Къде в Пловдив? - 70 тема

• 70 682
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
  • Тра-ла-ла
За миомен възел или за полип. Полипът може и с абразио, но пак зависи от лекаря.
Полип със сигурност, но има съмнение за сраствания матка/яйчник и още... То всичко ще се избистри като проведа още няколко независими консултации, че се разминават диагнозите Whistling. Държа да е хистероскопия като по-щадящ метод. По това отношение не се колебая.

Благодаря за настоящите и бъдещи отговори по темата. Hug

# 91
  • Пловдив
Не бих казала, че е по-щадящ метод. На зълва ми когато и махаха полип, и понеже все още не беше раждала, препоръката изрично беше за пробно абразио, а не за хистероскопия. Много по-малко се травмират тъканите. Особено ако после планираш и бременност. Ако наистина има и сраствания е за хистероскопия, но само за полип е излишно.

# 92
Аз имам хистероскопия при д-р Крумов в Медлайн. Доволна съм от отношението и самата манипулация. Само се подразних, че в епикризата пишеше, че съм била с пълна упойка и е бил отстранен полип. А всъщност бях без упойка, тъй като не се откри полип. Но за НЗОК се правят свободни съчинения, за да се усвоят парите от пътеката. Иначе добре обяснява и е внимателен.

Категорично е по-щадяща и по-презизна хистероскопията в сравнение с абразиото. На абразио не бих се съгласила. Там се действа на сляпо и се маха цялата лигавица. С хистероскопията се оглежда с камера матката и се премахва само нужното.

# 93
  • Пловдив
За матката, особено ако имаш неправилни кръвотечения, обилни цикли и т.н. проблеми, точно цялата лигавица трябва да се махне, защото се получава хиперплазия на ендометриума. За корекция на субсептум, например, категоричо е хистероскопията. Всичко зависи от опита и преценката на лекаря. По принцип и при хистерото, и при абразио те приспиват без интубация. До сега не съм чувала тези процедури да се правят в будно състояние.  Thinking Лошото е, че ние тука гадаем, в зависимост кой каквото чул и преживял, защото рядко двама доктори ще ти кажат едно и също нещо.  Whistling

Последна редакция: пн, 13 мар 2017, 20:11 от dazel

# 94
Ами ето, казвам ти, че моята беше без упойка. Така предложи докторът. Каза, че ако се открие нещо за махане, ще извика веднага анестезиолог. Само, че не се наложи. Нямаше полип. Нито хиперплазия, той беше мерил лигавицата предварително и се знаеше.

# 95
  • Пловдив
Страшно е с тия пътеки.  #Crazy

# 96
Тук - ул."Гаганица" 1Б . Цената е 30 лв.

# 97
Привет!Къде има занимания по грънчарство?

# 98
  • Пловдив
Ами ето, казвам ти, че моята беше без упойка. Така предложи докторът. Каза, че ако се открие нещо за махане, ще извика веднага анестезиолог. Само, че не се наложи. Нямаше полип. Нито хиперплазия, той беше мерил лигавицата предварително и се знаеше.

И аз бях без упойка, но моя полип беше на шийката. За 15 мин беше цялата работа, и определено имаше резултат след махането. Имаше момичета с пълна упойка ( пак излизаха за 15-20мин). Хистероскопа в Медлайн е хубав, и само д-р Крумов след 4 други светила каза че е полип и проблемите ми приключиха. Но по-важното за мен, че в отделението има хубаво отношение и голяма доза човечност, която при някои лечебни заведения съвсем липсва.

# 99
Лаптопът ми спешно се нуждае от преинсталиране. Препоръчайте ми къде да го занеса, моля? За предпочитане в Кичука, в краен случай може и другаде....  Whistling

# 100
  • Пловдив
С малко специфично питане съм. Имам килер в коридора, който искам да затворя с плъзгаща врата с огледало. Някой с идея къде да търся или къде да поръчвам? То сигурно е същото като за гардероб примерно, ама пусто като не разбирам хич....

# 101
  • гр.Пловдив
Привет!Знаете ли случайно дали има уроци по кизомба и бачата някъде в центъра?

# 102
С малко специфично питане съм. Имам килер в коридора, който искам да затворя с плъзгаща врата с огледало. Някой с идея къде да търся или къде да поръчвам? То сигурно е същото като за гардероб примерно, ама пусто като не разбирам хич....
В Кючука до ДСК, малко над църквата Св.Троица има магазин, в който правят всичко по поръчка. Работят на добри цени и правят супер неща. ✌

# 103
  • Пловдив
Някой с координати на озвучител за училищно тържество? Да е сериозен и да не се бои от ранно ставане. И, разбира се, техника да има.

# 104
Къде мога да намеря костюмче на Спайдърмен, Супермен  и друти герои, за 6г ?

Общи условия

Активация на акаунт