Искам да кажа ... (112)

• 59 130
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
Имах една солидна сума и си виках да я инвестирам в злато.....

Защо това се счита за инвестиция? Питам честно  Peace Аз имам 6-7 пръстена, обеци, синджири от бала си, никога не съм и няма да ги сложа, свекърва ми подари на децата на кръщенетата, абсолютно демоде са вече моделите. Изрично казах, че не искам злата, ама не....на другите внуци имало, не може така. От години висят прибрани, вместо да беше нещо, което да ползвам в момента, па ако щете и кеш. Ако решим да го продадем- изкупува се на половин цена, ако решим да заменим- плаща се доволна за изработка. Кое е инвестиция в този случай  newsm78

Това ми звучи точно като да инвестираш в апартамент с ипотека  Mr. Green

# 256
Имах една солидна сума и си виках да я инвестирам в злато.....

Защо това се счита за инвестиция? Питам честно  Peace Аз имам 6-7 пръстена, обеци, синджири от бала си, никога не съм и няма да ги сложа, свекърва ми подари на децата на кръщенетата, абсолютно демоде са вече моделите. Изрично казах, че не искам злата, ама не....на другите внуци имало, не може така. От години висят прибрани, вместо да беше нещо, което да ползвам в момента, па ако щете и кеш. Ако решим да го продадем- изкупува се на половин цена, ако решим да заменим- плаща се доволна за изработка. Кое е инвестиция в този случай  newsm78
Това ми звучи точно като да инвестираш в апартамент с ипотека  Mr. Green

Рая, защото както обикновено профуках парите за дрехи и други подобни. Та си мислех....Ето, сега ще си купя това колие(примерно) и като имам повод ще си го сложа, а няма да отлежава в кутията. Хем да си заносвам новите бижута, хем ако си оставя парите не инвестирани да не ги мисля за какви глупости да ги изхарча. Бижутата ми са стилни- демек винаги модерни. Не мисля за препродаване на половин цена. По- скоро да си начеша егото с нещо ново и скъпо.  Mr. Green

# 257
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Ами не е точно така, Рая, казвам го от опит. И при мен беше така - никога не съм искала злато, еле пък жълто. Обаче имах подарено. Бях го забравила даже. Но дойдоха моменти, в които ми свърши работа - продадох го и покрих важни нужди с него. Ако бяха пари кеш отдавна да ги бях похарчила.
А има и нещо такова, че цената на златото се вдига или поне в моя случай беше така - купувано по 20 лв, примерно, продадох го по 42-43. И наистина много добре ми дойде в почти безизходен момент.

# 258
Не я разбирам манията по бижута, освен с цел инвестиция. Имам наследствено някакво, което стои в банка и никога няма да го сложа най-вероятно. Само плащам за трезор, ама нали е зестра не го и продавам ooooh!.

# 259
Окуражи ме, Светалчо  Wink
Дано никога не ми се налага де  Praynig

# 260
  • До морето

Марипоса, аз имам и талисмани, които не са оригинални Пандора - сребро са, но не са такива пари, друга част са ми подаръци по поводи и т.н. Не съм строшила кой знае колко пари, а пък и да съм, важното е да ми харесва, това за което съм ги дала Wink

Обсъждахме цените и това, че рядко някой ходи само с гривна. Купува се висулка след висулка, то си става краста  Laughing Ти сама се похвали, че ти е запълнена гривната и затова те споменах. Сега пак погледнах, да не би да бъркам, но не! средната цена на висулките е 100 лв. Това означава, че ако запълнеш гривната да речем с 10 висулки - ми това са 1000 лв.за сребърна гривничка с дрънкулки. Позволи ми да смятам, че това е безобразно и необосновано скъпо по принцип, без да има връзка с това къде и как ти си харчиш парите. Това категорично не е моя работа.

# 261
Най-хубавото беше, че не ми пукаше въобще за златото, защото не харесвах нито едно от нещата и го продадох с радост, че съм намерила в него изход. А едната ми приятелка, на която също се наложи да продава, плака и с мъка се раздели с бижутата, защото й бяха скъпи - това спомен от сватбата, онова от раждането на децата, това от бабата, онова от кумата и т.н.

# 262

Марипоса, аз имам и талисмани, които не са оригинални Пандора - сребро са, но не са такива пари, друга част са ми подаръци по поводи и т.н. Не съм строшила кой знае колко пари, а пък и да съм, важното е да ми харесва, това за което съм ги дала Wink

Обсъждахме цените и това, че рядко някой ходи само с гривна. Купува се висулка след висулка, то си става краста  Laughing Ти сама се похвали, че ти е запълнена гривната и затова те споменах. Сега пак погледнах, да не би да бъркам, но не! средната цена на висулките е 100 лв. Това означава, че ако запълнеш гривната да речем с 10 висулки - ми това са 1000 лв.за сребърна гривничка с дрънкулки. Позволи ми да смятам, че това е безобразно и необосновано скъпо по принцип, без да има връзка с това къде и как ти си харчиш парите. Това категорично не е моя работа.

Около 60-70 лв са висулките (талисмани ми звучи смешно). Побират повече от 10 и да, и аз смятам, че е тъпо,но за деца става, защото се радват.
От Бали си купих ръчно изработена дрънкулка (пред мен я направиха). Много са сръчни.

# 263
Най-хубавото беше, че не ми пукаше въобще за златото, защото не харесвах нито едно от нещата и го продадох с радост, че съм намерила в него изход. А едната ми приятелка, на която също се наложи да продава, плака и с мъка се раздели с бижутата, защото й бяха скъпи - това спомен от сватбата, онова от раждането на децата, това от бабата, онова от кумата и т.н.

И аз ще съм като теб  Mr. Green И моите са по поводи, но не ги свързвам емоционално, съжалявам  Confused

Когато ни обраха преди години ужасно ме беше яд, че са оставили златата, а ни взеха телевизор, телефон, фотоапарат, пълен с несмъкнати снимки. Тия неща, които ползвам ежедневно, те са ми скъпи и ценни. Не съм дорасла да правя инвестиции, за момента живеем месец за месец за жалост 

# 264
  • Варна
Аз си падам по среброто, изчистено, без камъни. Имам само 1-2 пръстена с камъни, които сама съм си избирала и затова ги харесвам. Половинката обаче ужасно обича сребърни бижута с големи, кичозни камъни и редовно ми подарява, с повод и без повод. Ужас. Че после се и сърди задето не ги нося, та от време на време слагам по някой кич заради него Simple Smile

# 265
Трия, извинете.

Пандора... имам. Поисках си я от глезотия, пък и да улесня благоверния при избор на подаръци по поводи. Всяко едно мънисто ми е емоционално скъпо - избирал ги е той, и всички са добри попадения, точно по вкуса ми. Но се понапълни, тежи и не я нося често. Цените им са безобразни, съгласна съм.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 18:29 от Анонимен

# 266
Сбъдваща мечти, мога ли да помоля, да ми изпратиш на лични линк към сайта си и към този магазин.
Благодаря предварително.

# 267
  • Варна
Сбъдваща, похвали се с някоя и друга снимка, така не се брои Simple Smile

# 268
Сбъдваща, и аз искам да видя "случилите се" твои бижута.
Обичам да гледам такива неща.

# 269
И аз искам  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт