Следродилни въпроси

• 16 146
  • 146
  •   1
Отговори
# 45
Досещам се сега че майка му преди време не спираше да обяснява как и след третата си бременност не се била променила. Не че тогава някой е обръщал внимание на тези неща но явно прави впечатление Дали пък тя не му ги говори такива и да му влияе...

Не знам дали майка му го е "възпитала". Ама според горния цитат едва ли е без "принос".

----

Не искам да влизам в конфликти. Детето е чакано и вече много обичано а и аз много обичам съпруга ми . Как досега не съм изпадала в такава неприятна ситуация от която като да не мога да изляза без негативни емоции. Е наистина не ми е много приятно и вече съм се натоварила с такива а не искам да обвинявам никого може би проблема е в мен.
Ти сериозно ли? #Crazy Значи мъжлето ще те обижда, че си дебела след раждането и ще те заплашва със спане сама на двойното легло, ще се държи като простафунгел неземен, а ти се питаш дали проблемът е в теб? ooooh! Всъщност, извинявай за острите думи, които ще напиша, но да, в теб е проблемът. Именно в теб и в склонността ти да ставаш изтривалка на един кръгъл идиот.

Peace

Абе, момиче мило, я им скочи на фасона! И си вдигни гордо главата, кажи му на тоя сельо твоичкия или да те уважава и се държи подобаващо, и че ако той не те  "харесва" с тия килограми - друг ще те хареса и с тях. И на майка му не оставай длъжница! Отсега на хапенето им отговаряй подобаващо и не допускай да те омаловажават, и ти вменяват комплекси и вина. Ти си си най-ценна за себе си и детето си, такава, каквато си! Аман от глупаци.

п.п. Намерили доброто момиче, и дай да му се качат на главата. Tired

# 46
Не се познаваме, но щом си рекла на ти, така да е. Пиша "родила", дума не обелвам за възпитание, не ми е работа за възпитание да говоря. Просто изразявам учудването си. И, разбира се, благодаря за оценката.

Във форума си пишем на ти, освен ако държиш да си изключение, няма проблем.

Извинявайте, госпожо!

Що се отнася до раждането, ако обичате да ми обясните, какво точно сте имали предвид, тъй като, досега поне не се е чуло, че актът на раждане, автоматически определя и отношението на детето към килограмите на жена му, когато на свой ред, роди.

Благодаря, извинена сте Grinning

# 47
Скрит текст:
Честито бебе!
Килограмите ще ги свалиш, за това не се притеснявай. Обясни му, че ако искаш да кърмиш и да е здраво бебето трябва да ядеш. В крайна сметка тая кърма отнякъде трябва да идва. Поговорете като нормални хора, а не с подмятания. Аз бих седнала някоя вечер, докато бебето спи и бих му казала как се чувствам с тези подмятания. Нормално е да не приличаш на човек едно известно време след ражданията, но това отминава. Истината е, че и ти трябва да го искаш. Плюс това ако сами си гледате детето можеш да му го връчиш и да се запишеш на спорт скоро. Така ще имаш собственото време, а той малко  ще види какво е да си с детето вкъщи.
Другото, което моята баба все ми казваше е, че когато се роди детето трябва да съм готова, че ще имам вече две деца вкъщи. Мъжа ми щял да иска дори повече внимание от детето. Може би е старомодно, но наистина имаше един такъв момент - седеше и мрънкаше, че видиш ли вече е на заден план.
Скрит текст:
Смешно ми беше, но и се ядосвах. До ден днешен може да седи и да реве, че не го чешкам и не се грижа за него(любимото му е да го чешкам по косата, докато ми обяснява разни неща)
И да, бъди готова, че ще има доста подмятания - къщата не е ок, няма сготвено, после ще си лоша майка, защото детето крещи или много реве...започвай безкомпромисни атаки срещу това поведение още в началото. Опитай с добро, ако не стане - скръцни със зъби и си извоювай твоето време и място.
Ами, то си има решение и на този проблем.....     Laughing и е супер лесно.
Просто не се оставя мъжът да СЕДИ.А наравно с мама сменя памперси, разхожда, приспива, храни, къпе и т.н. всички необходими дейности по обгрижването на едно бебе/дете.
Пък да видим дали ще мрънка, че е на заден план, или пръв ще търчи към леглото да почива и да спи, че току-виж след час бебето пак се размрънкало....    Laughing

Ама много ме кефят такива "принцове", дето чакат да са по-обгрижвани от бебето....   Mr. Green
Да му мислят жените им....

