.

# 491
Напълно подкрепям мнението на Мiss_V, след като също лекаря настояваше за отворена операция поисках второ мнение, в крайна сметка предварително с първия лекар се уточнихме, че няма да минава в отворена иначе не съм съгласна той да ме оперира. Съвсем друго е да имаш това спокойствие когато отиваш към операционната маса. Успех отново, Мери и се довери най-вече на себе си!

# 492
  • София
Diva, понякога в хода на операцията се налага да се премине към отворена такава. Никой не може да гарантира и да обещае, че това няма да се случи. А и може да е жизненоважно.

# 493
Веси, съгласна съм с теб, че ако е жизненоважно може да се премине. Изобщо не се сетих за този вариант.

# 494
  • София
Моето лапаро, например, продължи почти 5 часа. Бях обиколила поне 5 "светила" и всички искаха да ме режат. Само Ненов тогава се нави на лапаро, но ме предупреди, че може да се наложи да преминат към отворена коремна операция. Даже подписах такъв документ. Слава Богу, не се наложи.

Общи условия

Активация на акаунт