Пролет цветна бързо идвай тук, мамите от ИБ чакаме те на дъжда напук

• 34 727
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
  • Северозапада
В нашата градина пък имало туберколоза  #Crazy Два случая, единият от края на миналата година. И го прочетох вчера в местния новинарски сайт. Уж били информирали обществото, да не се получи масова истерия. Дрън-дрън. Никой и копче не ни е казал. И аз на ваксината разчитам, че с на този дроб само това му липсва. Tired

# 271
  • NE
Вилизар не е ваксиниран за морбили също. Аз като се пънах я нямаше, после болести, после бебе и тъй. Само тази ваксина остана.
За гората не ми говорете. Всички се оплакват от големия и вече почвам да се гневя много. Като помоля да го поеме някой и почне да му вика не ми прави добро. А над 2 денонощия сама бях с двамата и нямаше ексцесии.
Не знам как е било при всички с две деца, ама на мен нервите ми избиват вече. Хич не мога да се оправям или не ставам или и двете. Спя по 2 часа с хиляда прекъсвания и всяка сутрин в 5 куквам. ooooh!

# 272
  • В къщурката на хълма на феите
Поспалане само Ема .. но и да искам не мога да й сложа ваксина .. разчитам само на пазене и молитви ..
Бени има 4 случая на морбили в Пловдив и региона .. интересното е, че първо казаха, че е довлечена болестта от Румъния, където има епидемия в момента, после казаха, че се били заразили тук в България болните.. каквото и да е факт е, че е ужасно опасно и неприятно .. не стигат купищата други вируси, дето целогодишно циркулират, ами сега и това Crossing Arms

# 273
  • Варна
Добро утро, душички! Радвам се, че драснахте някой ред 😀
Цветенце, ще се справиш! Само мога да предполагам, колко ти е трудно с това безсъние.
Бени, когато ти се пише ...
Сигме, какви усложнения? Какво става?
Поспаланче, Бубата май по-бойна ще излезе от бати си 😃
Меци, да знаеш само за теб си мисля, откакто тръгна това с  Морбили-то. Трудно е да не се паникьосаш. Щях да те питам, след гърчовете на Еми промени ли ѝ се вкуса за храна? Братовчедка ми е направила гърч преди няколко дни и има странни предпочитания.
Мраве, е това вече е безумие! Как няма да ви информират ?!?
Момето ми се губи пак, да дойде да каже как са с дечурлигата!
Аз ще ви изненадам ли, ако ви кажа, че съм със стомашен вирус? Снощи едва останах в съзнание от болка, мислех да викам бърза помощ, такива спазмииии, че съм и в цикъл 🤢 Сега съм по-добре, дано само Атанас остане здрав.
Изопронозин 10 дни можеше да се дава, нали?

# 274
  • Сливен
Плодче, и аз те помня  Hug Като описваш своите деца, все едно за моите големите говориш  Hug Успех с третото бебе  Hug
Съжалявам, че повечето пишете за лоши работи, искрено се надявам при всички нещата да се наредят.
Сигме, успех с годишното приключване и дано при майка ти нещата се оправят  Hug
Бени, все си мисля, че ако ТМ не изживява всичко в себе си, спре да те обвинява и започне повече да говори с теб, да се подкрепяте и разбирате, нещата ще станат по-лесно, дано това стане по-скоро  Hug
Мраве, ужас с тази туберколоза, дано е овладяно положението  Praynig
Арвенче, да се оправяш бързо, каква е тази въртележка при теб, хайде да слизаш вече от нея  Hug
Поспаланчо, и аз си отглеждам една маймунка вкъщи - Тео много се катери, ама много, да не говорим как разхвърля всичко, и постоянно крие разни неща - едно дистанционно го търсихме цял месец, после "само се показа" дет се вика, сега от седмица търсим таблета на Алекс.
Ние изкарахме зимата без болести, като се има предвид, че са три деца и едното ходи на у-ще, а другото на ДГ, май си е цяло постижение - на всички го пожелавам  Hug
Пътуването до Плевен мина, празникът беше страхотен и вече сме си в Сливен, този път със свеки не се дърпахме много, да не кажа въобще  Mr. Green
Хубав вторник  Hug

# 275
Арвенче хич не е приятно усещането .. днес ще се обаждам на ЛЛ на децата да видя от нея какво ще чуя, пък и евентуално да заведа Здравко на преглед, че доста кашля, но пък и доста сополи има, та не знам .. ще я видя тя какво има да ми каже и ще решавам .. иначе вкуса за храна трудно ми е да ти кажа дали се е променил, понеже от една страна тя наистина от известно време яде по-различни неща и е по-склонна да опитва нови храни без да ги отхвърли още само като ги види /чушки, авокадо, патладжан, броколи, маруля/, но от друга не знам до каква степен тази склонност към откривателство се дължи на епи-то и до каква просто на характера на Ема .. иначе има периоди, в които яде например филия с лютеница, сирене и вафла или препечена филийка с масло, сол и халва .. в тези моменти само стискам очите и я оставям да прави каквото иска Mr. Green