# 48
Не знам, аз ако някой не се сеща че минава границите и дрънка глупости, мисля, че най-добрата тактика е да му сервираш нещо със същия заряд.
Ако мъж си позволи да коментира теглото ми, ще се хвана за нещо, което го гризе и ще го развия до небесата, от сорта на "Е, сега сме вече две с бебето, все същите пари ли смяташ да изкарваш?" и така до безкрай.
Понеже, разбира се, това е неучтиво, грозно, нелепо, непартньорско и прочее, очаква се той да скочи и да ми заобяснява колко е грозно - и тогава пояснявам че ето, така съм се чувствала и аз, когато е намеквал за теглото ми.
Не ми харесва да слизам толкова ниско в близките си отношения, но има хора и ситуации, които изискват шамар в отговор на шамара - само така някои неща стигат до мозъка им.

# 49
  • Най-красивата страна
Ами той перфектен ли е?
Като мистър Свят ли изглежда?
Ти не можеш ли да му намериш кусури Twisted Evil
Ще го побъркам такъв.....

# 50
Другото, което моята баба все ми казваше е, че когато се роди детето трябва да съм готова, че ще имам вече две деца вкъщи. Мъжа ми щял да иска дори повече внимание от детето...
Затова тези неща се уточняват предварително и ако е от тези мамини синчета, просто не правиш семейство с него. Реве, че е на заден план, защото няма работа, я да гледа бебето като е вкъщи, и ще види, че е съвсем реален участник, а не изолиран, самотен наблюдател.

Ако мъж си позволи да коментира теглото ми, ще се хвана за нещо, което го гризе и ще го развия до небесата, от сорта на "Е, сега сме вече две с бебето, все същите пари ли смяташ да изкарваш?" и така до безкрай...
По-добре: "Така ме харесват повече мъжете, непрекъснато получавам покани за вечеря, засега отказвам..."

# 51

Ами, то си има решение и на този проблем.....     Laughing и е супер лесно.
Просто не се оставя мъжът да СЕДИ.А наравно с мама сменя памперси, разхожда, приспива, храни, къпе и т.н. всички необходими дейности по обгрижването на едно бебе/дете.
Пък да видим дали ще мрънка, че е на заден план, или пръв ще търчи към леглото да почива и да спи, че току-виж след час бебето пак се размрънкало....    Laughing

Ама много ме кефят такива "принцове", дето чакат да са по-обгрижвани от бебето....   Mr. Green
Да му мислят жените им....
bouquet
Не само да го направят детето, а после да мрънкат на жената, че и кусури да и намират.

Ако мъж си позволи да коментира теглото ми, ще се хвана за нещо, което го гризе и ще го развия до небесата, от сорта на "Е, сега сме вече две с бебето, все същите пари ли смяташ да изкарваш?" и така до безкрай...
По-добре: "Така ме харесват повече мъжете, непрекъснато получавам покани за вечеря, засега отказвам..."
Peace

Аз все още не мога да си обясня що за груб и невъзпитан човек трябва да си, в момент, в който жена ти е прясна родилка, и се е мъчела, вместо да й осигуриш нужното спокойствие да се възстанови и си гледа детето и твой наследник, ти да я упрекваш за фигура и пр.  Липса на елементарно уважение.

Последна редакция: чт, 09 мар 2017, 16:49 от ivaiv

# 52
Да не говорим, че едва ли има жена, която да е влюбена във фигурата си след раждането. Що за гьон трябва да си, за да натякваш на току-що родилата ти жена, че не изглежда добре.

# 53
И аз не мога да повярвам. Родило ти се е дете, живи и здрави са с майката, отиваш на изписването и вместо да подскачаш от радост, се подиграваш на жена си, че е с 10 кг повече.
Искрено се надявам темата да е пързалка.

# 54
Да не говорим, че едва ли има жена, която да е влюбена във фигурата си след раждането. Що за гьон трябва да си, за да натякваш на току-що родилата ти жена, че не изглежда добре.

Ами да. Дори и да не се харесва жената, й е нужно време, за да се възстанови. Тя е подложена на такъв стрес, че трябва малко досетливост и човечност да не й причиняваш допълнителен такъв.

# 55
И аз мисля, че темата е пързалка. Чак такива простаци едва ли съществуват. А жени с ниско самочувствие и липса на самоуважение има ама чак пък толкова...

# 56
И аз мисля, че темата е пързалка. Чак такива простаци едва ли съществуват. А жени с ниско самочувствие и липса на самоуважение има ама чак пък толкова...
Хммм, струва ми се, че подценяваш естествената човешка тъпота.

# 57
Хммм, струва ми се, че подценяваш естествената човешка тъпота.

Дано съм права, че иначе горкото дете! Чудесни два примера има.

# 58
Ох, а дано. Ама...надали.

# 59
Има ги и още как....пуста визия-нали е издигната в култ.
На изписването още ще подмята за фигура,за килограми и майка му и тя същата фльорца.....Колко трябва да е елементарен човек,за да го вълнува това в тоя момент-на изписването....Вместо да се радва на здраво дете и жена....
Сигурно ти докато раждаше той претенциозния си е спинкал в къщи сладко в легленцето..... Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт