Парфюмни размисли и страсти - 208

• 101 665
  • 731
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Няма да се повтарям колко дълбоко не обичам Кабошар, Бандит и всички подобни натуралистични кожи, защото доста съм го правила през годините, но като сте се заговорили за животно в парфюмите, искам да споделя, че вчера открих една проба от Nuit Noire Mona di Orio и реших да я поразнося. Щедро. Безотговорно. И много тъпо от моя страна. Съставките във Фрагрантика заблуждават, групата, в която са го причислили - също. Дядосънчовото магаре е направо невинно бебенце пред този звяр. Много животно и много кожа - потна, със засъхнали екскременти. Плюс това - цветя. Тежки, ориенталски, мазни. Чувствах се неудобно по улиците, сред хората. Шлейфът, който се носеше след мене беше едва загатнат, но красноречив. Няма да рисувам картината, че ще стане много, но наистина, по-конфузно от парфюм не ми се е случвало да се чувствам, а не е като да не съм носила всякакви извращения. Ще ме прощавате пак за описанието...

# 136
  • Варна/Лондон
Хора, имайте милост, списъкът расте а парите намаляват. Много интересни предложения, някои направо неоткриваеми даже и за проба.Simple Smile
Скрит текст:
На Риана и друг път са  го хвалили, а наскоро една майка на съученичка на дъщеря ми беше с много приятен облак около нея,  и се оказа Ghost Deep Night.Ако имате впечатления, ще се радвам да споделите. Hug

Имах го някога, спомена ми не е съвсем ясен, но беше приятен, наподобяваше ми на нещо средно между Кода на Армани и Черната орхидея на Том Форд Grinning Беше ми твърде тих, поне върху мен стоеше близо до кожата и бързо се разделих с него.
[/spoiler]
Токова ми трябваше, поръчах си, но понеже не ми се рискуваше с голяма бутилка, си взех направо един мини сет, обожавам минитата. Ако има някоя стара тема за тях, ще погледна. Имам повече минита отколкото парфми, от чиста колекционерска страст.Simple Smile
Скрит текст:
Също така, някъде назад в темите четох преди време много хубаво мнение на някой от мъжете за Jean Paul Gaultier Kokorico и поръчах и него.  Ако не се хареса от ММ, аз ще си го нося. Чакам ги с нетърпение, много обичам момента на очакване за новото.  Heart Eyes

# 137
Ех, как съм ви изпуснала. Много интересна тема. Записах си доста имена. Къде могат да се пробват тези аромати? Не съм обръщала внимание в големите парфюмерии. В Лили и ДМ дали се намират?
От селебрити парфюмите в ДМ и Лили има няколко на Бионсе, Кейти Пери, Бритни Спиърс, Кристина Агилера и други, но като цяло там ще откриеш предимно по-скучните и по-"дженерик" предложения.
Повечето от хвалените тук селебрити аромати не съм виждал в магазините в България, с изключение на Eau de Gaga (има го в Бюти Зоун и Сефора). Останалите ги откривам само в интернет и за да ги пробвам, трябва да си ги купя насляпо...  Rolling Eyes

# 138
Ох, Mona Di Orio съм запоръчвала проби от една година и само излизат някакви нови неща, които искам да пробвам и остават на зaден план (и не само те). Заредила съм си сет с нейните творения т.е. преди смъртта й. Новите, които са правени от съдружникът й нещо не са ми интересни. Но очевидно ще пропусна Nuit Noire.
Мимс, ако си пробвала и други нейни - драсни една-две думи за ориентир.

# 139
  • Франция
На Фб страницата на Дъглас гледам нов парфюм на НР.
http://www.fragrantica.com/perfume/Narciso-Rodriguez/Fleur-Musc- … or-Her-42580.html
Някой дали го е пробвал? Заинтригува ме тази роза. Май ще мина  утре през Дъглас.
Да, аз го пробвах наскоро. Роза и муск, съвсем буквално, нищо друго не усетих върху мен, и понеже има на пазара доста подобни, стори ми се безинтересен. Иначе не бих го определила като лош, приятен е за носене, просто нищо особено.