# 276
  • Sydney
Фея сигурно вината не е в теб, а по-скоро драмите на Вили ти пилят нервите, дано скоро мине  Hug
AntG ужас... мен ме бяха заразили като ми слагаха ваксината, голяма гад
roxxana не знам, блокаж съм...
Тва с морбили защо се е случило? Какви са догадките? Тук сложихме втори приорикс както знаете, плюс тази за шарка (варицела)... но пък нямат БЦЖ  newsm78

# 277
  • Варна
Случило се е, защото не всички се ваксинират. За БЦЖ четох в една тема онзи ден, че в нито една страна освен България не се правят сто реимунизации, манту и прочее простотии, защото нямало нужда. Мантуто в действителност било неинформативно. Не знам дали е вярно, просто предавам коментарите.

# 278
Бени от началото на годината в Румъния имат над 3200 случая на морбили, имат и 17 починали от усложнения .. както казах по-рано за първия случай твърдят, че са пътували в Германия и Румъния, но за другите 3 твърдят, че тук в България са се разболяли, а и хората са от различни населени места в областта .. появиха се тия "бежанци" и довлякоха каквато се сетиш напаст божия .. съжалявам ги огромна част от тия хора за съдбата, която ги е подгонила по света, но все по-често си задавам въпроса защо не търсят помощ в държавите от мюсюлманския свят /тва Дубай, ОАЕ, Саудитска арабия добре, че са диамантите да не потънат в петрола .. /, а са хукнали към нас ..

# 279
  • Варна
Уместен въпрос задаваш. А защо идват насам - защото ни плюят и мразят, ама драпат за западните благинки... И довлякоха наистина какви ли не екзотики, дето не сме ги и помирисвали и ще има да им перем пешкира...

# 280
  • При моето слънце
Месечинке, в какъв смисъл да е „неинформативно”? Нали още на 7 месеца ги проверяват за белег, а на 7 години имат манту за това.
Оф, не искам да мисля за епидемии. Вече от една хрема ми настръхва косата, та камо ли нещо толкова опасно. Надявам се на ваксините и ограничени контакти.
При сестра ми, която е в Уелс, също няма Бцж. Спомням си, че когато племенницата ми се роди, й поставиха тази ваксина заради сестра ми.
Аз от утре съм сама с двамата за 4 дни. Ще ми е много забавно, от сега се подготвям психически  Mr. Green
Плодче, добре дошла отново и поздравления за решението  Hug

# 281
  • Варна
Месечинке, в какъв смисъл да е „неинформативно”? Нали още на 7 месеца ги проверяват за белег, а на 7 години имат манту за това.
Ами не можах да схвана, не ми се четяха супер завъртяни специализирани обяснения, че и за гадни болести. Беше нещо в смисъл, че мантуто би означавало нещо само преди да се постави каквато и да било ваксина, после не.
Тази е темата:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=969853.60;topicrefid=20
За имунизирането против туберкулоза казват, че не се прави в много страни вече и то от десетки години, защото при тях заболеваемостта е много ниска - под 10 на 100 000. В България е била над 30, сега е 22 или нещо такова, затова при нас ваксинират. Границата била 20 на 100 000. Абе интересни неща пише, ако се абстрахираш от споровете и нападките. Сега пак се зачетох.

# 282
Аз от утре съм сама с двамата за 4 дни.
не знам медал ли да ти приготвя или нещо много силно за пиене Mr. Green Mr. Green

# 283
  • Северозапада
По бутилка от всяка и ще избута 4 дни.  Mr. Green
Плодче, успех с братчето/ сестричето!
Аз малко четох за мантуто. Останах с впечатление, че ако е минало действието на ваксината, зоната на поставянето не реагира, ако ваксината още е активна, зоната се зачервява, т.е. нещо реагира. На мен на 17 мисля ми е правено последно манту-проба. На София на 7 м. само и гледаха белега. Пише, че ако се прави манту, не трябва да се пипа мястото, а то сърби. Направо не знам, ако кажат да слагаме, как ще я удържа да не се разчеса. Учителката каза, че ще правят проби на децата от групите с болните деца и на персонала, но ние минаваме през общи коридори, каква гаранция, че няма бактерии по тези общи части. Освен това и лелите на групите минават от една в друга, учителките се заместват. Абе това са 3-4 месеца, без никой да е бил информиран. Ние сме на София в понеделник при пулмолога. Ще я разпитам.

# 284
  • При моето слънце
Мецо, и двете Simple Smile а ако медалът е във форма на бутилка, пълна с огнена вода, ще си улучила в десятката.

Общи условия

Активация на акаунт