Абитуриентски страсти 2017 - красоти и изцепки в снимки

• 453 058
  • 3 522
  •   1
Отговори
# 255
Сигурно тази с най-дългия медальон Simple Smile

# 256
  • Norge
Скрит текст:
Съгласна съм, че носията не е просто сценичен костюм. И не само тези, които танцуват народни танци имат право да я носят.
Тя е и е била облекло на българските жени.

Не съм съвсем сигурна дали националната българска носия е приета за официално облекло, но по принцип по дипломатически протокол националното облекло на съответната страна е възможно да бъде прието за официално облекло. Та в този дух на мисли националната носия е свръх официален костюм.

Peace

Това ми напомня за японките, носещи кимоно тогава, когато искат да бъдат най-официално и представително облечени.

Vivi, същото е и в Норвегия - нищо не е по-ценно от националната носия.
И в буквален смисъл, и в емоционален план.
Правилата обаче са строги; носиите от различните зони на страната са, да го кажем, канонизирани и тези правила се спазват.
Съществуват както официални костюми, така и ежедневни облекла, но всичко е установено и описано как е било и как трябва да бъде ползвано и в днешно време.
Място за интерпретации от типа „измачкан червен сатен с нещо поизбродирано“ няма. Всичко от тази категория е само проява на лош вкус.

Българските носии, в автентичния им вид, аз трудно ги виждам приети като официално облекло. Но някъде в/след средата на миналия век имаше мода, която съчетаваше в съвременната дреха различни шевици, от което се получаваха и хубави резултати. Предполагам, че за да бъде възприета една абитуриентска дреха, украсена с българска бродерия, в модата вече трябва да има съществуваща подобна тенденция, ако и да е тя краткотрайна.

# 257
  • Stuck in a moment
Това ми напомня за японките, носещи кимоно тогава, когато искат да бъдат най-официално и представително облечени.

Толкова харесвам високите якички е ръкавите при този тип дрехи... Имало ли е момичета с тези елементи в роклите. Или пък, ако сте виждали такива рокли - моля пуснете снимки.

# 258
  • В Космоса
Ето, Валентино е бил вдъхновен Simple Smile:

http://balnirokli.com/%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81 … 0%B5%D0%BD%D1%82/

# 259
Стига с тия носии, дайте нещо абитуриентско и ефектно. Crossing Arms

# 260
  • Варна
Е, малко са руски шевиците, ама карай Wink

# 261
  • В Космоса

Карай! Laughing

# 262
  • Пловдив
Vivi, същото е и в Норвегия - нищо не е по-ценно от националната носия.
И в буквален смисъл, и в емоционален план.
Правилата обаче са строги; носиите от различните зони на страната са, да го кажем, канонизирани и тези правила се спазват.
Съществуват както официални костюми, така и ежедневни облекла, но всичко е установено и описано как е било и как трябва да бъде ползвано и в днешно време.
Място за интерпретации от типа „измачкан червен сатен с нещо поизбродирано“ няма. Всичко от тази категория е само проява на лош вкус.

Българските носии, в автентичния им вид, аз трудно ги виждам приети като официално облекло.
Как в Норвегия сама казваш, че може, в Бг не може? Просто не са... как да кажа стандартизирани.

Както Валентино е бил вдъхновен от руски, така някой дизайнер може да се вдъхнови от български. Ето две неща - колекция, вдъхновена от руски носии и облекла, отделно български традиционни елементи и шевици и традиционни носии, смесват се и може да излезе нещо.

# 263
http://bnt.bg/bnt2-regionalni/bnt2-sofiya/momiche-ot-sofiya-vple … -modna-kolektsiya
 Ето този репортаж гледах скоро, за това младо момиче и да ви кажа ми харесаха моделите и мотивите. Не за бал разбира се, но те не са изработени за това.
 Отделно се възхищавам на това девойче, че има усета, умението, познанието и креативността  и естетиката в себе си, за да прави точно това.
  А преди няколко дни гледах за вмъкнати мотиви от бълг.шевици в колиета, обеци,гривни,брошки. Също не бяха лоши.Не знам дали същото момиче ги прави, но пак беше младо девойче.

# 264
  • Norge
Янтра, в Норвегия носиите са окомплектовани с обувки на ток. И женските, и мъжките.
До голяма степен това имах предвид когато написах, че нашата носия трудно би се вписала в съвремието ни.
С дължина на полите до пода, тукашното традиционно облекло носи една естествена тържественост. Поне в най-красивите си варианти.

Колкото до Валентино и други от тази величина, колекции е имало и ще продължава да има.
Но не става дума за една минала и отминала, забелязана или не, колекция.
А за намерил си място тренд, който после се е задържал за известно време като мода.

Нямам абсолютно нищо против шевиците, напротив.
Имам „против“ срещу неумелите съчетания.

# 265
  • DE
Нелка, покажи една норвежка официална носия.

# 266
  • Norge
Дане  Hug
Дано не ни издърпат ушите, че не сме по темата  Blush

А също и част от кралските особи:

# 267
  • Пловдив
И българските носии има с какво да се обуят. Не са традиционни цървулите за цялата страна.

# 268
Дане  Hug
Дано не ни издърпат ушите, че не сме по темата  Blush

Тъкмо щях да попитам какво общо имат норвежките носии с абитуриентските балове.
По същата логика някой младеж може да изскочи и с шотландски килт. Или пакистанска роба.

Националните одежди са много красиви и има логика да се взаимстват мотиви и елементи, но по протокол.

# 269
  • DE
Нелка, благодаря  Hug Първата много ми хареса.
Няма лошо да се взаимстват мотиви от национално облекло, но аз до сега не съм видяла успешно вписани в рокля за бал конкретно.
Би било добре да има някакъв дрес код, ще спести доста недоразумения.

Общи условия

Активация на акаунт