# 140
  • Козлодуй
Мимси бе, как можа  Hug Препрочитам стари теми и точно днес попаднах на една, дето Натали обясняваше как предпочита да тества нови неща на спокойствие и уединение у дома...иначе рискът е голям, като в твоя случай, и то точно с Mona Di Orio ooooh!
Zozina, от къде проби Praynig
Джеронимо, чудесно изглеждат минитата, да споделиш като ги получиш. За мен теста с намазване обаче не може да е обективен, имам няколко, но така си стоят. Каквото и да говори Чандлър Бър по въпроса, аз си имам собствено мнение. Предпочитам да изгърмя насляпо някой аромат, отколкото да се мъча с  мини без пулверизатор Simple Smile Kokorico е много хубав, зарибих с него доста хора, за жалост ми е твърде мъжки, за да го нося аз.
Колкото до L`Air du Desert Marocain, имам го (с автограф от Анди Тауер Grinning ), обожавам го, но никога не съм била в пустиня и нямам представа дали идеята на автора се доближава до истината. За мен е нагорещен въздух и опушено дърво, по-скоро за сауна ми е асоциацията, много различен, тъмен, омайващ, не мога да го разкажа, трябва да се пробва Simple Smile

# 141
Е добре го разказа Тауер-а Sunglasses
Пробите са от официалният й сайт, но още не съм поръчала.

# 142
И аз не съм била в пустинята, но ако застанеш в студен, дъждовен и мъглив ден на някое софийско кръстовище с голям трафик и вдишаш дълбоко - асоциацията с този парфюм е пълна - сладък пушек от коли и комини, смесен с озон и влага, мокра пръст и гниещи листа. Остра, но и сладникава /може би от лабданума/техническа нотка,  която доминира през цялото време и само се позаобля в края.  Накратко: сладникав пушек. В сухо време  този парфюм се губи и изчезва на моята кожа, никой край мен не го усеща, но във влажно - разкош и получавам комплименти. Бях писала и преди, че не разбирам защо  има думата "пустиня" в него и Уолтър ми изнесе една лекция за това, че всъщност това било заигравката. Да кажа, че това момче ми липсва в темата, Уолтър, ако четеш, обозначи се, харесваше ми да чета постовете ти.

# 143
Наистина звучи чудесно, поне за мен. Особено частта с пушека и гниещите листа.

Последна редакция: сб, 11 мар 2017, 10:01 от Zozina

# 144
От 02 L`Air du Desert Marocain Tauer имах първата версия, в ето тази бутилка
Скрит текст:
Бях влюбена, ухаеше на горещ пясък и сух въздух. Оправяше ми настроението в студените зимни дни, отнасяйки ме на топло. Мразя зимата.
 Сравнявала съм с новата бутилка, не открих съществена разлика.
 В един момент вкуса ми се промени, вече ми миришеше на изгорели газове от бензин, остатъка, макар и малък, отиде при друга собственичка, дано му се радва, аз просто вече не го понасях.

# 145
Имате ли наблюдения върху Aventus for Her Cteed? Благодарня съм да споделите.

# 146
  • Варна/Лондон
Lunen_sun, благодаря! Hug Иначе си права относно теста без спрей, но аз просто си падам по малките бутилчици. Laughing
Относно съхранението на парфюмите, признавам си, че не съм много отговорна. На тъмно са, но не всички в оригиналната кутия. Нарочно днес се напръсках с Miss Dior Cherie , ако не се лъжа е от 2005,  добре си ухае, но не така интензивно, близко до кожата по-скоро. Но пък нямам новата, че да преценя...

Zozina даде хубав съвет и ще ги преместя в кутии всичките. Hug

И аз като нея, все обмислям една покупка на проби на NISHANE, и все нещо друго излиза на преден план.
Мисля, че Денси им направи в предните теми хубаво ревю и запали любопитството ми. То да беше само с тях, ама нейсе. ooooh!

# 147
  • Франция
Дами, просто не мога да се сдържа да не се похваля  Embarassed
ЛМ сбъдна една отдавнашна моя мечта, като ми подари De Profundis и ме направи толкова щастлива Simple Smile

# 148
Дами, просто не мога да се сдържа да не се похваля  Embarassed
ЛМ сбъдна една отдавнашна моя мечта, като ми подари De Profundis и ме направи толкова щастлива Simple Smile
Браво честит! Много радост да ти донесе! Heart Eyes Hug bouquet

# 149
goddess, аз не вярвам в радикалната смяна във вкуса, по-скоро ти е писнал от многото носене. 2016 излезе някаква нова версия, която по коментари на познавачи била доста брутална:
http://www.fragrantica.com/perfume/Tauer-Perfumes/Au-Coeur-du-D-sert-41053.html
Джеронимо, Йоан Владимир предложи кутиите, а аз паучовете, така, че може и двете, ще се спести доста място Hug.
Йоан Владимир, честито, по пирамида изглежда доста примамлив за мен. Ще ми е интересно да разкажеш, като го поносиш.

И един бърз въпрос, някой пробвал ли е това:
http://www.fragrantica.com/perfume/Oscar-de-la-Renta/Orange-Flower-43027.html
много ми се носи нещо такова в топли дни, но се страхувам да не е някаква сладост.

Общи условия

Активация на акаунт