Априлски мами 2016 - Тема 8

• 27 272
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Не знам, не съм лекар. Grinning В нашия дом винаги така се е процедирало, обличаме се дебело и се завиваме с много одеяла, имало е ефект. За Катеринка не ми се е налагало до сега, дано и да не ми се.  Praynig
Mamanorge чудесни новини. Hug
Момичета, а вие иначе с какви термометри мерите температурата на бебчетата?

# 91
Безконтактен,с две деца нямам време аз.

# 92
Хексалгина бил забранен в някои страни, не съм запазила статията, за да ви я копна тук.
Аз също съм против рязкото сваляне на Т, но снощи дадох Нурофен, въпреки че не беше висока Т, трудно е да го гледаш как гори и да не правиш нищо. Спа добре, дано днес не вдига.
А относно изпотяването - не мисля, че е добре за толкова малко дете. Може да вдигне Т твърде бързо, но не съм лекар, мое мнение. Изобщо, и рязкото сваляне, и изкуственото вдигане с одеяла не ми се струват подходящи за малко дете. Особено ако не може да ти каже как се чувства.
Мамка им вируси и болести #Cussing out
Безконтактните, като най-скъпи, ли са най-точни?
Хубава статия, mamanorge Wink

# 93
Не са най-точни,според мен.Но не ме е подвел.
Аз като съм с главоболие,и течащт нос затоплям добре стаята,обличам се завивам се и краката в топла вода със сода или сол.. изпотявам се и до сутринта и спомен няма от грипа.
Но за малко дете.. едва ли ще го понесе.
Ще ги пазя сега(както винаги),ще излизят но само с мен.Ще ограничим гостите и посещенията.Дано не ни пипне тоа вирус.

# 94
Загряването и при мен действа в повечето случаи, но и аз не бих го приложила на него на тази възраст.

# 95
Аз меря с термометър за ухо и дигитален под мишницата. Термометри да искаш.
Сменила съм много и ми е писнало от термометри, които не показват точно.
Последно взех този за ухото, който и мен и сестра ми и племенницата ми ни изкарва с 37,5. Thinking
Относно хексалгина, тук и в съседните страни не се използва, но нямам идея защо.

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 11:25 от Анонимен

# 96
Хексалгина не е безобидно лекарство, прилага се при крайни случаи и температура над 40 градуса доколкото знам.
Термометъра ми е комбиниран за ухо и чело, предпочитам челото. Под мишниците ми е мисия невъзможна.

# 97
Аз меря с дигитален термометът под мишницата.Доста е трудно, защото малката иска да го яде, но я занимавам с нещо друго. Чувала съм,че обикновенния живачен термометър е най-точен, но ме е страх да го ползвам за бебе. А тези за челото и ухото не са толкова точни.Бързо оздравяване на бебоците!
tedka пробвах да давам вода и биба вечер, но не иска .. снощи пак чрез час се будеше направл вече съм като ходещ труп #Crazy

# 98
Addicted, как е Макси? Аз също не мисля, че при повишена температура е разумно да се прегрява още повече детето и да се увива допълнително, дори ми се струва опасно  Naughty
Когато ходихме първия път на ортопед, Живков ни посъветва да повторим, когато детето е на 8 месеца- било препоръчително да се направи втори профилактичен. Отидохме на 9м.  Peace

Относно нощното будене... ако е заради кърменето, защо се буди понякога без да иска да яде? Или се нахранва и въпреки това се върти нон-стоп. Има връзка на какво хранене са, но далеч не мисля, че е само от това. Наскоро говорих с една майка- кърмила е детето си до годинка, но пък то се е будило на два часа до втората си годинка  #Crazy Макар че... аз бих се радвала, ако спи цели два часа НАВЕДНЪЖ  hahaha hahaha Напоследък все по-често ми се случва да ме питат-"какво се замисли?" А то...просто ми се спи и си изглеждам перманентно замислена  Joy Joy Joy
Дайте идеи, каква украса поръчвате? Аз поръчах форми за мъфини, балони, ядлива украса за мъфини, ще поръчам банер, салфетки... какво друго?
Мисля тортата да я направя аз, искам да е подходяща и за Матей. Започвам с опитите, имам един месец да я измайсторя!

И да се намрънкам. Вдигам ръце от съня. Все още има дни, в които спи по 3 пъти, защото дремва по 30мин. И ставането е в 6ч, дори и да си легне в 22! newsm78 макар че , с тези кратки дрямки, до 8ч обикновено е заспал. Мрън!

# 99
  • София
Идеята ми беше да ме препоръчате някой термометър, от който сте доволни, защото и аз съм ползвала няколко и съм много недоволна, не знам какъв да купувам вече.  Rolling Eyes

Днес се поглезих малко аз бях на маникюр и после отскочиш до Шоколадовия фестивал, добре, че решихме да не ходим с Катеринка, беше огромна лудница.  Crazy Но си накупих някакви вкусотии де.

# 100
Посме ще видя марката и ще ти пиша,ако си се спряла на безконтактен.

# 101
  • София
Нямам претенции честно казано, разчитам на вашите препоръки.  Simple Smile

# 102
  • София
Аз ползвам на Microlife за чело, доволна съм, мери бързо и е сравнително точен( засичала съм измерената от него температура и такава измерена със спиртен). Microlife, показва с 0,3С, по- висока температура, от спиртния. Мога с него да меря и температура в стаята, за мен е удобен и практичен.

# 103
Да това е предимството + температура на водата.
Какъвто и да вземеш няма да е по различен.
При нас е 5 6 градуса,а преди дни 20+ .. много неприятно.
Олеее след месец и нещо стават на годинкааа:-)

# 104
Нашият е за ухо на Браун - знам, че е доста скъп(подарък ни е), но не винаги е точен. Много зависи как ще го сложиш, но ми е ориентир за посреднощите. Иначе имаме дигитален за под мишницата - с него меря, като го приспивам. Отделно свекърът намери и един живачен.

Общи условия

Активация на акаунт