Къната, билките и всичко останало - Тема 11

• 89 341
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Значии, започнах да си мия косата всеки ден, което не правя никога. Гледам да я мия на всеки 3-ти или 4-ти ден. Сега я мия с цел да падне вишната на Herbal time. Има напредък, но косата ми още е тъмна и с този нюанс SadСигурно, ако ми харесваше цвета, щеше да се отмие за две къпания, ама сега не, та не. Може и аз да съм се вторачила, ама... Уффф!!!

# 211
  • Sofia, Bulgaria
Sherona, странно, че ти е станала тъмна с този цвят, но за бавното измиване, защото цвета не ти харесва си права Joy законите на Мърфи в действие.
Защо не пробваш някоя маска за изсветляване? С мед и канела или с витамин С или някоя друга, която си харесаш? Мисля, че ще ти се получи Hug

# 212
  • София
Даа и аз се замислих за това с витамин C. Тъмна стана, почти патладжан Grinning Не е краят на света, но ме дразни така Grinning Довечера още ще пробвам маската за изсветляване.

# 213
  • Бургас
С витамин Ц маската ми свали наслагвана с години черна боя.Но пък ми раздразни скалпа.Не я правете много често,на мен от първата нищо ми нямаше,но след няколко дни като сложих втората,тогава ми се раздразни кожата.Изобщо избягвайте допир с кожата.В темата ми казаха,че е киселина и е нормално да раздразни.

# 214
Много ви благодаря, момичета!  bouquet нещо много се замотах и мисля да пробвам бърза оксидация във фурната. Има ли някои тънкости? Да й слагам ли фолио или не? За пръв път ще ми е.  Embarassed

# 215
Момичета, да ви се похваля. От направих къната с чай от каркаде,стоях четири часа. Като цяло съм доволна, но е малко тъмно за вкуса ми. Исках да постигна по-светъл черен цвят. Може следващия път да пробвам с къна Сахара тазарин, четох в темата, че тя дава по-наситено червено. Нещо не мога да се справя с качването на снимки от телефона  Embarassed

# 216
  • Стара Загора
Здравейте, аз днес си купих светло кестенява боя на Хенафокс.Влезна ми бръмбара в главата и няма как.Даже не ми се чакаше да поръчам и взех каквото намерих .Утре ще се цапам, но имам въпроси-
1. На измита влажна коса ли е най-добре?
2.Взех си едно пакетче 100гр и сега се замислих дали ще ми стигне-косата ми е почти до кръста( 2-3пръста нагоре) тънък косъм,но е гъста.Имам касия ,ако добавя какво да очаквам -по-слабо оцветяване?промяна в оттенъка ?
3.Не пише да престоява ,като добавя водата,а чета че вие оставяте известно време?колко ако трябва?
Извинявам се за въпросите ,но за първи път ще се боядисвам с растителна боя .

# 217
  • В полите на Пирин планина
Здравейте, аз днес си купих светло кестенява боя на Хенафокс.Влезна ми бръмбара в главата и няма как.Даже не ми се чакаше да поръчам и взех каквото намерих .Утре ще се цапам, но имам въпроси-
1. На измита влажна коса ли е най-добре?
2.Взех си едно пакетче 100гр и сега се замислих дали ще ми стигне-косата ми е почти до кръста( 2-3пръста нагоре) тънък косъм,но е гъста.Имам касия ,ако добавя какво да очаквам -по-слабо оцветяване?промяна в оттенъка ?
3.Не пише да престоява ,като добавя водата,а чета че вие оставяте известно време?колко ако трябва?
Извинявам се за въпросите ,но за първи път ще се боядисвам с растителна боя .

Ако за първи път се правиш може да и не ти стигне един пакет. Доста ти е дълга косата. Моята е малко над средата на гърба, тънка и мека и се боядисва с 1/2 пакетче. Касията може леко да изсветли цвета и да ти хване по-леко.
Няма нужда да оксидира и може веднага да мажеш.

# 218
  • София
Моята коса е до кръста, къносвах я първия път с едно пакетче на Кхади, но много го разводних и ми стигна. Даже протече, затова седях само половин час. Втория път сложих 2х100г къна на Кхади, не разводних толкова и вече се получи. Стоях 3 часа завита с найлонова шапка+хавлия на главата, нищо не протече. Мих я час и половина в банята, въпреки чистата вода, която течеше от косата ми, ми се боядиса хавлията. Получи се червен оттенък, много хубав дълбок кестеняв цвят като на пресен кестен.

# 219
  • Стара Загора
Благодаря ви  bouquet
А на влажна коса ли да се боядисвам ?Сега ще я мия ,цяла вечер беше намазана с кокосово масло  Flutter

# 220
  • В полите на Пирин планина
Благодаря ви  bouquet
А на влажна коса ли да се боядисвам ?Сега ще я мия ,цяла вечер беше намазана с кокосово масло  Flutter

Аз никога не съм слагала къна на чиста коса, а направо върху маслото и не съм имала проблем с оцветяването. Обаче моята коса е светлокестенява / тъмноруса.  Peace

# 221
  • Стара Загора
Благодаря  bouquet
Аз се измих вече и след малко ще се боядисвам ,мисля да добавя съвсем мъничко  касия ще гледам да съм икономична .Че не ми се чака да купувам още и тогава.Ще пиша после за резултата  Hug
Ето резултата

Доволна съм, обаче пак не ми се виждат снимките  Sad през телефона пиша и може за това.

Последна редакция: пн, 15 май 2017, 16:34 от niditop3

# 222
Мили, дами ще си позволя да споделя с вас една хрумнала ми налудничава идея, може да ме вземете за луда, но все пак. Мислих дали ще е добре за подсилване на цвета на къната (доста тъмно ми се вижда) да сложа към сместа и някаква био натурална боя? Какво ще кажете?  Laughing
Прилагам снимки на моя опит с къна.
Преди

[imghttps://scontent.fsof3-1.fna.fbcdn.net/v/t34.0-12/18492410_10211854352347949_1970766137_n.jpg?oh=ff2b922d4226674889bef7f4790f3505&oe=591D0370]http://[/img]
След

Последна редакция: вт, 16 май 2017, 17:09 от Blue butterfly lady

# 223
  • Sofia, Bulgaria
Blue butterfly lady много ми харесва косата ти и цвета много ми харесва в краищата на косата ти.
Каква бои натурална боя имаш предвид? Не знам дали може да изсветли косата, но ако решиш, че ти е потъмняла от наслагването на къната, можеш да пробваш изсветляване с витамин С и шампоан. Аз съм пробвала и определено действа и на къна  Sunglasses

Аз за известно време се отказах къната, но май ще се връщам пак към нея. Сега събирам информация за био боите на Хена Фокс, ама чета, че напоследък не сте доволни, та се чудя все още  Thinking Искам кестеняв цвят с приятни червени отенъци. Напоследък ползвам само шампоан оцветител, но ме подгони някакъв косопад, сезонен или стресов и ще мисля за къната докато го боря

# 224
Благодаря NoshtenYastreb. Не съм мислила много сериозно за каква точоно био боя, но ми хрумна идеята и веднага да я споделя с ва  Laughing Аз  също от известно време се бях отказала от къната, за мой срам и ужас най- вече заради фактора - време. Но резултата след боите...без коментар. Но определено си има и натрупване и на боя и къна иии общо взето много благодаря за идеята за маската с витамин Ц! като цяло се стремя към по-светъл цвят, червен.

Общи условия

Активация на акаунт